Skip to Content

Het enige echte Pieten kleurboek review

Het enige echte Pieten kleurboek review

De tijd van Sinterklaas komt dichter en dichterbij. Hier komt de goedheiligman en zijn vrienden steeds vaker ter sprake. Aangezien dochterlief graag kleurt, was het voor mij heel makkelijk kiezen, toen ik de kans kreeg een kwaliteit Pieten kleurboek uit te proberen samen met dochterlief helemaal in het thema van Sinterklaas.

Wat is er nu leuker dan, in de tijd dat de Sint ‘bijna’ weer naar Nederland komt, er zoveel als mogelijk mee bezig te zijn.

Als ik dochterlief mag geloven, duurt het allemaal veel te lang, wil ze al oefenen met de liedjes, verhaaltjes horen van de Sint, liefst ook al aan de pepernoten (maar daar wachten we mooi mee tot die beste man in het land is) en er de hele dag mee bezig zijn. Dus hier is het feest der Kinderfeesten al volop in de aanloopfase, nog bijna 2 maanden te gaan! 

Ze heeft het er maar druk mee, zingen, filmpjes krijgen, mama bestoken met vele Sintvragen, vandaag dit Pieten kleurboek en in november krijgen we nog een logeerpietje in huis, gaan we naar de Sinterklaasfilm en er is ook nog een speciaal kookboek onderweg met allemaal Sintrecepten. De komende maand komen we daar nog op terug!

Het Pieten kleurboek

Vanmiddag had ze weer zin om te kleuren, dus gelijk het Enige echte Pieten Kleurboek erbij gepakt, dat al klaar lag voor een nieuwe tekenaanval van dochterlief. Eerst natuurlijk wat laten kleuren en mama die mocht helpen met het uitkiezen van de kleuren.

Het gezicht van de Piet moest bruin volgens dochterlief, geen discussie over mogelijk en de haren waren nu eenmaal altijd zwart, dus ook dat werd zo bepaald (ook al vind ze zwart geen mooie kleur). Voor we het wisten, was ze lekker onderweg.

De kwaliteit

Mijn grootste ergernis is altijd dat kleurboek doordrukken, waardoor de achterkant van de bladzijde al bevlekt is met doorgelopen stift en niet meer echt bruikbaar voor de tekening aan de achterzijde. Natuurlijk wilden we dat bij dit kwaliteitskleurboek uittesten.

Dochterlief heb ik lekker op haar eigen wijze laten kleuren, met dus stukken, die dikker dan andere stukken werden ingekleurd. Kleuters kleuren immers niet echt met beleid en drukken vaak wat door. Dus een perfecte test voor dit Pieten Kleurboek.

Geslaagd voor de viltstiftentest! Het papier is van dermate dikke kwaliteit, dat het goed houdt, als je kind lekker stevig kleurt met diverse materialen. Ik denk dat het zelfs mogelijk is, om met waterverf aan de gang te gaan, al moet dat wel met wat beleid.

Al met al zijn wij, en dan vooral dochterlief, heel tevreden. De prijs is voor dit boek wel wat hoger dan een ‘gewoon’ kleurboek, maar ik vind het gezien de dikte van het papier en de mooie tekeningen waard. Dit is natuurlijk voor iedereen een persoonlijke afweging.

Er kunnen hier nu dus mooie tekeningen worden gemaakt voor de Sint en zijn Pieten. Wanneer die over een maand weer in Nederland arriveren, hebben we gelijk tekeningen om in de schoen te stoppen. Nog bijna een heel kleurboek te gaan, maar het is nog geen half november (gelukkig).

Floortje