Skip to Content

Het grote De Club van Sinterklaasfeest in Kinepolis Utrecht

Het grote De Club van Sinterklaasfeest in Kinepolis Utrecht

Over een paar weken is het weer zover en zet de Sint weer voet aan land in Nederland. Gedurende de weken die daarop volgen in de aanloop naar Pakjesavond op 5 december worden er heel leuke events georganiseerd, waaronder het grote De Club van Sinterklaasfeest.

De Club van Sinterklaas kennen kinderen van de tv, de bioscoopfilms die al jaren enorm populair zijn en ook terug te vinden op Netflix, of de Video van de Sint en ze organiseren het grote De Club van Sinterklaasfeest.

Een paar jaar geleden waren we hierbij toen het in Ahoy werd gevierd, een groot concert met veel voor kinderen bekende artiesten met als hoogtepunt natuurlijk de entree van de Sint zelf.  Ook dit jaar wordt er een De Club van Sinterklaasfeest gevierd, maar dan in Kinepolis Utrecht. Lekker centraal in Nederland en goed te bereiken met zowel het openbaar vervoer als de auto!

De Club van Sinterklaas

Het grote De Club van Sinterklaasfeest in Kinepolis Utrecht - Mamaliefde

De Club van Sinterklaas zijn Sinterklaas en de pieten die hem heel erg dichtbij staan. Dit zijn pieten die ieder jaar terugkomen en daarom bekende figuren zijn voor de kinderen. Zo heb je onder andere Coole Piet, Danspiet, Testpiet, Muziekpiet, Hoge Hoogtepiet, Profpiet, Keukenpiet, en nieuw dit jaar Klungelpiet en Junior Piet.

De pieten uit De Club van Sinterklaas zijn zogenaamde roetveegpieten, dat wil zeggen dat ze niet helemaal zwart (of bruin) zijn, maar voorzien van roetvegen. Iedere piet heeft ook zijn eigen outfit waaraan hij of zij te herkennen is.

Ieder jaar beleeft De Club van Sinterklaas spannende avonturen, zou alles wel goed komen voor Pakjesavond en iedereen op tijd zijn cadeautjes ontvangen…

De Club van Sinterklaasfeest bij Kinepolis Utrecht

Op zondag 25 november is het feest bij Kinepolis in Utrecht. Er zijn maar liefst vijf sessies op verschillende tijdstippen, zodat je zelf kan kiezen of je in de ochtend wil (al om 9.30) of liever later op de middag.

Doordat het in een bioscoopzaal wordt georganiseerd is het veel intiemer opgezet dan de eerdere shows in Ahoy zodat het leuker is voor het jongere publiek en ze niet door de massa overweldigd worden. De komst van Sinterklaas is tenslotte al spannend genoeg, daarnaast kom je nu ook veel dichter bij de Sint en de pieten.

Programma

Het grote De Club van Sinterklaasfeest in Kinepolis Utrecht - Mamaliefde

De show bestaat uit een tweetal elementen. Het programma begint met een theatervoorstelling van ongeveer 30 minuten waarbij natuurlijk Sinterklaas en zijn Pieten aanwezig zijn en de kinderen vermaken.

Zo staat er onder andere een optreden van Coole Piet en Danspiet op het programma, de kinderen hoeven dan natuurlijk niet stil te blijven zitten! De kinderen krijgen natuurlijk ook allemaal iets lekkers!

Vervolgens is er een kwartier pauze, kunnen de kinderen weer even tot rust komen of even naar het toilet.

Daarna neemt iedereen weer plaats in de bioscoopzaal om de nieuwe film van dit jaar; Sinterklaas & Vlucht door de Lucht te kijken. En de pieten; die kijken gewoon gezellig mee!

Natuurlijk gaan de kinderen niet met lege handen naar huis en krijgen ze allemaal een verrassing.

Sinterklaas & Vlucht door de Lucht

In heel het land is er maar één kind dat nooit haar schoentje zet: Floor. Als zij iets wil, vraagt ze het gewoon aan haar steenrijke vader, de baron. Tot Floor op een dag een zwembad vol chocolademunten wenst.

Er is geen bakker die aan deze vraag kan voldoen, en dus is er maar één iemand die nog kan helpen: Sinterklaas. Maar 1 miljoen chocolademunten is ook voor de Sint teveel.

Floors vader is woedend dat iemand ‘nee’ zegt tegen zijn dochter en ontvoert de Goedheiligman met zijn luchtballon. Als de Pieten 1 miljoen chocolademunten voor hem maken, zal hij Sinterklaas vrijlaten. Lukt het de Pieten om op tijd alle munten te maken en de Sint te bevrijden zodat Pakjesavond toch door kan gaan…?

Linda van Aken