Skip to Content

Verlanglijstje maken kind; ideeën voor verjaardag, Sinterklaas of Kerst

Verlanglijstje maken kind; ideeën voor verjaardag, Sinterklaas of Kerst

Ik kon niet vroeg genoeg beginnen. Het liefst begon ik in juli al met het maken van mijn verlanglijstje terwijl ik pas in januari jarig was. Ik ben altijd al graag op tijd geweest met zaken. Liever te vroeg dan te laat.

Maar om een half jaar van tevoren je verlanglijstje al in kannen en kruiken te hebben is niet echt aan te raden. Want er komen nog zoveel nieuwe leuke spulletjes langs die je als kind ook wilt hebben.

Hype cadeautjes

“Mama! Amira heeft het nieuwe Lego van Frozen. Mag ik die ook? Ahh toe?! Please!”, vraagt mijn dochter nadat ze op woensdagmiddag terugkomt van het spelen bij Amira.

Zo gaat dat vaak bij kinderen. Ze zien iets wat de ander heeft en willen dat graag zelf ook hebben, omdat het zo leuk was toen ze er met Amira mee speelde.

Het kan zijn dat ze altijd blijft denken aan Frozen Lego, maar het kan ook maar zo zijn dat ze het de week daarop er niet meer over heeft. Het is dan handig om dit op het verlanglijstje te zetten van je kind. Wat ik zelf gedurende het hele jaar aanvul en bijwerk.

Houd interesses gedurende het jaar bij

Wat je kunt doen is het hele jaar een lijst bij houden met de cadeautjes erop die jouw kind leuk vindt. Dit kan doordat zij zelf aangeeft wat ze leuk vindt, maar ook als je ziet dat ze hier leuk mee speelt of want je zelf tegenkomt in de winkels of bij vriendinnen.

Ik houd zelf een document bij voor al mijn kinderen waarin ik gedurende het hele jaar cadeautjes opschrijf.

Mijn zoon is jarig in maart en dan is er nog niet heel veel zon, maar ik merkte in de zomer dat hij ‘last’ had van de zon. Op zijn verlanglijstje kwam dus een pet en een zonnebril te staan. Ik zou daar zelf niet aandenken in februari, dus het was handig dat ik dit al had opgeschreven.

Ik heb in mijn Gmail rechts een takenlijst staan. Er daar heb ik diverse lijstjes onder vallen. Met onder andere dus ook een verlanglijstje van onze kinderen. Ook bij Bol kan je heel eenvoudig producten toevoegen aan je wenslijstje en die delen.

Koop gedurende het jaar

Als je zeker weet dat een cadeau bij jouw kind in de smaak gaat vallen, dan kun je het ook al eerder kopen. Je kunt in de gaten houden of er ergens een aanbieding of kortingsactie is. Scheelt jou mooi weer in de kosten.

Ga vooral op jacht naar cadeaus nadat Sinterklaas en de Kerstman uit het land zijn vertrokken. Winkels gooien dan massaal hun producten in de aanbieding.

Het grote speelgoedboek

Wie lag er niet dagenlang bij de brievenbus te wachten totdat het speelgoedboek van de grote speelgoedwinkel op de mat viel? De kinderen van tegenwoordig genieten nog net zo van dit boek en maken graag verlanglijstjes. Hoewel het er tegenwoordig veel meer zijn.

Zelfs supermarkten doen mee met het verkopen van speelgoed. Bewaar deze boeken gedurende het jaar. Wie weet wil je kind er nog eens een kijkje in nemen tegen de tijd dat zij jarig is.

Lees ook: Het Grote Speelgoedboek; nog leuker en een absolute musthave!

Een gepersonaliseerd cadeau

Wat bijna altijd goed in de smaak valt is een gepersonaliseerd cadeau. Zo wordt onze dochter in september 9 jaar en is zij bijna dag en nacht te vinden met een Donald Duck in haar handen.

Ik kwam erachter dat je op de website van Donald Duck een gepersonaliseerde Donald Duck kunt maken. De naam van de gelukkige staat dan ook in het verhaal en je kunt er zelfs een foto op laten drukken. Ik kan nu al niet wachten op haar gezicht als ze het krijgt in september.

Een uitje cadeau

En dan bedoel ik in dit geval geen ui als in groente, maar een activiteit. Als ik kijk naar de cadeautjes die de kinderen onthouden, dan zijn het wel de uitjes die ze van hun familie hebben gekregen.

Onze dochter van 4 jaar mocht een keer met opa en oma lunchen en daarna samen kleding uitkiezen. Ze had een dag lang de aandacht van opa en oma alleen en vond het te gek.

Onze andere dochter ging zwemmen met opa en oma. Opa en oma waren de tel kwijt hoe vaak ze wel niet van de glijbaan waren gegaan 😊.

De kringloopwinkel

Er wordt zoveel geproduceerd in de wereld, wat er voor zorgt dat dit het milieu belast. Probeer je slag eens te slaan bij de kringloopwinkel.

Geef bij anderen aan dat het oké is als het cadeau wat je vraagt bij de kringloopwinkel vandaan komt. Zo hebben wij een vriendje eens 5 Donald Duck-pockets cadeau kunnen doen in plaats van één.

Uiteraard hebben we dit eerst even overlegd met zijn moeder. Je weet maar nooit hoe de ander er tegenover staat.

Verlanglijstje voor mama

Naast de lijstjes van mijn kinderen heb ik ook een verlanglijstje voor mezelf bijgehouden in mijn Google-account. Het fijne daarvan is dat ik het niet allemaal hoef te onthouden en ik dus ruimte creëer in mijn brein.

Bovendien heb ik dan een antwoord als mensen vragen in januari: “Wat wil je hebben voor je verjaardag, Anita?” Ik vind het leuker om cadeaus te krijgen dan geld. Dit geldt voor mij ook voor het geven van een cadeau.

Verrassing

Tegen een goede vriendin kan je wel zeggen: “Verras me maar met een cadeau.” Zij kent jou waarschijnlijk door en door.

Bovendien is het ook leuk om een cadeau te krijgen wat je van tevoren nog niet weet. Zo kreeg ik van mijn vriendinnen mijn eigen boek. Ze hadden van internet mijn geschreven blogs over mijn eigen leven gehaald en daar een boek van gebonden.

Het is één van meest bijzondere cadeaus die ik heb mogen ontvangen in mijn leven.

Anita Schokker