Als het gaat om Sinterklaascadeautjes houd ik het over het algemeen zo eenvoudig mogelijk. Zeker jonge kinderen vinden het al bijzonder om een cadeautje uit te pakken. Lintjes, ditjes en datjes malen ze niet om. Met de cadeautjes voor volwassenen kun je natuurlijk wel uitpakken als het gaat om cadeau inpakken. Daarom leek het me leuk om wat inspiratie te delen voor het inpakken van cadeautjes. Hieronder volgt nog meer inspiratie.

Cadeau inpakken voor een jongen of meisje

Simpel maar heel doeltreffend; eenvoudig papiertje met drie kaarsjes met een hartje erop zodat alle aandacht daarnaar uit gaat. Als de jarige daar niet blij van wordt. Of wat dacht je van de verjaardagstaart met washi tape. Deze cadeautjes zijn erg eenvoudig maar geven een leuke touch aan een cadeautje dat bestemd is voor een jongen of meisje.

Voor een jongen gebruik je washi tape in snelwegvorm, eventueel met een klein autootje erop geplakt als het een grote doos is. Voor het meisje een lint met wat kralen. Met beide decoraties kan er na afloop gespeeld worden. Zo kan het lintje met kralen gebruikt worden als ketting voor een beer.

Voor hem en haar, mama of papa

Natuurlijk mogen cadeautjes speciaal voor mama en papa niet ontbreken. Dit idee is tevens geschikt voor moederdag, vaderdag of valentijnsdag. Voor mama creatief met hartjes. Door het buitenste papier in te knippen. Bij papa gebruiken we kosteloos materiaal. Zoals de pringlesbussen en wat knoopjes in combinatie met een papieren stropdas. Als dan niet duidelijk is voor wie dit bedoeld is…

Slinger feestje

Met slingers kun je een cadeautje ook heel mooi versieren. Op de rechterfoto met cirkels (maar kunnen ook andere figuurtjes zijn) geknipt uit verfmonsters. Op het tweede is er gebruikgemaakt van washitape in verschillende breedtes.

Creatief met lint

Met lint en touw kun je ook heel veel bereiken. Zoals een weefwerkje maken om een cadeau inpakken met verschillende kleuren, soorten en breedtes lint.

Ingewikkeld met touw

Voor veel cadeautjes wordt touw gebruikt. Daar kun je natuurlijk kruislings een mooie strik mee maken. En dat afwerken met pompons die je van touw maakt. Hint; met een vork of tussen twee stoelpoten kun je heel snel een pompon maken. Of een complex spidernet ervan maken. Heb je meteen een soort minisurprise voor Sinterklaas. En dan snel de schaar verstoppen!

Voor de reiziger

Voor iemand die nauwelijks thuis is en het liefste het hele jaar onderweg is; deze cadeautjes ingepakt in een speciaal landkaartpapier.

Krantenpapier

Zelf ga ik dit jaar de sinterklaascadeau inpakken