Skip to Content

Wat als je iets kwijt bent in huis; hoe vindt je je spullen terug?

Wat als je iets kwijt bent in huis; hoe vindt je je spullen terug?

Je hebt van die kinderen die altijd iets kwijt zijn… Broodtrommel, drinkbeker of ze komen thuis met maar één gymschoen. Om radeloos van te worden. Lunchtrommeltjes, sportkleding en handdoeken zijn veel “verloren” artikelen, die ook nooit meer boven water komen. Met name in het eerste jaar is er van alles kwijtgeraakt op school.

Niet alleen naar school of de sportclub trouwens, ook nu de periode van de schoolreisjes en de zomerkampen aanbreekt is dat een veel voorkomend probleem.

Wie kent het fenomeen van de ‘gevonden voorwerpen’ bakken niet aan het einde van het schooljaar of na een schoolreisje. 

Niets meer kwijt raken

Probeer om op een zo’n sympathiek mogelijke manier je kind bij te brengen, om niets meer kwijt te raken. Met een aantal tips kun je het kind misschien bijbrengen, om een aantal normale zaken als een drinkbeker niet meer te vergeten.

Stop een lijstje in zijn tas en geef aan, welke spullen het kind in ieder geval niet mag vergeten. Vaak is het ook gemakzucht omdat jij, als mama, constant controleert of alles nog wel aanwezig is na een lange schooldag. Een kind vanaf een jaar of zes kan best zelf zijn spullen in de gaten houden.

Een schoolkind moet zich ervan bewust zijn wat hij/zij allemaal mee naar school of sport meeneemt, ook weer mee terug moet naar huis.

Dat kan soms wel even wennen zijn; na het eerste scoutingweekend van onze zoon lag, toen ik hem kwam ophalen, de inhoud van zijn tas door de hele ruimte heen.

De leiding had al zijn best gedaan het een en ander te verzamelen, maar toch viste ik letterlijk overal vandaan wat spullen. Die ik hem vervolgens wel allemaal zelf heb laten opruimen. Bij het tweede kamp ging dat al een stuk beter, al kan het natuurlijk ook zo zijn dat de leiding meer heeft geholpen ;-)

Wat kun je doen om je kind te helpen?

Spullen kwijtraken is nooit leuk. Laat het kind in ieder geval zelf zijn tas inpakken. Zo wordt hij zich bewust wat er allemaal in de tas zit. Aparte vakken in een tas zorgen voor overzicht waarin alles een eigen plekje heeft.

Bedenk dat wat je meeneemt, ook weer mee terug moet. Laat het kind het hoognodige meenemen en speelgoed of andere zaken thuis laten. Ook voor op kamp is dat een aanrader.

Neem nooit waardevolle spullen mee of kleding en een handdoek waarvan het niet erg is als die niet terugkomt om wat voor reden dan ook. Is je kind regelmatig zijn fietssleutel kwijt?

Laat hem maar eens naar huis lopen, misschien zal hij zuiniger zijn op de sleutel.

Label de spullen van je kind

Naast een poging om het gedrag van je kind te veranderen om te voorkomen dat je spullen kwijt raakt is het ook handig om maatregelen om ze ook weer makkelijk terug te vinden.

Of het nu gaat om een jas of een lunchtrommeltje; daar zijn verschillende oplossingen voor. Zo vindt je bij Goedgemerkt.nl naamstickers, kledinglabels, SOS naamplaatjes en SOS naambandjes.

Zij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van labels en het vinden van oplossingen voor verschillende materialen en technieken.

Goedgemerkt.nl is er echt voor de klant en vindt kwaliteit en service belangrijk. Op de labels kan je de voornaam, al dan niet in combinatie met achternaam en telefoonnummer van het kind vermelden, zodat het simpel wordt om gevonden voorwerpen bij de eigenaar terug te krijgen.

De labels van Goedgemerkt.nl, zijn daarom onmisbaar voor het kinderdagverblijf, kamp, school en sportaccommodaties.

Voorwerpen

Alles wat meegaat naar school, kamp of sport kunnen worden voorzien van labels met de juiste naam en eventueel telefoonnummer. Natuurlijk kun je een stift gebruiken maar dit zal na een aantal keren wassen vervagen of slijten.

De labels van Goedgemerkt.nl, zijn van hoogwaardige kwaliteit en duurzaam. De hele schooltijd zijn de namen en telefoonnummers nog prima te lezen.

Eenmaal aangebracht op rugtas, jas, drinkbeker of broodtrommel zal het label jarenlang zijn diensten bewijzen.

Deze stickers heb je in verschillende formaten en kan je helemaal personaliseren. Zo kan je niet alleen de naam aanpassen, maar ook bijvoorbeeld het ‘merkje’ of de kleur.

Superhandig voor als je kind nog naar het kinderdagverblijf gaat en nog niet kan lezen. Dan weet het dat voorwerpen met bijvoorbeeld de blauwe dinosticker van hem zijn.

Er zijn verschillende soorten stickers; het kan daarom wel handig zijn om alle stickers dezelfde kleur en afbeelding te geven zodat je kind dat makkelijker kan onthouden. Deze kan je vervolgens superhandig op lunchtrommeltjes, bekers, maar ook op een zaklamp plakken.

Kleding merken

Wat als je iets kwijt bent in huis; hoe vindt je je spullen terug? - Mamaliefde

Ook gymspullen en sportschoenen blijven op deze manier van je kind en zullen de kans vergroten dat je vergeten of “verloren” spullen, snel weer terug hebt.

Hoe irritant is het wanneer je kind voor de zoveelste keer zijn zwemspullen vergeet mee te nemen uit het plaatselijke zwembad? Is de badhandoek en zwembroek gelabeld, dan kan na één telefoontje, je zoon/dochter zijn eigen spulletjes weer ophalen. Voor schoenen zijn er speciale schoenlabels.

Je plakt eerst de naamsticker en vervolgens daaroverheen de transparante schoenlabel aan de binnenkant van de schoen zodat ook als je kind de schoenen intensief gebruikt de sticker goed blijft zitten en niet loslaat.

Voor kleding had je voorheen strijk- en naailabeltjes. De naailabeltjes heb ik zelfs nog van toen ik vroeger een kind was en waren ideaal voor de scoutingkampen.

Het is alleen wel een werkje om die overal in te naaien. Iets makkelijker zijn de kledinglabels, die je in de kleding strijkt of plakt.

Wat als je iets kwijt bent in huis; hoe vindt je je spullen terug? - Mamaliefde

Nieuw van Goedgemerkt is de kledingstempel. Hiermee hoef je niet meer te naaien of strijken maar stempel je eenvoudig de naam van je kind in de kleding. Deze kan je zelf invullen.

Ik heb er voor gekozen om alleen de achternaam te gebruiken zodat ik hem voor beide kinderen kan gebruiken.

Even heb ik getwijfeld over het telefoonnummer maar dat vond ik voor kledingstukken iets te ver gaan. Ik merk dat ik nu ook een stuk makkelijker ben in het merken van jassen etc.

Goedgemerkt

Wat als je iets kwijt bent in huis; hoe vindt je je spullen terug? - Mamaliefde

Goedgemerkt.nl, is sinds 2003 de website die alles weet van het produceren van persoonlijke naamstickers. Nooit meer iets kwijt, geeft rust. Zorg er in ieder geval voor, dat je kind zijn spullen zelf weer ophaalt van school, sportaccommodatie of zwembad.

Heb je zo’n kind wat altijd zijn spullen kwijtraakt, dan zullen zij niet van de ene op de andere dag een georganiseerd persoon worden. Soms zit dat er gewoon niet in.

Tijd, oefening en de juiste labels helpen je kind in ieder geval een eind op weg. Ook al zijn spullen gelabeld, ze komen nog altijd in de bak met gevonden voorwerpen terecht. Wees mild….elk kind raakt wel eens zijn spullen kwijt.

Ook jij als volwassene kampt vaak met dit probleem. Denk aan je autosleutels, bibliotheekpas, portemonnee of telefoon.

Kinderen moeten vaak hun weg zoeken op een drukke school met overvolle kapstokken en andere kinderen die ook wel eens een verkeerde drinkbeker in hun tas stoppen. Met behulp van labelen kom je al een heel eind.

Linda van Aken