HiIk ben zelf niet zo heel erg creatief. De ideeën zijn er, maar het uitvoeren ervan, dat lukt me gewoonweg niet zo heel erg goed. Mijn moeder daarentegen is wel echt een knutselwonder. Suprises voor Sinterklaas maakte ik dan vroeger ook altijd samen met haar. Tegenwoordig schroom ik overigens ook niet om de oudste naar oma te sturen, als er iets creatiefs moet worden gedaan. Ik kwam op Pinterest wel een hele hoop leuke (en soms ook heel makkelijke) surprises tegen. En de meeste zijn nog budgetproof ook!

Inhoudsopgave

Sportieve surprises

Voetbal / prijzenbeker surprise

Beker voor de kampioen; wat is er leuker dan een mooie beker krijgen?! Een kampioensbeker ziet er altijd anders uit, dus je kunt je naar hartelust uitleven tijdens het maken van deze surprise.

De beschrijving vind je hier.

Voetbalveld surprise

Een heus voetbalveld; dit voetbalveld vol met Pietjes en Sinterklaasjes laat zien hoe je een fijne wedstrijd speelt. Niet al te ingewikkeld om te maken en uitermate geschikt voor de grootste voetbalfan die je kent.

De beschrijving vind je hier.

Tennisbal surprise

Tennisbal; ook voor deze tennis bal is de basis een ballon. En vergeet niet om wat oude kranten te verzamelen. Makkelijk te maken en het ziet er ook nog een leuk uit.

De beschrijving vind je hier.

Tennisbaan surprise

Tennisbaan; zie hier een tennisbaan met daarop fanatieke tennissers in actie! Voor het net kun je een sinaasappelnetje gebruiken!

Tennisracket surprise

Tennisracket; met dit mooie tennisracket maak je zeker weten indruk op iedereen. Maak hem meteen op ware grootte!

Een beschrijving van een alternatief tennis racket met plastic boterhamzakjes vindt je hier.

Zwembad

Zwembad; dit zwembad maak je op een (schoenen)doos. Leuk om te geven die graag zwemt, of net zijn/haar zwemdiploma gehaald heeft.

Meer informatie vind je hier.

Trampoline

En tot slot deze sportieve trampoline.

De beschrijving vind je hier.

Beauty & Make-up & Wellness surprises

Lippenstift surprise

Lippenstift; deze lippenstift is gemakkelijk te maken, met een keukenrol. Het kost je weinig tijd en geld. Ideaal dus, als je nog even snel iets leuks in elkaar wilt zetten.

De beschrijving vind je hier.

Nagellak surprise

Nagellakpotje; een echte beauty queen wordt waarschijnlijk heel blij van dit zelfgemaakte nagellakpotje! Ook weer heel makkelijk te maken, zonder (heel veel) kosten.

De beschrijving vind je hier.

Fohn surprise

Voor iemand die de hele tijd bezig is met haar haar.

De beschrijving vind je hier.

Kaptafel surprise

Kaptafel; geef toe, deze kaptafel ziet er ontzettend tof uit! En iedere beauty queen heeft haar eigen plekje nodig om te kunnen tutten. Easy en budgetproof! De basis is een doos die je beplakt met papier, eventueel met gekleurde vellen voor laatjes. Vervolgens maak je de accessoires voor op de tafel, eventueel kan je hiervoor lege dozen en verpakkingen gebruiken. De spiegel maak je met zilverfolie. Lampjes maken het extra bijzonder!

Een alternatieve beschrijving vind je hier.

Hottub surprise

Hot Pool; dit bubbelbad ziet er wel heel bruisend uit, en is tot in de de detail afgewerkt.

De beschrijving vind je hier.

Muziek en zang surprises

The Voice of Holland / Zanger surprise

Microfoon; met deze microfoon zal de betreffende zanger/zangeres de sterren van de hemel zingen. De basis bestaat uit een lege keukenrol. Weer volledig budgetproof dus.

De beschrijving vind je hier.

Piano surprise

Piano; maak deze mooie piano in een handomdraai. Schoenendoos zwart bekleden, toetsen van geverfde knijpers. Cadeautje in de doos! Klaar!

De beschrijving vind je hier.

Lees ook: Schoenendoos versieren / knutselen

Gitaar surprise

Gitaar; met het maken van deze gitaar ben je wel iets langer bezig, maar het resultaat mag er zijn. Degene die hem krijgt, zal vast proberen om er op te spelen.

De beschrijving vind je hier.

Jukebox surprise

Jukebox; deze jukebox is best wel moeilijk om te maken, maar als ‘ie eenmaal af is, kom je natuurlijk wel aan met een echt pronkstuk!

De beschrijving vind je hier.

Fototoestel surprise

Fototoestel; tegenwoordig fotograferen de meeste mensen met hun mobiele telefoon. Toch blijft het voor de fotografen onder ons leuk om een ouderwets fototoestel in handen te hebben.

De beschrijving vind je hier.

Camera met grote lens; deze camera met grote lens maakt het nog een beetje leuker om te (leren) fotograferen. Niet moeilijk om in elkaar te zetten!

De beschrijving vind je hier.

Ouderwetse telefoon

Of wat dacht je van deze ouderwetse telefoon?

De beschrijving vind je hier.

Schrijf / blog / vlog / social media surprises

Potlood surprise

Potlood met gum; hier kan je best een flink cadeau in kwijt in dit potlood. Je kiest zelf een kleur uit, passend bij de persoon. Naam erop en klaar!

De beschrijving vind je hier.

Smartphone surprise

Smartphone; ook onmisbaar is een smartphone, want ook bloggers moeten zo nu en dan telefoneren met (potentiële) opdrachtgevers.

De beschrijving en bouwplaten vind je hier.

Instagram surprise

Instagramsurprise; voor de fanatieke Instagrammer is deze surprise van het Instagramlogo natuurlijk helemaal geweldig. Leuk om met deze surprise op de foto te gaan ook!

De beschrijving vind je hier.

Game & TV Surprises

Nintendo Donkey Kong Surprise

Klein maar fijn; deze Nintendo console met Donkey Kong is natuurlijk helemaal het einde. Helaas wel alleen geschikt voor een kleine surprise.

Meer informatie vind je hier.

Minecraft Surprise

Heb je dozen over? Dan is deze enorme toren toch echt wel een enorme eyecatcher…

De beschrijving vind je hier.

Minecraft varken surprise

Minecraft varkentje; makkelijk te maken dit varkentje! De echte Minecraft-liefhebber kent dit karakter natuurlijk als geen ander. En je kunt er nog best een aardig cadeautje in kwijt!

De beschrijving vind je hier.

Steve minecraft surprise

Steve uit Minecraft; Steve is ook zo’n herkenbaar karakter. Ook deze surprise maak je in een handomdraai! Ook weer budgetproof natuurlijk!

De beschrijving vind je hier.

Pokemon surprise

Fan van pokemon of pokemon go dan is deze pokeball met pikachu wel erg leuk om te krijgen.

Minion surprise

Ook deze surprise is super makkelijk; een schoenendoos beplakken met geel papier, versieren, twee muizentrappetjes voor de armpjes, wat haartjes en klaar.

De beschrijving vind je hier.

Voor buitenkinderen en scouts

Kampvuur

Kampvuur; met dit kampvuur kun je jezelf wel warm houden. Iedere scout weet hoe hij vuur moet maken. Althans, daar mag je wel vanuit gaan! De bodem kan je heel eenvoudig maken van een platte pizzabox en is dus geschikt voor platte cadeautjes.

De beschrijving vind je hier.

Caravan Surprise

Caravan; mijn ouders hebben altijd een stacaravan gehad en ik ging daarnaast ook vaak op vakantie met mijn beste vriendin en haar ouders (inclusief sleurhut). Deze caravan is makkelijk te maken en zeer geschikt voor de camping-liefhebber!

De beschrijving vind je hier.

BBQ Surprise

Barbeque; hoe leuk is deze barbecue! Leuk om te geven aan diegene  die in de zomer altijd het vlees staat klaar te maken. Je kunt hem zo groot maken als je wilt.

Dieren surprises

Unicorn surprise

Een makkelijke eenhoorn; deze eenhoornsurprise is ontzettend makkelijk om te maken. Men neme een doos, glitters, lintjes en verf…en knutselen maar. Ideaal als je snel eventjes wat wilt maken voor een absolute eenhoornliefhebber.

Een beschrijving vind je hier.

Unicorn pinata surprise

Een prachtige eenhoorn; okay, over deze eenhoorn doe je wel ietsje langer, maar het is in principe goed te doen. Het is zeer zeker wel een eyecatcher. Zorg dat je hem op een makkelijke manier open kunt maken, zodat je het cadeautje er uitgehaald kan worden. Zonde om stuk te maken toch? De basis van deze unicorn is een schoenendoos.

De beschrijving vind je hier.

Lama surprise

Hoe schattig is deze lama met allemaal laagjes papier?

De beschrijving vind je hier.

Dinosaurus ei surprise

Dinosaurusei; je kunt deze dinosauruseieren vullen met kleine cadeautjes. Misschien is het zelfs wel leuk om er een fop-cadeautje in te doen. Geef ze een leuk kleurtje/stipjes etc. om het nog mooier te maken. Als je met volwassenen speelt kan je natuurlijk ook iets van slijm in het ei stoppen waar ze de cadeautjes uit moeten vissen.

De beschrijving vind je hier.

Dinosaurus surprise

Dinosaurus; gemakkelijk te maken en met materialen die je sowieso in huis hebt, is deze leuke dinosaurus. Je kunt hem natuurlijk weer de kleuren geven die je zelf leuk vindt.

De beschrijving vind je hier.

Stokpaard surprise

Het paard van Sinterklaas; Amerigo, wie kent hem niet? Het paard van Sinterklaas mag natuurlijk ontbreken in dit lijstje. Simpel te maken met een plastic fles, dus eigenlijk altijd wel in huis.

Een beschrijving vind je hier.

Amerigo surprise

Nog een keer Amerigo; deze Amerigosurprise is ook een heel simpele. Twee schoenendozen, gekleurd papier, lijm en een schaar en je kunt aan de slag.

Hond surprise

Er zijn ook honden surprises die je kan maken van schoenendozen zoals de eenhoorn hierboven. Deze is toch net wel echt iets gaver en maak je met touw of van een oude dweil.

De beschrijving vind je hier.

Parkiet surprise

Grasparkiet; voor de echte vogelliefhebber een grasparkiet! Het geraamte is gemaakt van kippengaas met daar overheen papiermaché en verf.

De beschrijving vind je hier.

Flamingo surprise

Hoe gaaf is deze schattige flamingo van een schoendoos versierd met rosetten roze en paars papier en een flamingo kop.

De beschrijving vind je hier.

Uil surprise

Uil; deze wijze uil geef je natuurlijk aan iemand die veel wijsheid kan gebruiken. De basis is een schoendoos, hoe makkelijk wil je het hebben?

De beschrijving vind je hier.

Speelgoed surprises

LOL Surprise surprise

Deze surprise is eigenlijk wel heel eenvoudig; een schoenendoos flink beplakken of verfen met glitterverf, daarna wat poppetjes er op afwerken en klaar.

Meer informatie vind je hier.

Of wat dacht je van deze lol bal surprise?

De beschrijving vind je hier.

Legosteentje surprise

LEGO-blok; simpeler kan het bijna niet; dit LEGO-blok maak je van een oude schoenendoos en wc-rollen. O ja, met gekleurd papier bepaal je zelf welke kleur de surprise uiteindelijk krijgt!

De beschrijving vind je hier.

Lego hoofd surprise

LEGO hoofd; heel eerlijk, dit LEGO-hoofd is wel iets lastiger om te maken, maar dus wel extra leuk! Je maakt hem o.a. met cardboard, dus dat moet je wel eventjes ergens halen. Je steelt in ieder geval wel de show met een surprise als dit.

De beschrijving vind je hier.

Robot surprises

Robot 1 indien je een groot cadeau hebt om te verstoppen, is het een goed idee om deze robot te maken. Ook deze surprise kost geen krant en is makkelijk te maken.

De beschrijving vind je hier.

Robot 2; nog een leuke robot, alleen dan echt helemaal metallic met zilverpapier, zoals we gewend zijn van robots. En iedereen heeft de onderdelen er voor wel in huis!

De beschrijving vind je hier.

Potloden

Voor de creabea; reuzen potloden om te kleuren.

De beschrijving vind je hier.

Disney surprises

Olaf surprise

Olaf; wat zou Frozen zijn zonder Olaf? Ik vind hem het leukste karakter uit de hele film. Deze Olaf maak je van witte sokken, hoe cool is dat?! Wel alleen geschikt voor kleine cadeautjes.

De beschrijving vind je hier.

Nog een keertje Olaf; gewoon omdat hij zo leuk is, nog een fijne Olaf-surprise! Deze maak je met piepschuimballen, dus je zult toch wat budget moeten aanspreken. Dat maakt hem trouwens niet minder leuk!

De beschrijving vind je hier.

Elsa surprise pakket

Elsa-surprise bouwpakket; compleet basisbouwpakket om een Elsa-surprise te maken. Dit pakket bestaat uit de basismaterialen en instructies die je nodig hebt om een Elsa te knutselen van ongeveer 95 x 40 cm.

De beschrijving vind je hier.

Food surprises

Sushi surprise

Als je daar geen lekkere trek van krijgt? Het dienblad is een platte doos en de sushi bestaat uit allemaal kleine ronde doosjes die je verft en beplakt met sushi.

De beschrijving vind je hier.

Watermeloen surprise

Of wat vind je van deze watermeloen?

De beschrijving vind je hier.

Broodje hamburger surprise

Hamburger; deze hamburgersurprise zit binnen no-time in elkaar! Je kunt hem zo hoog maken als je wilt. Misschien wel een driedubbele, voor de grote eters?

De beschrijving vind je hier.

Cupcake surprise

Cupcake; een liefhebber van lekkere taartjes en gebak, dan is deze enorme cupcake een aanrader. De topping is gemaakt met watjes en gekleurde pompoms. Je kan het natuurlijk ook proberen met purschuim.

De beschrijving vind je hier.

Taart surprise

Voor de echte zoetekauw een surprise die bestaat uit verschillende lagen.

De beschrijving vind je hier.

Popcorn surprise

Voor liefhebbers van de film of, een bak popcorn voor iemand die juist de discussies opzoekt op Facebook.

De beschrijving vind je hier.

Niet te ingewikkeld doen? Dan kan je ook deze cadeaudoos kopen in de vorm van een taartpunt. Eventueel kan je hem nog extra versieren. Naast een taart kan je ook kiezen voor een krokodil of een regenboog.

Meer informatie vind je hier.

Happy Meal Surprise

Ok, hij staat bij de food surprises maar eigenlijk hoort deze ook zeker thuis bij super snel en makkelijk. Meer dan een doos rood verven, twee ‘handvatten’ eraan plakken, het M logo en klaar! Om het toch nog wat indrukwekkender te maken, is het natuurlijk ook leuk om de inhoud te knutselen met patatjes van schuim, de hamburger zoals hierboven, een drankje en een ‘cadeautje’.

De beschrijving vind je hier.

Koffiezetapparaat surprise

Koffieautomaat; zonder koffie (of thee) is het lastig de dag doorkomen. Deze koffieautomaat zorgt ervoor dat je niets te kort komt! Niet alleen voor bloggers trouwens.

De beschrijving vind je hier.

Reizen

Wereldbol surprise

Houdt je lootje heel erg van reizen; dan is deze wereldbol natuurlijk wel ideaal om te maken.

De beschrijving vind je hier.

Sinterklaas thema surprises

Stoomboot surprise

Stoomboot 1; bewaar de eierdozen, wc rollen en keukenrollen maar alvast, want daar kun je deze leuke stoomboot mee maken. En die hoort er natuurlijk wel bij!

De beschrijving vind je hier.

Stoomboot 2; compleet basisbouwpakket om een stoombootsurprise te maken. Dit pakket bestaat uit de basismaterialen en instructies die je nodig hebt om een stoomboot te knutselen.

Het pakket vind je hier.

Makkelijke en snelle surprises

Engelse drop; deze Engelse drop ziet eruit om op te eten. Natuurlijk kan dat niet, maar ze zijn wel heel gemakkelijk en snel te maken! Gewoon een doos inpakken met gekleurd papier, strook er overheen en klaar. De ronde maak je van met papier ingepakte pringles verpakkingen.

De beschrijving vind je hier.

Smiley surprise

Emoji’s; emakkelijk in elkaar te knutselen deze Emoji’s…en herkenbaar voor iedereen! Kies er wel eentje uit die past bij degene waarvoor je deze surprise maakt.

De beschrijving vind je hier.

Vieze surprises

Toiletpot; die drol ziet er vies uit he, in de toiletpot? Hij is gewoon gemaakt van ontbijtkoek, je hoeft er gelukkig zelf niets voor in te leveren.

De beschrijving vind je hier.

Vieze luier; ook de drol in deze vieze luier maak je gewoon van ontbijtkoek, pindakaas met stukjes, stroop en appelsap. Ziet er wel echt uit he? En die luier, die kun je vast wel ergens vandaan toveren. Voor deze Sinterklaassurprise heb je 1 reep ontbijtkoek, pot pindakaas met stukjes noot, stroop en appelsap nodig. Enig nadeel is dat je hier niet al te grote cadeaus in kwijt kan. Verkruimel als eerst alle ontbijtkoek in een schaal en doe er 2 lepels pindakaas en 2 lepels stroop bij. Kneed hier een stevig mengsel van en stop je cadeautje, wel in een plastic zakje, in het midden van de drol. Leg de drol in de luier en giet er als laatste wat appelsap op voor de extra glans.

Surprises voor volwassenen

Natuurlijk zitten er hierboven ook een aantal surprises die heel erg geschikt zijn voor volwassenen. Maar wat dacht je van?

Wat is jullie favoriete surprise?

Lees ook

Amanda