Skip to Content

Een ‘herinnering’ cadeau geven

Een ‘herinnering’ cadeau geven

Je kan er niet om heen, het Sinterklaasjournaal is weer begonnen en de kinderen tellen af tot hij weer aan land komt. De eerste inkopen voor Sinterklaas zijn al gedaan en liggen al verstopt door het huis zodat ze gelijk de schoen kunnen zetten en de volgende dag gevuld terug vinden.

Natuurlijk draait Sinterklaas voor een groot deel om cadeautjes, de laatste jaren is er ook steeds meer aandacht om dit feest heel bewust te vieren. Bijvoorbeeld met acties om speelgoed te doneren zodat iedereen van dit feest kan genieten, wordt de 4 cadeautjes regel steeds populairder.

Naast fysieke cadeautjes, waarvan het altijd wel leuk is om iets te geven zodat ze kunnen spelen, zijn ook herinneringen een zeer geschikt cadeau. Je gaat dan bijvoorbeeld voor een abonnement of kaartjes om samen met je kind herinneringen te maken.

Niet alleen voor Sinterklaas of Kerst maar ook voor bijvoorbeeld een verjaardag. Bijkomend voordeel naast dat je kind een mooie blijvende herinnering heeft voor later; het neemt geen ruimte in! Wat geschikte cadeautjes zijn?

Dierentuin abonnement

Houdt je kind van dieren? Ga dan voor een abonnement op een dierentuin. Het voordeel daarvan is dat je dan niet gelijk voor de hele dag hoeft te gaan, wat je over het algemeen gesproken vaak wel probeert omdat de kaartjes er ook niet goedkoper op worden en je dan kan genieten van een heel dagje weg.

Maar bijvoorbeeld ook voor een middagje en alleen een deel van de dierentuin te bezoeken. Zo hebben mijn kinderen een aantal jaar een abonnement gekregen van mijn ouders voor Blijdorp.

Als ze dan gingen oppassen werden ze meegenomen en deden ze bijvoorbeeld alleen Oceanium of Amazonica. Bij een abonnement kan het ook zijn dat je gratis parkeerkaarten krijgt en je soms iemand anders mee kan nemen met korting.

Tip: Wil je niet iedere keer naar dezelfde dierentuin; ga dan bijvoorbeeld voor de NVD abonnement waarbij je een paar euro korting krijgt bij verschillende dierentuinen.

Pretpark abonnement

Ook met jonge kinderen zijn er voldoende pretparken die erg leuk zijn om te bezoeken. Als je in de buurt woont is het dan zeker interessant om een abonnement te overwegen zodat je wat vaker langs kan gaan.

Over het algemeen heb je na twee of drie bezoeken de kosten er al ‘uit gehaald’.

Ook hierbij is het slim om even te checken hoe het zit met parkeerkosten, of je daar ook een muntje voor kan ophalen. Populaire parken voor een abonnement zijn bijvoorbeeld de Efteling, maar juist ook de kleinere pretparken zoals Plaswijckpark in Rotterdam of Duinrell in Den Haag zodat je niet gelijk iedere keer de hele dag op weg bent.

Een overzicht van verschillende abonnementen en kosten vind je hier.

Binnenspeeltuin abonnement

Het voordeel van een abonnement op de binnenspeeltuin is dat je hier het hele jaar plezier aan hebt. Zelf vond ik dit vooral ideaal met peuters, zeker als er oudere broertjes of zusjes zijn die al op school zitten.

Stiekem ook omdat zij dan lekker kunnen spelen (als ze al wat ouder en zelfstandiger zijn) en jij als zelfstandig ondernemer toch ook gewoon achter je laptop kan kruipen of anders iets van een boek / tijdschrift kan lezen ;-) Twee vliegen in een klap; zij blij jij blij.

Lees ook: Binnenspeeltuin; de leukste overdekte speeltuinen in Nederland

Museumkaart

Naar het museum saai met kinderen? Absoluut niet! Die tijd is geweest, musea hebben de afgelopen jaren flink geinvesteerd om de tentoonstellingen interactief en geschikt te maken voor kinderen.

Er zijn zelfs speciale musea voor kinderen. Ook bij bijvoorbeeld parken zoals Archeon is de museumkaart geldig. Tips zijn onder andere; Pit Veiligheidsmuseum, Batavialand, Spoorwegmuseum, Feyenoord museum, Kasteel Hoensbroek etc.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: De leukste musea met kinderen in Nederland

Weekendje weg met je kind

Mijn kinderen, en ik hoor het ook regelmatig van andere ouders, vinden het geweldig als je even een op een tijd hebt met ze. Dat ze mama niet hoeven te delen met andere broertjes en zusjes, of met papa.

Daarom probeer ik zo 1x per jaar met 1 van de twee kinderen op pad te gaan. Al is het maar voor een nachtje weg. Je kan dan echt iets doen wat ze zelf leuk vinden en hebben de volledige aandacht (dus niet vervolgens alsnog constant op je mobiel zitten ;-) ).

Het voordeel van een op een tijd is dat je ook wat sneller (duurdere) dingen kan doen zoals een uitje of uit eten omdat je niet voor het hele gezin hoeft te betalen.

Kaartjes theatervoorstelling

Naar het theater gaan blijft toch altijd wel een hele bijzondere ervaring. Koop daarom kaartjes voor een leuke kindervoorstelling in de buurt. Het is fijn als je kind niet al te lang hoeft te wachten, zodat het ook echt de link legt tussen verjaardag en bezoek.

Als je kind ouder wordt, is dat minder relevant. Dan kan je ook kiezen om bijvoorbeeld voor een hele unieke ervaring te gaan en bijvoorbeeld een avondje naar de musical te gaan.

Op dit moment is onder andere The Lion King in het Afas Circustheater Scheveningen een absolute aanrader!

Lees ook: Theatervoorstellingen & kinder musicals

Kaartjes wedstrijd

Is je kind groot fan van een bepaalde sport? Ga dan voor kaartjes voor een grote wedstrijd; of dat nu een tennistournooi is of een belangrijke voetbalwedstrijd of het schaatsen; het maakt niet uit. Zolang hij / zij maar zijn grote voorbeeld / idool zelf in actie kan zien. Dat zullen ze vast niet snel vergeten!

Samen een workshop volgen

Eigenlijk in het verlengde van een weekendje weg; even een op een tijd met je kind. Maar dan voor een (mid)dag samen aan de slag met een activiteit die hij / zij heel erg kan waarderen.

Dit kan van alles zijn; van een kookworkshop (ook voor kinderen), tot een workshop visagie (of een moeder kind behandeling), fotografie, dj-lessen, schilderen of iets anders wat hij / zij altijd al graag een keer zou willen doen.

Hier vind je diverse aanbiedingen van originele workshops om samen te volgen.

Abonnementen

Met een abonnement kan je je kind ook heel erg blij maken. Denk bijvoorbeeld eens aan;

  • Abonnement op een tijdschrift; Er zijn tijdschriften voor iedere leeftijd, van Pipo’s voor jonge peuters, de Donald Duck tot aan de echte tiener- en meisjesbladen.
  • Abonnement op een boekenclub; De meest bekende is misschien wel de Disney boekenclub en de minder bekende Kwebbels boekenpakket.
  • Abonnement op de bibliotheek; Het eerste jaar krijg je vaak cadeau via Boekstart. Daarna kan je je kindje een abonnement geven om zelf boeken in huis te halen.
  • Abonnement op een box; Je ziet steeds vaker dat er dozen met bepaalde producten worden verstuurd. Met name de beautyboxen zijn zeer bekend en leuk voor oudere meisjes. Maar je hebt ook een knutselbox. Wat dacht je van een groenten of voedselabonnement?
  • Telefoonabonnement; Voor tieners kan een eenjarig telefoonabonnement ook zeer gewaardeerd worden. Of een uitbreiding daarvan.

Digitale cadeautjes

Steeds meer wordt er digitaal geregeld. Hier kan je kind ook zeker veel plezier aan beleven.

Wil je toch iets hebben om fysiek te geven, print dan een gift code of een zelfgemaakte tegoedbon uit. Dit is voornamelijk geschikt voor de iets oudere kinderen.

  • Online leren; Steeds meer scholen adviseren om een abonnement te nemen op bijvoorbeeld Squla om zo online spelenderwijs te leren. Een echte educatieve aanvulling op het school curriculum. Leer hier onze ervaringen met Squla
  • Netflix; Netflix wordt steeds populairder en beschikt ook over steeds meer kinder- en jeugdprogramma’s. Met een abonnement op Netflix zullen je kinderen zeker ook heel blij zijn.
  • iTunes of GooglePlay; Met een tegoed dat gebruikt kan worden op google play of iTunes om nieuwe apps en muziek te downloaden zal je kind ook zeker heel blij zijn.

Heb jij je kind wel eens een blijvende ‘herinnering’ cadeau gegeven?

Floortje