Skip to Content

Pepernoten pong

Pepernoten pong

Pepernoten pong: het perfecte spel voor tijdens Sinterklaas. Het is een variant op het bekende spel Beer Pong, maar dan met pepernoten in plaats van pingpongballetjes. In dit artikel geven we je een speluitleg van Pepernoten pong en geven we je ook enkele leuke variaties om het spel nog uitdagender te maken.

Speluitleg Pepernoten Pong

Het doel van Pepernoten pong is om de pepernoten in de bekers van de tegenstander te gooien. Het spel kan gespeeld worden met twee teams van twee personen of individueel.

Elk team krijgt zes bekers die op een tafel of op de grond worden gezet in een driehoekige vorm, zoals bij Beer Pong. Vervolgens worden er pepernoten verdeeld over de bekers van het eigen team.

Het spel begint met een opgooi om te bepalen welk team als eerste mag beginnen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van het gooien van een pepernoot in de lucht en de tegenstander laten kiezen welke kant ze willen hebben.

Het team dat als eerste begint, probeert de pepernoten in de bekers van de tegenstander te gooien. Als een pepernoot in een beker belandt, moet de eigenaar van de beker deze leegdrinken en uit het spel nemen. Het spel gaat door totdat alle bekers van een team leeg zijn en het andere team dus heeft gewonnen.

Variatie 1: ‘Double Trouble’

In deze variatie wordt het spel gespeeld met 12 bekers per team, in plaats van zes. Dit maakt het spel moeilijker en uitdagender. Het doel blijft hetzelfde: zoveel mogelijk pepernoten in de bekers van de tegenstander gooien. Maar doordat er meer bekers staan, duurt het spel ook langer.

Variatie 2: ‘Blackout’

Bij deze variant wordt er water in de bekers gedaan in plaats van pepernoten. Het spel wordt gespeeld volgens de reguliere spelregels van Beer Pong, maar dan zonder alcohol. Als een team alle bekers van de tegenstander heeft geraakt, moet het andere team een ‘blackout’ doen, oftewel alle bekers in één keer leegdrinken.

Variatie 3: ‘Sinterklaas Surprise’

Deze variant van Pepernoten pong voegt een extra element van verrassing toe aan het spel. Voorafgaand aan het spel worden er briefjes geschreven met verschillende opdrachten erop, bijvoorbeeld: “gooi met je linkerhand” of “gooi met je ogen dicht”.

Tijdens het spel worden de briefjes om de beurt getrokken en moet het team de opdracht uitvoeren voordat ze mogen gooien. Dit maakt het spel uitdagender en leuker.

Pepernotenpong is een leuk en uitdagend spel dat perfect is voor Sinterklaas. Het spel is eenvoudig en kan snel worden opgezet. Door het toevoegen van verschillende variaties, zoals ‘Double Trouble’, ‘Blackout’ en ‘Sinterklaas Surprise’, wordt het spel nog uitdagender en leuker. Dit spel is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen

Linda van Aken