Skip to Content

Sinterklaas bellen app met gratis telefoonnummer

Sinterklaas bellen app met gratis telefoonnummer

Binnenkort is het weer zo ver en komt Sinterklaas met zijn Pieten weer naar Nederland. Voor het zover is, is het natuurlijk ook erg leuk om even met Sinterklaas te bellen.

Net zoals je met opa of oma belt. Lang leve het digitale tijdperk; want er is nu ook een app waarmee je met sinterklaas bellen of sms-en!

Dit is dan ook niet voor niets de meest gedownloade app op 5 december! Als je kinderen nu niet heel erg braaf zijn tot en met 5 december? Hier in huis zijn de eerste kriebels al begonnen. Dat begon bij het eten, zoonlief wilde niet de zuurkool proberen en toen begon papa over de luisterpieten.

Eerlijk is eerlijk, ik ben daar niet zo’n heel groot fan van. Houd het liever positief. Maar ik speelde het spel mee.

Op de telefoon had ik namelijk al de app ‘Bellen met Sinterklaas’ geïnstalleerd en daar was hij toch wel heel erg van onder de indruk. Gevolgd door een kleuter die ook een telefoontje wilde hebben van de goedheiligman. 

Sinterklaas bellen

Voordat je gaat bellen kun je instellen wat het ‘doel’ is van het telefoongesprek. Zo kun je de Sint laten opbellen om een kind streng toe te spreken, of juist aan te moedigen! Met het oog op Pakjesavond kan je deze app ook gebruiken om te laten vertellen waar de pakjes liggen of de eerste aanwijzing van een Sinterklaasspeurtocht.

Er zijn een aantal opties die gratis zijn, en voor andere moet je betalen. Ook zonder betaling is het echter een groot succes bij de kinderen. Als laatste kies je na welke tijd de Sint belt. Bijvoorbeeld direct of na vijf minuten.

Als de telefoon overgaat klinkt er een vrolijk Sinterklaasliedje, en daarna hoor de de stem van de Sint. Het is in principe een voicerecorder, dus in de pauzes kan je antwoord geven op de vragen. Zoals hoe je heet, dan kan hij dat opzoeken in het grote boek en weet hij hoe oud je bent!

Is dat even knap van de Sint. Nadeel is wel dat je maar 1 kind tegelijk kan invoeren en dus niet broertjes en zusjes tegelijk. Daarna speelt hij de stukjes af die je hebt gekozen.

Het valt wel op dat hij soms aan het eind van de zin opeens voortijdig afgebroken wordt. Niet dat de kinderen daar last van hebben, die vinden het helemaal geweldig dat Sinterklaas belt. Het liefste willen ze iedere dag van hem een telefoontje.

Voicemail van Sinterklaas

Sinterklaas bellen app met gratis telefoonnummer - Mamaliefde

Iets meer interactie zit er in de voicemail van Sinterklaas. Je kan namelijk ook zelf de Sint bellen en krijgt dan zijn voicemail met bericht dat hij in Spanje zit om uit te rusten. Vervolgens krijg je een enorm keuzemenu met redenen waarom je hem kan bellen. Een erg moderne en efficiënte Sint dus ;-)

Met behulp van de knopjes kun je zelf kiezen wat je wil gaan doen en kun je zolang bellen als je wilt. J

e kan bijvoorbeeld:

  • De namen doorgeven van stoute, of juist lieve, kinderen, zodat de Sint ze in zijn Grote Boek kan schrijven.
  • Vragen hoeveel nachtjes slapen het nog is tot Pakjesavond.
  • Je verlanglijstje doorgeven en inspreken, weer eens wat anders dan een geknutseld verlanglijstje in de schoen stoppen.
  • Vragen wat de Sint aan het doen is
  • Of gewoon een bericht achterlaten.

Tussendoor zijn er stiltes waarop je kan inspreken en afsluiten met een 0 zodat de app weet dat je klaar bent.

Sms-en met de Sint

Sinterklaas bellen app met gratis telefoonnummer - Mamaliefde

Nieuw is de optie om te gaan sms-en met de Sint. Of eigenlijk lijkt het meer op een soort chatprogramma. Waarbij je een berichtje kan sturen en hij altijd een berichtje terugstuurt.

Je ziet dan ook het bericht met puntjes dat hij wat aan het typen is. Soms stuurt hij het gesprek een beetje door vragen te stellen waar jij dan op kan antwoorden.

Afhankelijk van je antwoord volgt er dan een nieuw bericht. Zo kan je even lekker kletsen met hem. Voor jonge kinderen is dit nog wel iets te lastig, en zodra ze leren lezen en schrijven zijn ze vaak ook al zover dat ze niet meer in de Sint geloven.

Downloaden kan via;

Linda van Aken