Skip to Content

Club van Sinterklaas; geblaf op de Pakjesboot film review

Club van Sinterklaas; geblaf op de Pakjesboot film review

Sinds de herfstvakantie draait hij al in de bioscoop; de nieuwste “Club van Sinterklaas”-film van dit jaar: Geblaf op de Pakjesboot. Net als de voorgaande jaren reist Sinterklaas af met de pakjesboot naar Nederland, samen met de Club. Oftewel danspiet, Coole Piet, Profpiet, Hoge Hoogtepiet, Keukenpiet en de andere Pieten. En natuurlijk beleven ze allemaal avonturen.

Het verhaal

Slechterik Dokter Vleugelaer en zijn handlanger Igor vermommen zich om op de stoomboot zogenaamde ‘Blafspray’ over alle cadeautjes te spuiten. Zo krijgen alle kinderen straks de ‘Blafhoest’, waar Dr. Vleugelaar alleen voor veel geld het medicijn voor heeft!

Maar als de Pieten ook in aanraking komen met het goedje, loopt de situatie helemaal uit de hand. Zeker omdat er ook een échte hond aan boord is, die de Pieten in Spanje gevonden hebben. Het is de verdwaalde hond van Sophie (Vlinder Kamerling), die hoopt dat de Club van Sinterklaas het diertje weer bij haar kan brengen.

Wat vonden wij ervan?

Dochterlief vond het een geweldige film en was van begin tot eind helemaal geboeid. Zo af en toe kwam ze een beetje naar me toe gekropen omdat ze het een beetje spannend vond. Ook na afloop bleef ze het er maar over hebben. Helemaal toen ze ook de Video van Sint had gezien die op dezelfde filmlocatie is opgenomen.

Dit jaar zitten er maar twee liedjes in, dat hadden er van mij best meer mogen zijn. Vooral het pietengymliedje vond ik heel erg leuk en hebben we thuis ook al een paar keer aangezet.

Zelf vond ik het weer een erg leuke film, de verhaallijn is erg eenvoudig en speelt zich voornamelijk af op de boot waardoor het goed te volgen is voor kleine kinderen. Heel erg saai wordt het echter niet. Op een gegeven moment gaan ze aan wal, want natuurlijk moeten de boeven gevangen worden. Een verhaallijn die altijd voor veel succes zorgt.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)