Skip to Content

Het Sinterklaas meezingboek & liedjes met Romy Monteiro review

Het Sinterklaas meezingboek & liedjes met Romy Monteiro review

“Dames en heren, het volgende station is: station Utrecht Centraal. Utrecht Centraal is tevens de eindbestemming van deze trein.” We zijn op weg naar de man waar ik sinds mijn vijfde al op verliefd ben; namelijk Sinterklaas. We mogen hem ontmoeten voor de presentatie van het Sinterklaas meezingboek van Romy Monteiro.

Naar het Sinterklaas Meezingconcert

Samen met mijn man en drie kinderen lopen we richting Theater Kikker, waar we mijn geliefde gaan ontmoeten die al ouder is dan 600 jaar. Maar voordat het zover is, moeten we er eerst wat voor doen. Namelijk uit volle borst Sinterklaasliedjes meezingen in de concertzaal.

De pieten zijn al langs geweest, want op de tafeltjes in het café staan al pepernoten klaar. Vergezeld met kleurplaten en potloden. De kinderen zaten allen heel lief te kleuren.

En dan gaan de deuren open! Alle zoete kindertjes krijgen Het Sinterklaas meezingboek mee naar binnen. Romy Monteiro treedt binnen met een stralende glimlach.

Na de succesvolle edities van voorgaande jaren, door: Angela Groothuizen, Kim-Lian van der Meij en Maan mag Romy Monteiro het stokje overnemen. Romy maakt het feest compleet met haar Sinterklaasliedjes.

Meezingen met Romy Monteiro maar!

Het Sinterklaas meezingboek & liedjes met Romy Monteiro review - Mamaliefde

“Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan……” En ik hoor je de rustige melodie neuriën. Alleen is dat met deze meezingliedjes compleet anders.

Onze dreumes van 1 jaar blijft namelijk op en neer deinen op de opzwepende muziek. Zijn handjes blijven klappen en voetjes kunnen niet stil blijven staan.

Teksten die iedereen wel kan dromen, maar dan op een hippe beat. Helemaal van deze tijd. En zo werden meer ouderwetse Sinterklaasliederen in een nieuw jasje gestoken.

Welkom, welkom Sinterklaas

Het Sinterklaas meezingboek & liedjes met Romy Monteiro review - Mamaliefde

“Welkom, welkom Sinterklaas!
U staat op één, met stip!
U bent onze VIP!
Welkom, welkom Sinterklaas!
We gaan genieten, met u en alle Pieten,
dus welkom, welkom Sinterklaas.”

Een nieuw Sinterklaaslied waar onze meiden blij van werden. Ze leerden een lied waar niemand uit hun klas nog van gehoord had. Wat voelden ze zich stoer. Alle kindjes letten goed op en zingen (schreeuwen van enthousiasme) het refrein mee.

Te gek hoe snel die kleine breintjes het refrein zo onder de knie hebben. Ik moest stiekem even spieken naar de tekst. Ssttt…zeg dat maar niet tegen de Sint.

De deur gaat langzaam open en daar is Sinterklaas met zijn Pieten. Gespannen gezichtjes kijken naar rechts. De oogjes van onze dochter worden groter en de hand van haar zus wordt snel vastgepakt. Sinterklaasklassiekers passeren de revue en de Pieten delen heel wat high fives uit.

Na uitbundig dansjes en trucjes is het tijd om de aloude “Dag Sinterklaasje” in te zetten. Het lied wat erbij hoort, maar wat je als kind het liefst zo lang mogelijk uitstelt.

Hoe kom jij ook aan dit toffe Sinterklaas meezingboek?

Het Sinterklaas meezingboek & liedjes met Romy Monteiro review - Mamaliefde

Dit boek is niet zoals de meeste andere boeken die je kent te koop in de winkel. Het Sinterklaas meezingboek is door een samenwerking tussen Etos en Unilever gratis te verkrijgen. Koop bij Etos de actieproducten van Unilever en dit leuke meezingboek is van jou. De 15 leukste Sinterklaasliedjes staan in dit boek.

Daarnaast is het ook een heel leuk boek om doorheen te bladeren met je kind. De illustraties vertellen een verhaal en je kan hem zelf interactief maken door vragen te stellen, als:

  • Tel alle cadeautjes op deze bladzijde
  • Waarom denk je dat het meisje onder de dekens kruipt?

Of

  • Welke Piet zou jij willen zijn op deze plaat?

Moderne Sinterklaasliedjes (en oude in een nieuw jasje)

Een meezingboek is niets zonder meezingliedjes. Deze kun je hier vinden. Daarnaast kun je ze ook streamen op Spotify. Ben je op zoek naar de karaokeversie? Dan kun je deze vinden op YouTube. Deze informatie is ook voor in het boek te vinden.

Op de terugweg in de trein is het niet Kedeng Kedeng wat in mijn hoofd blijft hangen, maar Welkom, welkom Sinterklaas. Dank u Sinterklaasje…euh Romy.

Anita Schokker