Skip to Content

Weekend van Sinterklaas Center Parcs de Eemhof

Weekend van Sinterklaas Center Parcs de Eemhof

Afgelopen weekend werd er in een groot deel van Nederland Sinterklaas gevierd. Zo ook bij ons. Toen we een uitnodiging kregen voor het Weekend van Sinterklaas dat georganiseerd wordt door Ouders van Nu bij Center Parcs de Eemhof. Helaas is het voor manlief niet mogelijk om vrij te vragen in de maand december, dus werd het erg spannend hoe dit zou aflopen.

Gelukkig zag mijn broertje het wel zitten om een weekendje mee te gaan. Eén van de voordelen van jongere, studerende broers. Vooraf kreeg ik het programma onder ogen, dat beloofde veel goeds. Het hoogtepunt is natuurlijk de Intocht van Sinterklaas in de Eemhaven op zaterdagochtend met Jack van Gelder en Kim-Lian van der Meij.

Weekend van Sinterklaas

Toen we na een uur rijden aankwamen, zag ik de bui al hangen. Er stond namelijk een enorme rij. Ik hoefde me echter nergens zorgen over te maken. Het inchecken verliep enorm soepel, er waren twee rijen: met e-ticket en zonder.

Aangezien er voor ons was gereserveerd moesten we een formulier invullen en kregen we de gegevens. Als extraatje kregen we een kleine tas met kleurpotloden, pritstift en twee bouwplaten voor schoentjes.

We waren er iets voor drie uur, en om drie uur gaat de poort open zodat je naar je huisje kan. Deze vonden we al vrij snel, aangezien de kinderen niet onderweg hadden geslapen, brachten we ze even naar bed. Kon de auto rustig uitgepakt worden, met kinderen neem je toch altijd veel mee. Al moet ik zeggen dat dit huisje wel erg goed gemeubileerd is. Zelfs aan de wc-verkleiner is gedacht.

De bedden waren opgemaakt, dat is toch wel erg makkelijk en er stonden allerlei verrassingen klaar. Zoals een zak met allemaal tijdschriften, chocoladeletters en een slinger om op te hangen. Een mand met lekkere snacks en zelfs een Dolce Gusto koffiemachine. Dat voelt toch wel erg bijzonder.

Het uitzicht over het water maakte het helemaal af. Best rustgevend zo en leuk voor de kinderen met alle eendjes. Terwijl ik aan de telefoon zat vanwege de radio-opnamen werd de auto teruggebracht naar de parkeerplaats en waren de fietsen opgehaald. Compleet met zitjes. Wel zo handig omdat het anders toch iedere keer een flink stuk lopen is.

Onze dochter kwam nog even helpen met het ophangen van de slinger en daarna werd er door beide kids heerlijk gekleurd voor de schoentjes. Kon ik rustig gaan koken zodat we na het eten nog even konden gaan zwemmen. We hadden namelijk verteld dat we naar een huisje zouden gaan en een zwembad. Dochter wilde niets liever dan gaan zwemmen.

In eerste instantie waren we van plan om te gaan gourmetten, maar aangezien het toch al later was geworden dan gepland, gingen we toch maar voor een snelle pasta. Daarna snel tas inpakken en vaatwasser inruimen, de radio even luisteren (hier kan je het terugvinden) was erg leuk gemonteerd. En dan op de fiets in het donker op stap.

Meer informatie vind je hier.

Zwemmen Aqua Mundo Eemhof

Center Parcs de Eemhof - Weekend van Sinterklaas - Mamaliefde

Het zwemmen in Aqua Mundo was wel erg bijzonder zo in het schemerdonker. Is toch heel anders dan overdag in het daglicht. Het peuterbad werd zeer gewaardeerd. Heel leuk gedaan met de zandbak in het midden van het zwembad en het enorme schip met glijbaan. Dat werd dus een marathon naar boven klimmen en glijden maar voor zoonlief.

Iedere keer netjes kijken naar mama en zwaaien en pas als ik terugzwaaide, ging hij verder. Zo schattig was dat. Dochter was ondertussen met broerlief de rest van het zwembad onveilig aan het maken. De stroomversnelling werd natuurlijk ook zeer gewaardeerd, de golfjes iets minder. Later bleek er ook nog een buitenbad en wildwaterbaan te zijn. We zouden dus nog zeker een keer teruggaan dit weekend.

Rond kwart over acht lagen de kinderen uiteindelijk in bed, een uurtje later dan normaal. Binnen vijf minuten waren ze vertrokken naar dromenland. Konden we gezellig het haardvuur aansteken en wat drinken terwijl we naar de eerste liveshow van The Voice keken. De ‘last minute cadeautjes-inpakstress’ hebben we gelukkig al een dag eerder gehad.

Lazy sunday morning

Center Parcs de Eemhof - Weekend van Sinterklaas - Mamaliefde

Zondagochtend werden de kinderen pas rond acht uur wakker. Daarom bracht ik wat speelgoed naar hun kamer zodat ze lekker konden spelen en wij nog eventjes konden blijven liggen. Niet veel later kropen ze gezellig bij ons in bed om nog even tv te kijken. Tot het toch wel echt tijd werd om op te staan.

Alsnog even de schmink van het gezicht wassen onder de douche en relaxed ontbijten met lekkere tosti’s en krentenbollen. Ondertussen werden er plannen gemaakt voor de rest van de dag. Er waren namelijk zoveel activiteiten om te doen waarvan een deel op specifieke tijden. Nadat iedereen weer lekker was aangekleed gingen we op stap.

Tafelgrillen

Center Parcs de Eemhof - Weekend van Sinterklaas - Mamaliefde

In de december maand hoort tafelgrillen of gourmetten er echt bij. Daarom had ik toevallig deze week al twee schotels meegenomen. Het leek me wel gezellig om dat hier te gaan doen.

Omdat we niet met veel waren ging gewoon al het vlees er in één keer op en pakte je gewoon waar je trek in had (en gaar was natuurlijk). De kinderen hadden stiekem al best veel gesnoept vandaag en de oudste was na drie uur zwemmen in plaats van slapen, ook flink vermoeid.

Center Parcs de Eemhof - Weekend van Sinterklaas - Mamaliefde

Daarom mocht nog even het haardvuur aan, is toch altijd lekker knus en interessant om naar te kijken. Waarna ze naar bed gebracht werden en vrij snel in slaap vielen. Ik besloot te genieten van een relaxed avondje vanuit bed tvkijken, zondagavond kijk ik namelijk normaal best veel series op tv die Netflix niet heeft.

Heel bewust zonder laptop, pas dan valt het op hoeveel reclame je eigenlijk ziet op tv. Dat is echt enorm saai, tien minuten serie en dan weer reclame. Ik was een paar keer bijna in slaap gevallen. Nee, gezellig een avondje tvkijken is niets meer voor mij.

Inpakken

Center Parcs de Eemhof - Weekend van Sinterklaas - Mamaliefde

Die ochtend waren de kinderen al vroeg wakker, maar bleven rustig spelen. Dochter was op een gegeven moment bij ons onder het bed gekropen om te spelen en wij deden net alsof we dat niet door hadden. Tot het tijd was om op te staan. En dochter half onder het bed met de fles scheerschuim aantroffen die ze uit de toilettas van manlief had gehaald. Natuurlijk zat dat overal

Terwijl wij er flink om moesten lachen, daar kan je gewoon niet boos om worden, was zij toch wel erg beduusd en duurde het even voordat ze weer zichzelf was. Terwijl zij aan het ontbijt zaten begonnen wij met alles op te ruimen, in te pakken, schoon te maken.

Is toch altijd meer werk dan je verwacht, toch duurde het niet lang voordat alles in de auto zat. Inclusief de kids. Konden de fietsen weggebracht worden en de sleutel ingeleverd.

Sinterklaasweekend

Sinterklaas Intocht Centerparcs

Center Parcs de Eemhof - Weekend van Sinterklaas - Mamaliefde
Center Parcs de Eemhof - Weekend van Sinterklaas - Mamaliefde
Center Parcs de Eemhof - Weekend van Sinterklaas - Mamaliefde
Center Parcs de Eemhof - Weekend van Sinterklaas - Mamaliefde

Zaterdagochtend kwam de boot van Sinterklaas aan in de haven. Daar moesten we natuurlijk wel even kijken. Lekker warm aangekleed stonden we daarom op de kade te wachten tot we de boot zagen.

Gelukkig stonden er op de steiger genoeg Pieten die onder leiding van Kim-Lian van der Meij en Jochem van Gelder er een echt feestje van maakten. Lekker dansen en springen.

Er waren ook al veel Pieten aanwezig die vlaggetjes uitdeelden of handenvol met pepernoten. Die middag werd er nauwelijks meer gegeten. Zoonlief vond het allemaal wel prima en vermaakte zich goed. Dochter ging echt helemaal op in het verhaal dat de sleutel kwijt was en we dus andere behuizing zochten voor de Pieten, Sint en alle cadeautjes. D

at samen met de frisse wind en de spanning toen ze de boot zag, werd het haar toch even teveel. Wel gingen we nog even bij het paard van Sinterklaas kijken waar de Sint al snel aankwam.

Huis van Sinterklaas

Center Parcs de Eemhof - Weekend van Sinterklaas - Mamaliefde
Center Parcs de Eemhof - Weekend van Sinterklaas - Mamaliefde
Center Parcs de Eemhof - Weekend van Sinterklaas - Mamaliefde
Center Parcs de Eemhof - Weekend van Sinterklaas - Mamaliefde
Center Parcs de Eemhof - Weekend van Sinterklaas - Mamaliefde

We gingen snel opwarmen in de Action Factory waar de Sint ook was aangekomen. Het was er op dat moment erg druk dus gingen we even wat Sinterklaas knutselen aan de lange tafel. Daar lagen fotolijstjes klaar om te versieren. Later zag ik ook een Piet rondlopen met polaroid camera maar die hebben wij gemist. Je kon hier ook een bezoekje brengen aan het Huis van Sinterklaas. Dat was echt ontzettend leuk ingericht met een slaapkamer vol met stapelbedden.

In iedere kamer liep ook een Piet rond, eerst zat hij aan tafel en later ging hij stiekem even een dutje doen. Daarnaast was de kamer van Sinterklaas en tot slot de testkamer waar pepernoten en speelgoed getest werden. De kamers waren echt zeer precies ingericht met oog voor kleine details.

Het was bij de Sint ondertussen erg rustig geworden dus konden we hem een handje geven en zelfs even op schoot. Dit was echt een heel lieve Sinterklaas, hij nam echt rustig de tijd voor alle kinderen en ook als hij zag dat er nog iemand aangelopen kwam, ging hij weer zitten. Dat is natuurlijk wel erg fijn voor de kinderen.

Want Sinterklaas is tenslotte een echte kindervriend. Nu was dochter ook wel helemaal gerustgesteld. Ik dacht een tafeltje te zien met rij om te schminken maar dat bleek iets anders te zijn.

De schminkpieten waren op een andere plek ondergebracht. Daarom gingen we nog even buiten in de kinderboerderij kijken bij het geitje, de varkens en natuurlijk Americo. Het schimmelpaard van de Sint.

Center Parcs de Eemhof - Weekend van Sinterklaas - Mamaliefde
Center Parcs de Eemhof - Weekend van Sinterklaas - Mamaliefde

Voor zoonlief was het ondertussen wel weer bedtijd geworden, dus werd hij teruggebracht om een poging te doen om iets te eten en om vervolgens naar bed gebracht te worden. Met dochter ging ik nog even op zoek naar de schminkpiet. Er werd niet lang nagedacht over wat ze wou worden: namelijk Elsa. Dat is nu toch echt wel haar grote favoriet.

We hadden geluk want lang hoefde ze niet te wachten. Terwijl toen zij op de stoel zat het steeds drukker werd. Het liefste ging ze nog even spelen, maar er was visite in het huisje en we deden toch een poging haar even op bed te leggen.

Pakjesmiddag

Zoals jullie gisteravond al hebben kunnen lezen, brachten we Pakjesavond door bij familie. Daarom was ik erg blij dat ik de schoentjes aan iemand anders kon geven om te laten zetten. De volgende ochtend konden we ze gevuld weer ophalen. Dat waren een heleboel schoentjes!

Rond negen uur waren we weer terug op het park zodat de kinderen niet al te laat in hun bedje konden doorslapen. Zelf hebben we nog even genoten van het heerlijk avondje met de speciale Sinterklaaseditie van Ik hou van Holland en daarna een heerlijk bad. Ik was namelijk erg koud en stijf van de terugrit maar wilde toch ook wel tv-kijken.

Huis van Sinterklaas dag 2

Center Parcs de Eemhof - Weekend van Sinterklaas - Mamaliefde
Center Parcs de Eemhof - Weekend van Sinterklaas - Mamaliefde
Center Parcs de Eemhof - Weekend van Sinterklaas - Mamaliefde
Center Parcs de Eemhof - Weekend van Sinterklaas - Mamaliefde
Center Parcs de Eemhof - Weekend van Sinterklaas - Mamaliefde

Als eerste gingen we weer naar de Action Factory voor de Pietendisco. Beter kun je niet wakker worden toch? Buiten hoorden we de muziek al en ook dit was weer erg leuk gedaan. Er was duidelijk aandacht besteed aan alle activiteiten die je kon doen.

Er stonden twee Pieten te dansen en te springen op het podium. Nu ze goed wakker waren werd er ook nog even geklommen in het megagrote klimtoestel.

En konden we de gevulde schoentjes ophalen. Er stonden een paar honderd schoenen klaar. Netjes gesorteerd op leeftijd. In de schoentjes zaten allemaal cadeautjes en wat pepernoten. Terug bij het tafeltje moest dat natuurlijk direct uitgepakt worden.

Dochter had een dvd gekregen van Prinses Sophia en zoonlief van Jack en de Nooitgedachtenpiraten. Die vinden ze allebei wel erg leuk om te kijken.

Ondertussen waren ook de minimale knipjes gezet om in het Huis van Sinterklaas bij Sleutelpiet een reservesleutel op te halen. Supertrots waren ze op deze sleutel.

Center Parcs de Eemhof - Weekend van Sinterklaas - Mamaliefde
Center Parcs de Eemhof - Weekend van Sinterklaas - Mamaliefde
Center Parcs de Eemhof - Weekend van Sinterklaas - Mamaliefde

Het was vervolgens even zoeken naar de Saffraan waar de Schilderpiet en Inpakpiet zouden zoeken. Deze vonden we in een heel mooi atelier aan het water. Daar stonden allerlei schildersezels klaar en kregen ze een echt pallet mee.

Er was zelfs gedacht aan verfschorten en bijbehorende baret. De ezels stonden ook op verschillende hoogten zodat ze een plekje konden uitkiezen. Dat vonden ze toch wel erg leuk om te doen.

Zoonlief werd nu ‘afgevoerd’ voor een boterham en bed. Terwijl ik met dochter nog even ging kijken bij de Inpakpiet. Voor het pepernoten bakken waren we net te laat dus daarvoor zouden we later terug komen.

Met een dochter die gezellig met haar peetoom aan het zwemmen was en een zoon die op bed lag hebben we het afscheid van de Sint gemist. Was misschien een goede afsluiting geweest voor dochter, om te zien dat Sinterklaas nu ook echt weg is en het afgelopen is.

De fanfare daarentegen was zelfs in ons huisje aan de andere kant van het park nog te horen! Het klonk in ieder geval erg gezellig. En toch ook wel fijn om even een rustmomentje te hebben zelf.

Center Parcs de Eemhof - Weekend van Sinterklaas - Mamaliefde
Center Parcs de Eemhof - Weekend van Sinterklaas - Mamaliefde
Center Parcs de Eemhof - Weekend van Sinterklaas - Mamaliefde
Center Parcs de Eemhof - Weekend van Sinterklaas - Mamaliefde

Die middag hebben we nog twee laatste activiteiten gedaan: namelijk pepernoten bakken. Daar waren we eerder die dag iets te laat voor. Je kon wel merken dat dit de laatste ronde was.

Er waren namelijk slechts twee gezinnen, hetzelfde gold voor het voorlezen. Dat was trouwens echt superleuk gedaan. De twee Pieten lazen een kort verhaal voor en hadden vervolgens ook nog wat quizvragen.

Aangezien het erg rustig was kwam dochter ook echt aan de beurt. Het valt me dan altijd op dat ze meer weet dan ik zou verwachten. Aangezien het schminken zo’n groot succes was deden we dit nog een keer, dit keer samen met broertje die het dit keer toch minder een succes vond.

Afsluiting

Aangezien je op de laatste dag nog gebruik mag maken van de faciliteiten van Center Parcs gingen we nog even naar het zwembad. Net als heel veel andere gezinnen met jonge kinderen. Toch wel handig dat ze nog niet naar school gaan en leerplichtig zijn. De wildwaterbaan, glijbanen, golven, stroomversnelling, alles werd nog een keer gedaan.

Ook vermaakten ze zich prima in de zandbak. Kon ik ondertussen alvast mijn mail bijwerken, het is tenslotte ‘gewoon’ maandag een nieuwe werkdag. Voordat we het wisten was het één uur en toch wel tijd om uit het zwembad te gaan.

Bij het Grand Café hebben we nog heerlijk wat gegeten en voor de kinderen een ijsje gegeten en gespeeld. De perfecte manier om dit super gezellige en sfeervolle weekend af te sluiten.

Center Parcs de Eemhof - Weekend van Sinterklaas - Mamaliefde

We waren erg blij met deze uitnodiging, weer eens een andere manier om Sinterklaas te vieren en die zeker voor herhaling vatbaar is!

Linda van Aken