Skip to Content

Sinterklaas shows; 11 theater voorstellingen, concerten en feesten

Sinterklaas shows; 11 theater voorstellingen, concerten en feesten

Ook in de Sinterklaas periode is het zeer aantrekkelijk om naar het theater of bioscoop te gaan. Alle kinderen zijn wel bekend met de Sint en hoe leuk is het dan om hem ‘in het echt’ te ontmoeten en te genieten van de diverse Sinterklaas voorstellingen.

Veel bekende Nederlanders werken vaak mee aan de producties waarbij alles uit de kast wordt getrokken. Van feesten die voortborduren op wat de kinderen op tv zien tot en met speciale Sinterklaas thema voorstellingen, of wat dacht je van het nieuwe Sinterklaas op ijs?

Sinterklaas voorstellingen

Club van Sinterklaas Theatershow

Na het grote succes, keert De Club van Sinterklaas in 2024 terug met een nieuwe theatershow, exclusief in de grootste theaters van het land. De nieuwe theatershow is een spannend, interactief verhaal met vele verrassingen. 

Ondertussen zijn de Pieten in Spanje al druk bezig met het maken van nieuwe Sinterklaashits, die natuurlijk ook niet zullen ontbreken!

Mega Sint Show

Na het grote succes van de afgelopen jaren is De Mega Sint Show 2024 terug met een gloednieuwe show! YouTube en TikTok idolen Party Piet Pablo en Love Piet maken samen met de kinderen, ouders en grootouders één groot spektakel van en zingen hun grootste hits, zoals De Pieten Sinterklaas Move, Pietenliefde en de Sinterklaashit van 2024.

Meneer van Driel probeert het feest te verpesten, maar gelukkig kunnen de kinderen helpen om hem te pakken! Als dat maar goed komt…

Samen met de kinderen wordt het een groot feest in het theater! De kinderen gaan met een schorre stem voldaan naar huis. Wil je graag vooraan zitten bij deze te gekken show? Boek dan nu alvast tickets, dan maken we er een mega groot feest!

Ernst & Bobbie – Een spannende verjaardag voor Sinterklaas

In het nieuwste Sinterklaasavontuur van Ernst en Bobbie organiseren zij een verjaardagsfeestje voor Sinterklaas. Ernst wil er een rustig en waardig verjaardagsfeest van maken, maar Bobbie heeft natuurlijk andere ideeën. Bobbie verbouwt de theaterzaal tot een heus bowlingcentrum!

Het verjaardagsfeestje gaat eigenlijk naar ieders tevredenheid, totdat Sinterklaas met een speciale wens komt: hij zou wel een goochelaar willen. Die komt maar eigenlijk gaat het dan pas echt mis.

Kom kijken naar de nieuwste show van Ernst en Bobbie, vol met Ernst-en-Bobbie-liedjes, Sinterklaasliedjes, pieten, spanning en een hoop plezier. De leukste Sinterklaasvoorstelling voor het hele gezin.

Fien & Teun Het Sinterklaasfeest

Fien en Teun, het liefste boertje en boerinnetje, vieren samen met jou het leukste feest van het jaar tijdens de voorstelling Fien & Teun – Het Sinterklaasfeest. Fien & Teun zijn bekend van onder meer hun eigen themapark ‘Avonturenboerderij Molenwaard’, twee succesvolle bioscoopfilms en zijn in november en december 2024 opnieuw te zien in het theater bij jou in de buurt.

In dit avontuur krijgen Fien en Teun wel heel bijzonder bezoek: Sinterklaas komt langs op de boerderij! Samen met hun dierenvriendjes maken ze zich klaar voor de gezelligste periode van het jaar. Ze spelen Sinterklaas en Pietje, vullen schoenen met echte nepcadeaus en zingen, samen met de kinderen, de allerleukste Sinterklaasliedjes. Als ze er helemaal klaar voor zijn, begint het lange wachten. Maar wat als dat wachten ineens wel heel erg lang duurt? Zou Sinterklaas nog wel langskomen op de boerderij? Of is hij Fien en Teun dit jaar helemaal vergeten… Beleef samen met Fien en Teun dit gezellige, vrolijke Sinterklaasavontuur!

De muzikale voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en is leerzaam, grappig en zit vol interactie.

Meer informatie vind je hier.

Pepernotenpret Dirk Scheele

Pepernotenpret is een vrolijke en muzikale kindervoorstelling die jong en oud in de decemberstemming krijgt! Onder begeleiding van een zeskoppige Pietenband brengt Dirk Scheele oude en nieuwe sinterklaasliedjes ten gehore. Samen met de kinderen probeert Dirk de Sint over te halen zelf een stukje piano te spelen en een liedje mee te zingen. Zal dat hem lukken?

Kinderen die verkleed komen als Sint of Piet mogen meespelen in de voorstelling als hulpsinterklaas of hulppiet. Het wordt weer een groot en gezellig feest! Ben jij er ook bij?

Sint Sing Along

Ook dit jaar heeft Sinterklaas beloofd om weer naar het Hofpleintheater te komen, en natuurlijk neemt hij zijn supergoeie vrienden Stip en Stippel (bekend van Verhalen uit de hoge hoed) weer mee, is dat niet super?! Het thema dit jaar is superhelden. Iedereen kan een superheld zijn toch? Heb jij ook superveel zin om te komen kijken naar jouw grote held? Kom dan verkleed als jouw superheld en zing en lach superhard mee. Het wordt zeker weten super!

De Sint Sing Along wordt net als voorgaande jaren een gegarandeerd vrolijke en muzikale belevenis waarbij de muziek live wordt gespeeld door een ensemble van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Het kanariepietenkoor van Jeugdtheater Hofplein zingt en speelt en, zoals de naam al doet vermoeden, mag je de hele voorstelling gezellig meezingen!

Pepernotenpopconcert

Tijdens de sinterklaastijd dopen we het concert om tot “Pepernotenpopconcert”. Een swingend sinterklaasfeest waarin je heerlijk kunt meedansen op Zie ginds komt de stoomboot, kunt twisten op Sinterklaas kapoentje en heerlijk kan zwijmelen op Zachtjes gaan de paardenvoetjes.
In iets meer dan een uur tijd word je helemaal klaargestoomd voor het heerlijkste avondje ooit!

De pakjeskluis van Sinterklaas

Het is bijna 5 december en de Sint bereidt zich voor op zijn nachtelijke tochten over de koude daken in het kasteel van Koning Klaagmaarniet, waar alle cadeautjes worden bewaard in de pakjeskluis. Maar wanneer blijkt dat de Kluispieten de code van de kluis zijn vergeten, breekt er grote paniek uit. Karel de Kok, Hofdame Frandolien en Hoofdlakei Fransiscus zetten alles op alles om de code te kraken, maar zal de kluis ooit nog open gaan? Een doldwaas avontuur voor het hele gezin met lachwekkende, kluchtachtige scènes en vrolijke muziek.

Klucht van Sinterklaas

at gebeurt er met Sinterklaas (Jon van Eerd) en zijn Pieten als het Grote Boek verdwijnt? Sinterklaas is dan wel een wijs man, maar niet zo wijs dat hij álles kan onthouden wat daarin staat. En wat is een Sinterklaasfeest zonder het Grote Boek?

Vlak voor zijn vertrek naar Nederland komt de Sint er tot zijn grote schrik achter dat iemand zijn boek heeft gestolen. In het paleis is al een paar dagen een verdacht figuur gesignaleerd en elke dag verdwijnt er wel iets. Dan weer de staf, dan weer de mijter. En uiteindelijk is de Sint bang dat hij in zijn onderbroek op de boot naar Nederland moet. Maar dan verschijnen Tonnie en Ronnie, de tweeling uit Sint Isidorushoeve. Zij bedenken met al hun vriendjes een speurtocht om de boekenboef te vangen.

Alsof Sinterklaas het niet druk genoeg heeft als hij in Nederland is, heeft hij deze keer besloten jullie in het theater deze te gekke, grappige Klucht van Sinterklaas te laten zien.

Een kist vol Sinterklaas liedjes

Speciaal voor de sinterklaas periode heeft Apennoten een vrolijke voorstelling vol met Sinterklaasliedjes gemaakt! Er zijn liedjes die je misschien al kent, maar ook hele nieuwe Apennoten-Sint liedjes! Wat is er bijvoorbeeld aan de hand met al het snoepgoed?

Alle pepernoten en speculaasjes zijn verdwenen! Zoals elke voorstelling van Apennoten is de Sintshow ook weer heel interactief. We gaan samen muziek maken, want naast pepernoten zijn er natuurlijk ook muzieknoten! De kinderen mogen lekker meezingen en dansen. En wat zit er toch in die kist?

Sinterklaas Hoera

Op zoek naar een spetterende Sinterklaasvoorstelling vol aanstekelijke liedjes en interactie? Boek ‘Sinterklaas Hoera!’ van Tijl Damen. Een energieke, muzikale sinterklaasshow vol liedjes en interactie. Hij speelt even makkelijk voor een publiek van 50, als voor een publiek van 500 kinderen en weet er elke keer weer een onvergetelijk feest van te maken.

Linda van Aken