Skip to Content

Zo ontwerp je de leukste geboortekaartjes voor jongens

Zo ontwerp je de leukste geboortekaartjes voor jongens

Als aanstaande moeder wil je natuurlijk het allerbeste voor je kleintje. Vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent, beginnen de voorbereidingen. Want niets is zo belangrijk als alles tot in de puntjes regelen voor de geboorte van je kleine bundeltje geluk.

En natuurlijk het delen van dit prachtige nieuws met lieve familie, vrienden en kennissen. Een geboortekaartje is dan ook een onmisbaar onderdeel van de voorbereidingen. In dit artikel lees je hoe je de mooiste geboortekaartjes voor jouw zoontje kunt ontwerpen!

Laat je inspireren 

Stel je voor dat je binnenkort jullie kleintje aan de wereld gaat introduceren… Dat is zo’n speciaal moment! En hoe kun je dat nu beter aankondigen dan door gepersonaliseerde geboortekaartjes te maken? Er zijn zoveel mogelijkheden!

Maar, waar begin je? Ga je voor een junglethema, met leuke dieren en veel groene bladeren? Misschien zijn bosdieren wel jouw ding, of misschien houd je meer van sport of transport. Het belangrijkste is dat het thema past bij jullie als ouders en dat het iets is waar jullie allebei enthousiast over zijn.

Kies de kleuren

Jij hebt je thema gekozen en nu is het tijd voor het leukste deel: de kleuren! Het is belangrijk om te kijken naar kleuren die passen bij je thema, maar pas op dat je niet te overheersende combinaties maakt.

Combineer bijvoorbeeld donker- en lichtblauw voor een stijlvol effect, of ga voor pasteltinten voor een zachtere touch. Vergeet niet om ook te kijken naar de plaatsing van de kleuren, het lettertype en de grootte van de tekst. Laten we van jouw kaartje een écht kunstwerk maken!

Maak het jouw verhaal 

Met een geboortekaartje wil je aan iedereen laten weten dat jouw zoon is geboren. Voeg daarom persoonlijke details toe, zoals de naam van je zoon, de geboortedatum, de tijd en het gewicht. Je kunt ook kiezen voor een persoonlijke boodschap, of een leuke quote. Vergeet niet om ook jullie eigen namen toe te voegen, zodat de ontvangers weten wie het kaartje stuurt!

Kies een mooie vorm

Er zijn zoveel leuke vormen beschikbaar. Wat dacht je van geboortekaartjes voor een jongen op écht berkenhout? Een echte eye-catcher voor stoere jongens! En er zijn ook kaartjes in de vorm van een olifantje, hartje of beertje. Hoe tof is dat!

Voordat jouw kaartje helemaal ready-to-go is, is het fijn om alvast een proefdruk te bestellen. Zo kun je de geboortekaartjes alvast thuis even bewonderen voordat deze op de mat ploft bij vrienden en familie. 

Zodra de juiste keuzes zijn gemaakt, kan het echte werk beginnen. Met zorg en aandacht creëer jij het allermooiste geboortekaartje voor jouw wonder van een zoontje!

Omschrijving van de afbeelding

Linda van Aken