Skip to Content

Zelf een schoencadeautje maken

Zelf een schoencadeautje maken

Op de vrije school wordt van je verwacht dat je de eerste paar jaar zelf een schoencadeautje maakt, en zelf een kerstcadeautje maakt voor je kind om te krijgen op school. 

Schoencadeautje maken

Het idee op een Vrije school om zelf het schoencadeau te maken is minder suf dan het klinkt. Het gaat er namelijk om dat je in deze periode juist tijd spendeert aan je kind. Ik weet het, ik ken ook wel leukere manieren. Maar ik heb er nu een aantal gemaakt voor mijn oudste dochter. Een pen met wol en vilt versierd, waardoor ze er mooi grip op had.

Een mooie lijst uit hout gesneden, waar nu al jaren haar mooiste tekeningen in hangen op school. Een sleutelhanger voor haar fiets, een map voor haar andere tekeningen en noem zo maar op. Elke ouder maakt hetzelfde, maar naar smaak van het kind. Zo is het leuk om te zien hoe iedereen hetzelfde cadeau heeft, maar toch anders. Zo is er geen onderscheid.

De oudste maakt nu surprises, maar voor de kleinste kregen we kleine doosjes. Ik heb zelf de versiersels gekocht, omdat Miya dol is op roze en dat er niet tussen zat. De doosjes kun je kopen bij de Xenos. De versiering heb ik gekocht bij de Action.

mamaliefdesinterklaas-1

Hoe maak je het doosje

Het is heel simpel. Je koopt precies wat je mooi vindt voor jouw kind. Of knip een boekje uit en plak het voorzichtig met lijm op het doosje. Hij kan ook geverfd worden. Je vult hem met wol of met rozenblaadjes die ik bijvoorbeeld nog had liggen uit een andere doos. Zo hoeft het dus ook helemaal niet duur te zijn.

In de doos doe je een mooie witte steen. Dit staat voor de puurheid van kinderen, en de maan. Zo wordt hun dat ook verteld dat het een stukje van de maan is. Meteen bijzonder natuurlijk!

Hoe vind jij het doosje geworden?

Floortje