Skip to Content

Gratis Sinterklaasboeken 2022

Gratis Sinterklaasboeken 2022

Tooske Ragas, Jamai en Gerard Joling zijn de schrijvers van de negentiende editie van de nationale sinterklaasboeken. Voor zowel Tooske, Jamai als Gerard is het hun kinderboekendebuut. De sinterklaasboekenreeks verschijnt dit jaar, zoals gebruikelijk in opdracht van Unilever, bij de supermarkten PLUS, Deen, Hoogvliet, Jan Linders & Poiesz.

Gratis Sinterklaasboeken 2022 - Mamaliefde

Koen in mijn schoen

Presentatrice Tooske Ragas, moeder van vier kinderen en groot fan van Sinterklaas is enorm enthousiast over haar deelname. “Ik vind het geweldig dat ik op deze manier een creatieve bijdrage mag leveren aan dit bijzondere en unieke kinderfeest.”

Het sinterklaasboek van Tooske Ragas heeft als titel Koen in mijn schoen. De hoofdpersoon in dit verhaal is Madelief. Madelief ziet haar beste-alles-vriendje Koen met een verhuiswagen de straat uitrijden. Vanaf dat moment gelooft Madelief nergens meer in. Niet in kabouters, niet in de tandenfee en ook niet in marsmannetjes.

Maar wél in de woorden van Sinterklaas, die haar op een idee brengen dat het begin is van een misschien wel iets te spannend avontuur. Het boek is geïllustreerd door de Nederlandse illustrator en vormgever Linda van den Berg. Ze heeft een grote passie voor creatie, in welke vorm dan ook. Ze daagt zichzelf graag uit om verder te gaan dan het voor de hand liggende idee. Haar vrolijke karakter zie je weerspiegeld in haar tekeningen.

Sint is zijn ring kwijt!

Zanger en presentator Jamai is blij met deze kans om zijn debuut te maken als kinderboekenschrijver. “Ik heb nog nooit eerder een boek geschreven en ik vind het erg leuk om te ontdekken of dat iets is wat bij mij past. En hoe leuk is het dat je dan kan beginnen met het schrijven van een kinderboek over een van de leukste feestdagen van het jaar, Sinterklaas!”

Het sinterklaasboek van Jamai gaat over een ring met magische krachten. Doura en Thomas vinden in de sneeuw de ring van Sinterklaas. Die ring blijkt magische krachten te hebben. Maar kan Sint wel zonder die ring? Wat hebben voetballen, apenknuffels en Ozosnel met die ring te maken? En wat verandert er dankzij de ring allemaal in het leven van de eenzame Dennis?

De tekeningen in het boek zijn gemaakt door Laura Re. Re is woonachtig en werkzaam in Rome. Zij begon als ontwerper van karakters voor de Italiaans Animunidi Studio’s. Nu illustreert zij vol enthousiasme kinderboeken. Met Sint is zijn ring kwijt! debuteert zij met haar eerste Nederlandse prentenboek.

De valse noot

Gerard Joling heeft een glansrijke carrière en kan daar veel talenten aan toevoegen, het kopje ‘kinderboek schrijven’ ontbrak nog. “Ik vind het natuurlijk hysterisch om een kinderboek te schrijven wat met een feestdag te maken heeft. Ik vind feestdagen altijd heel belangrijk en ik vind Sinterklaas een fantastisch kinderfeest. Ik vond het boek schrijven zo een ontzettend leuk proces. Ik hoop dat de kinderen er net zo veel plezier aan gaan hebben als ik!”

In het sinterklaasboek De Valse Noot is er paniek in het paleis van Sinterklaas. De Pieten-band kan alleen nog maar valse noten spelen na het eten van foute pepernoten. Er moet hals-over-kop een nieuwe act voor de aankomst in Nederland komen. Maar die mislukken allemaal op mysterieuze wijze. Wat is de rol van de zang-Piet? En kan de ontvangst in Nederland nu wel doorgaan?

De illustraties in het boek zijn van Richard Feld. Richard is opgeleid aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Hij heeft ondertussen al 16 prentenboeken geïllustreerd. Zijn stijl kenmerkt zich door verrassend kleurgebruik en grappige details.

Gratis Sinterklaasboeken

De sinterklaasboeken zijn vanaf 15 november gratis te verkrijgen bij aankoop van aanbiedingen van Unilever bij de supermarktfilialen van deze Superuniewinkelformules: PLUS, Deen, Hoogvliet, Poiesz en Jan Linders.

Linda van Aken