Skip to Content

Geboortekaartjes & originele alternatieven

Geboortekaartjes & originele alternatieven

Tijdens je zwangerschap komen er ontzettend veel dingen op je af die je geregeld wilt hebben voordat je kindje geboren wordt. Zoveel keuzes die je moet maken voor een kindje dat je nog nooit echt hebt “ontmoet”.

Een baby naam bedenken en daarbij een toepasselijk geboortekaartje uitkiezen bijvoorbeeld. Hoe kies je dat nou voor iemand die je nog niet echt kent? Ik vind dat best wel lastig. Gelukkig was ik er dit keer een stuk sneller uit dan de eerste keer!

Op “jacht” naar hét geboortekaartje

Toen we twee jaar geleden op “jacht” gingen voor een geboortekaartje voor ons eerste kindje vond ik het ontzettend lastig om het perfecte kaartje uit te kiezen. Samen met vriendlief bekeek ik honderden geboortekaartjes in allerlei webshops.

Het liefst wilden we er eentje zelf ontwerpen met eigen foto’s van onze kersverse spruit. Vriendlief is een goede fotograaf dus de hoop was op hem gevestigd om een mooie foto te maken vlak na de geboorte. Uiteindelijk was de leukste foto er eentje van een gapende Lola.

Hij was absoluut niet standaard, maar paste precies bij de teksten op het kaartje en mijn slapeloze zwangerschap. “Nu is het tijd om papa  wakker te houden”.

We kregen veel complimentjes op ons geboortekaartje. Dat is natuurlijk altijd leuk. Voor ons tweede kindje ben ik inmiddels al opnieuw op zoek gegaan naar een mooi geboortekaartje. Omdat ik nog niet weet of het een jongetje of meisje is, is de keuze extra lastig omdat lang niet alle kaartjes voor zowel een jongen als een meisje even leuk zijn.

In 3D het resultaat bekijken

Zo nam ik ook een kijkje op de website Tadaaz.nl, hier vond ik ontzettend veel leuke kaartjes welke je makkelijk zelf kunt ontwerpen met een eenvoudig programma waarin je zelf de hele kaart ontwerpt. Daarna  kun je hem direct in 3D bekijken.

Je bent zo klaar en kunt goed zien hoe het eindresultaat eruit ziet. Om je wat ideetjes te geven van leuke kaartjes die ze verkopen heb ik een aantal samples aangevraagd. Eentje heb ik zelf ingevuld met Lola’s geboortegegevens. Binnen een paar minuten was hij al klaar.

Ideaal wanneer je in je kraambed de laatste gegevens in moet vullen voordat je op “bestellen” klikt. Je kunt namelijk je gehele bestelling voor de geboorte in orde maken en gedurende  6 maanden bewaren zodat je dat niet op het laatste moment hoeft te doen.

Wanneer je jouw kaartje dan vóór 14:00 uur bestelt, heb je ze de volgende dag al in huis.

Voor ieder wat wils

Op Tadaaz kun je kiezen uit veel verschillende soorten thema’s en stijlen. Zo heb je bijvoorbeeld deze schattige roze silhouetkaart voor een meisje. Zonder al te veel poespas, klassiek en vooral erg lief en zoet.

Maar voor mensen die van de retrostijl houden is deze leuke retrokaart met vosje erop die van binnen op een ouderwets schoolschriftje lijkt. Totaal anders dan de zachtroze kaart voor meisjes, maar ook erg leuk en origineel met het vosje erop.

Ook kun je er heel leuke kaartjes  vinden in de vorm van een slinger met vlaggetjes zoals deze vrolijke vlaggetjeslijn met raketjes als thema. Hoe leuk en origineel is het om je geboortekaartje als slinger op te kunnen hangen!

Je koopt hem inclusief koordje. Deze vind ik ook ontzettend leuk en lekker anders dan anders. Je hebt hem in verschillende stijlen en kleurencombinaties.

In het grote assortiment tussen alle Tadaaz geboortekaartjes hebben wij gelukkig nu al onze favoriet gevonden. Ik kan niet wachten om hem over een half jaar te mogen versturen naar vrienden en familie met daarop de geboorteaankondiging van onze tweede spruit!

 Vind jij het ook zo lastig om een geboortekaartje uit te kiezen? Welke stijl zou jij kiezen?

Omschrijving van de afbeelding

Redactie Mamaliefde