Skip to Content

10 Sinterklaas spelletjes pakjesavond

10 Sinterklaas spelletjes pakjesavond

Pakjesavond, een van de meest feestelijke en langverwachte avonden van het jaar, is niet compleet zonder een vleugje spelletjesplezier. Terwijl de geur van kruidnoten en chocoladeletters de lucht vult, en cadeautjes wachten om uitgepakt te worden, brengen spelletjes een extra dosis gezelligheid en opwinding in de viering.

Of je nu met vrienden, familie of buren bent, spelletjes voegen een speels element toe aan de traditionele Sinterklaasviering. Deze spelletjes op Pakjesavond zijn een perfecte manier om samen te komen, te lachen en te genieten van elkaars gezelschap te midden van de magie van Sinterklaas.

Voorbeelden van andere bruikbare spellen voor een leuke pakjesavond

De spelregels zijn bij dit spel hetzelfde als bij het gewone dobbelspel, maar hier wordt er gebruik gemaakt van een creatieve dobbelsteen! De dobbelsteen laat nu geen aantal ogen zien, maar zegt direct wat de opdracht is.

Ideaal voor spelers met een slecht geheugen en die denken dit als smoes te kunnen gebruiken om en cadeautje zelf te houden terwijl het eigenlijk naar de buurman zou moeten worden doorgegeven.

10 Sinterklaas spelletjes pakjesavond - Mamaliefde

Ook hier is het werkblad van Snipsnap weer gratis uit te printen. Plak het op stevig karton en vouw de dobbelsteen goed op zijn plek. De opdrachten staan nu wel vast bij dit spel. Wil je een volgende ronde met andere opdrachten willen spelen, dan zou je hiervoor dus een andere dobbelsteen moeten maken met aangepaste teksten.

Een Sinterklaasspel is op meerdere manieren te spelen. Het makkelijkste is hierbij om een algemeen klassiek bordspel te gebruiken. In dit geval is Ganzenbord een mooi uitgangspunt. Je dobbelt om met je loper zo snel mogelijk naar het eindpunt te komen en onderweg kom je allerlei opdrachten tegen, sommige opdrachten zijn goed voor jou en sommige opdrachten juist gunstig voor je medespelers.

Op de website van radbag kun je het bordspel downloaden en uitprinten. De opdrachtenkaarten zijn ook apart uit te printen. De opdrachtenkaarten gaan hier voornamelijk om het spelen voor pepernoten, tijdens dit spel moet je dus zoveel mogelijk pepernoten zien te krijgen. Hier kun je zelf uiteraard een aanpassing in maken door de pepernoot te vervangen in een pakje. Op deze manier kun je pakjesavond een gezellige invulling geven.

Heb je geen losse dobbelsteen in huis dan kun je een ander spel spelen waar geen dobbelstenen bij nodig zijn. Een kaartspel bijvoorbeeld of een Sinterklaas-memory. Zoek leuke plaatjes uit op internet of gebruik de gratis printables van de website van printcandy.

Plak de plaatjes op stevig papier en knip ze uit tot gelijke vierkantjes. Wie als eerste een setje van twee gelijke plaatjes heeft omgedraaid mag een pakje van de cadeautafel kiezen.

Hier kun je zelf ook verschillende spelregels bij verzinnen. Eerst een ronde alles ingepakt laten, tweede ronde je pakje naar links doorgeven en derde ronde pakje wel uitpakken bijvoorbeeld.

Pakjesspel Sinterklaas / Kerst

Omdat veel mensen het dobbelspel op Sinterklaasavond zelf al ontdekt hebben, waren er tot voor kort al grote dobbelstenen verkrijgbaar. Maar omdat deze manier van spelen toch wat te wensen overlaat, bedacht Toucan Games het Pakjesspel.

Het Pakjesspel biedt een compleet Sinterklaas-dobbelspel in één pakket. Het heeft in totaal drie spannende spelrondes, in het pakket zitten daarom drie speelborden.

Daarnaast zijn er maar liefst 50 kanskaarten, en bepaal je de richting van het spel geheel onpartijdig met een dobbelsteen en een draaiwijzer. Een Sinterklaas-dobbelspel was daardoor nog nooit zó leuk.

Hilarisch Cadeau Spel

Door te dobbelen, de 110 originele en leuke opdrachtkaarten en de vele variatiemogelijkheden speel je het spel om cadeaus. Een gezonde competitie en gezellige hilariteit is wat ontstaat.

De cadeaus wisselen telkens van eigenaar of plaats door de leuke opdrachten. Dit alles samen vormt het karakter van het spel; terwijl pech en geluk zich voortdurend afwisselen is er 1 zekerheid… iedereen wint altijd!

Het leuke van dit spel is, iedereen gaat gegarandeerd met 1 of zelfs met meer cadeaus naar huis. Het spel is heel gemakkelijk te spelen en snel uit te leggen aan alle deelnemers. Het is te spelen vanaf 6-99 jaar en met een groep vanaf 3-99 personen.

Gezelligste Sinterklaas Spel

Om het ‘heerlijk avondje’ nog leuker te maken, zijn in opdracht van de goedheiligman deze supergezellige spellen gemaakt. Tijdens het uitpakfestijn krijgen jullie met het Sinterkaartspel (16 spelletjes) allemaal leuke en lachwekkende opdrachten, die zorgen voor veel lol voor jong en oud!

Ook het surprisespel en het ‘wie is aan de beurt’-spel zorgen voor veel hilariteit en vette pret. Tijdens het spelen worden de stembanden natuurlijk goed getest. En er wordt flink gestrooid in een of andere hoek bij de te gekke pepernotenopdrachten.

Sinterklaas Surprise spel

Het Sinterklaas Surprisespel is in eerste instantie een Sinterklaasspel voor iedereen die Pakjesavond viert met kinderen tussen de 3 en 12 jaar.

De spellen zijn voor alle leeftijden en daarom ook leuk voor de ouders, grote broers en zussen, opa’s en oma’s, ooms en tantes enz. Met dit spel gaat het niet zozeer om de kadootjes maar vooral om gezelligheid en aandacht voor elkaar.

Je kunt hierbij kiezen uit 29 spelletjes en korte opdrachten waarbij humor en gekkigheid centraal staan. Sommige zijn met veel actie, andere vereisen wat meer denkwerk. Het voorbereiden van het feest kost je ongeveer een uur en levert vele uren plezier op!

Sinterklaas kadospel

Rondloop-bordspel met leuke en gevarieerde opdrachten waarbij de spelertjes jacht maken op de cadeaus.

Het leuke Sinterklaasspel

Het leuke Sinterklaas-kadootjesspel is een leuk spel voor tijdens de decembermaand. Het spel is lekker makkelijk en dus leuk om gezamenlijk te spelen met jong en oud!

Sinterklaasspel

Het sinterklaasavondspel bevat verschillende elementen van een originele sinterklaasavond, zoals: Gedichten maken, liedjes zingen, opdrachten uitvoeren.

Daarnaast is het spel zelfs met echte pepernoten te spelen! Het spel staat garant voor veel gezelligheid, leuke en grappige momenten met de hele familie.

Alvast veel plezier met de voorbereidingen en een fijne pakjesavond gewenst.

Linda van Aken