Skip to Content

Zo kijk je flexibel tv met het hele gezin: 5 tips

Zo kijk je flexibel tv met het hele gezin: 5 tips

Het is nog winter en het voorjaar staat voor de deur… Het regent nog steeds veel en het is nog steeds snel donker. Tijd dus om de kaarsjes aan te steken, onder een dekentje te kruipen en lekker tv te kijken. Gezellig met z’n allen voor de buis is natuurlijk leuk, maar soms vliegen we elkaar in de haren over welk programma we gaan kijken. Hoe gaat dat bij jullie thuis? Laten we eens kijken naar 5 tips waarmee je flexibel tv kunt kijken met het hele gezin!

Flexibel tv kijken met streamingdiensten

Met streamingdiensten zoals NLZIET wordt tv kijken een stuk flexibeler. Je kunt live tv kijken of zelfs met uitzending gemist shows terugkijken wanneer jij dat wilt. Maakt niet uit of je thuis bent, onderweg of op vakantie, je favoriete programma’s heb je altijd bij de hand. Met zo’n dienst heb je minder gedoe over wie de afstandsbediening heeft, want iedereen kan op zijn eigen apparaat, zoals een smartphone, tablet of smart-tv, kijken wat hij of zij wil.

Maak een veilige omgeving voor kinderen

Als je jonge kinderen hebt, wil je natuurlijk dat ze veilig tv kunnen kijken. Kies daarom voor speciale profielen voor kinderen. Zo kunnen je kinderen alleen programma’s zien die geschikt zijn voor hun leeftijd, zonder dat je bang hoeft te zijn voor rare dingen. Met zo’n kidsprofiel kun je dus met een gerust hart je kinderen naar hun favoriete series laten kijken.

Kies abonnementen die bij het gezin passen

Als je een abonnement voor een streamingdienst kiest, denk dan goed na over wat je gezin nodig heeft. Hoeveel zenders wil je kunnen kijken? Vind je het fijn om zonder reclame terug te kijken? En wil je speciale programma’s voor je kinderen? Door het juiste abonnement te kiezen, zorg je ervoor dat iedereen thuis blij is en kan kijken wat hij of zij leuk vindt.

Maak van tv kijken een gezinsactiviteit

Iedereen thuis vindt misschien iets anders leuk op tv, maar samen tv kijken kan supergezellig zijn. Kies soms een programma uit waar iedereen van geniet en maak er een leuk familiemoment van. Dit is een mooie manier om dichter bij elkaar te komen en samen mooie herinneringen te maken.

Wees flexibel en respecteer elkaars voorkeuren

Als je met het hele gezin tv kijkt, is het belangrijk om een beetje mee te buigen en naar elkaar te luisteren. Iedereen mag zijn eigen favoriete programma’s hebben, dus probeer samen uit te komen op iets waar iedereen blij van wordt. Door goed met elkaar te praten en rekening te houden met wat iedereen leuk vindt, blijft tv kijken leuk voor iedereen. Met deze tips kun jij in ieder geval flexibel tv kijken met het hele gezin!

Redactie Mamaliefde