Ik ben zelf niet zo heel erg creatief. De ideeën zijn er, maar het uitvoeren ervan, dat lukt me gewoonweg niet zo heel erg goed. Mijn moeder daarentegen is wel echt een knutselwonder. Suprises voor Sinterklaas maakte ik dan vroeger ook altijd samen met haar. Tegenwoordig schroom ik overigens ook niet om de oudste naar oma te sturen, als er iets creatiefs moet worden gedaan. Ik kwam op Pinterest wel een hele hoop leuke (en soms ook heel makkelijke) surprises tegen. En de meeste zijn nog budgetproof ook!

Lees ook: Low-budget Sinterklaas; Van goedkope cadeautjes tot ideeeën voor organisatie

Sinterklaassurprises voor de voetbalfans

Een stoere voetbal; deze voetbal ziet er zo echt uit, dat je er bijna echt mee wilt gaan voetballen. De basis is gewoon een ballon. Niet heel erg moeilijk om te maken en leuk om aan iemand te geven.

Een heus voetbalveld; dit voetbalveld vol met Pietjes en Sinterklaasjes laat zien hoe je een fijne wedstrijd speelt. Niet al te ingewikkeld om te maken en uitermate geschikt voor de grootste voetbalfan die je kent.

Beker voor de kampioen; wat is er leuker dan een mooie beker krijgen?! Een kampioensbeker ziet er altijd anders uit, dus je kunt je naar hartelust uitleven tijdens het maken van deze surprise.

Surprises voor de unicorn-liefhebbers en/of paardenfans

Een makkelijke eenhoorn; deze eenhoornsurprise is ontzettend makkelijk om te maken. Men neme een doos, glitters, lintjes en verf…en knutselen maar. Ideaal als je snel eventjes wat wilt maken voor een absolute eenhoornliefhebber.

Het paard van Sinterklaas; Amerigo, wie kent hem niet? Het paard van Sinterklaas mag natuurlijk ontbreken in dit lijstje. Simpel te maken met een plastic fles, dus eigenlijk altijd wel in huis.

Nog een keer Amerigo; deze Amerigosurprise is ook een heel simpele. Twee schoenendozen, gekleurd papier, lijm en een schaar en je kunt aan de slag.

Een prachtige eenhoorn; okay, over deze eenhoorn doe je wel ietsje langer, maar het is in principe goed te doen. Het is zeer zeker wel een eyecatcher. Zorg dat je hem op een makkelijke manier open kunt maken, zodat je het cadeautje er uitgehaald kan worden. Zonde om stuk te maken toch?

Surprises voor de grootste LEGO-fans

LEGO-blok; simpeler kan het bijna niet; dit LEGO-blok maak je van een oude schoenendoos en wc-rollen. O ja, met gekleurd papier bepaal je zelf welke kleur de surprise uiteindelijk krijgt!

LEGO hoofd; heel eerlijk, dit LEGO-hoofd is wel iets lastiger om te maken, maar dus wel extra leuk! Je maakt hem o.a. met cardboard, dus dat moet je wel eventjes ergens halen. Je steelt in ieder geval wel de show met een surprise als dit.

Voor de tennisser

Tennisbal; ook voor deze tennis bal is de basis een ballon. En vergeet niet om wat oude kranten te verzamelen. Makkelijk te maken en het ziet er ook nog een leuk uit.

Tennisbaan; zie hier een tennisbaan met daarop fanatieke tennissers in actie! Voor het net kun je een sinaasappelnetje gebruiken!

Tennisracket; met dit mooie tennisracket maak je zeker weten indruk op iedereen. Maak hem meteen op ware grootte!

Voor de beauty queens

Lippenstift; deze lippenstift is gemakkelijk te maken, met een keukenrol. Het kost je weinig tijd en geld. Ideaal dus, als je nog even snel iets leuks in elkaar wilt zetten.

Nagellakpotje; een echte beauty queen wordt waarschijnlijk heel blij van dit zelfgemaakte nagellakpotje! Ook weer heel makkelijk te maken, zonder (heel veel) kosten.

Kaptafel; geef toe, deze kaptafel ziet er ontzettend tof uit! En iedere beauty queen heeft haar eigen plekje nodig om te kunnen tutten. Easy en budgetproof!

Voor de fotografen

Fototoestel; tegenwoordig fotograferen de meeste mensen met hun mobiele telefoon. Toch blijft het voor de fotografen onder ons leuk om een ouderwets fototoestel in handen te hebben.

Camera met grote lens; deze camera met grote lens maakt het nog een beetje leuker om te (leren) fotograferen. Niet moeilijk om in elkaar te zetten!

Voor de sing-a-song writers & rockstars

Microfoon; met deze microfoon zal de betreffende zanger/zangeres de sterren van de hemel zingen. De basis bestaat uit een lege keukenrol. Weer volledig budgetproof dus.

Piano; maak deze mooie piano in een handomdraai. Schoenendoos zwart bekleden, toetsen van geverfde knijpers. Cadeautje in de doos! Klaar!

Gitaar; met het maken van deze gitaar ben je wel iets langer bezig, maar het resultaat mag er zijn. Degene die hem krijgt, zal vast proberen om er op te spelen.

Jukebox; deze jukebox is best wel moeilijk om te maken, maar als ‘ie eenmaal af is, kom je natuurlijk wel aan met een echt pronkstuk!

Voor scouts en buitenkinderen

Kampvuur; met dit kampvuur kun je jezelf wel warm houden. Iedere scout weet hoe hij vuur moet maken. Althans, daar mag je wel vanuit gaan!

Boomhut; deze boomhut vind ik echt heel gaaf! Het ziet er ingewikkeld uit, maar dat is het absoluut niet. Leuk voor een scout of een echt buitenkind.

Voor kampeerders

Caravan; mijn ouders hebben altijd een stacaravan gehad en ik ging daarnaast ook vaak op vakantie met mijn beste vriendin en haar ouders (inclusief sleurhut). Deze caravan is makkelijk te maken en zeer geschikt voor de camping-liefhebber!

Voor Minecrafters

Minecraft varkentje; makkelijk te maken dit varkentje! De echte Minecraft-liefhebber kent dit karakter natuurlijk als geen ander. En je kunt er nog best een aardig cadeautje in kwijt!

Steve uit Minecraft; Steve is ook zo’n herkenbaar karakter. Ook deze surprise maak je in een handomdraai! Ook weer budgetproof natuurlijk!

Voor de echte Frozen-fans

Olaf; wat zou Frozen zijn zonder Olaf? Ik vind hem het leukste karakter uit de hele film. Deze Olaf maak je van witte sokken, hoe cool is dat?! Wel alleen geschikt voor kleine cadeautjes. Bron

Nog een keertje Olaf; gewoon omdat hij zo leuk is, nog een fijne Olaf-surprise! Deze maak je met tempexballen, dus je zult toch wat budget moeten aanspreken. Dat maakt hem trouwens niet minder leuk!

Elsa-surprise bouwpakket; compleet basisbouwpakket om een Elsa-surprise te maken. Dit pakket bestaat uit de basismaterialen en instructies die je nodig hebt om een Elsa te knutselen van ongeveer 95 x 40 cm.

Voor de waterratjes

Zwembad; dit zwembad maak je op een (schoenen)doos. Leuk om te geven die graag zwemt, of net zijn/haar zwemdiploma gehaald heeft.

Hot Pool; dit bubbelbad ziet er wel heel bruisend uit, en is tot in de de detail afgewerkt.

Voor robot liefhebbers

Robot 1; indien je een groot cadeau hebt om te verstoppen, is het een goed idee om deze robot te maken. Ook deze surprise kost geen krant en is makkelijk te maken.

Robot 2; nog een leuke robot, alleen dan echt helemaal metallic, zoals we gewend zijn van robots. En iedereen heeft de onderdelen er voor wel in huis!

Voor de BBQ’ers

Barbeque; hoe leuk is deze barbecue! Leuk om te geven an diegene  die in de zomer altijd het vlees staat klaar te maken. Je kunt hem zo groot maken als je wilt.

Hamburger; deze hamburgersurprise zit binnen no-time in elkaar! Je kunt hem zo hoog maken als je wilt. Misschien wel een driedubbele, voor de grote eters?

Lees ook: Broodje hamburger; Waarmee beleggen / wat doe je er op of erbij? 

Zie ginds komt de stoomboot

Stoomboot 1; bewaar de eierdozen, wc rollen en keukenrollen maar alvast, want daar kun je deze leuke stoomboot mee maken. En die hoort er natuurlijk wel bij!

Stoomboot 2; compleet basisbouwpakket om een stoombootsurprise te maken. Dit pakket bestaat uit de basismaterialen en instructies die je nodig hebt om een stoomboot te knutselen van ongeveer 110 x 66 cm

Voor schrijvers en tekenaars

Potlood met gum; hier kan je best een flink cadeau in kwijt in dit potlood. Je kiest zelf een kleur uit, passend bij de persoon. Naam erop en klaar!

Voor dinosauruskenners

Dinosaurusei; je kunt deze dinosauruseieren vullen met kleine cadeautjes. Misschien is het zelfs wel leuk om er een fop-cadeautje in te doen. Geef ze een leuk kleurtje/stipjes etc. om het nog mooier te maken.

Dinosaurus; gemakkelijk te maken en met materialen die je sowieso in huis hebt, is deze leuke dinosaurus. Je kunt hem natuurlijk weer de kleuren geven die je zelf leuk vindt.

Voor foodies

Cupcake; een liefhebber van lekkere taartjes en gebak, dan is deze enorme cupcake een aanrader. De vulling is gemaakt met mais.

Voor vogelliefhebbers

Grasparkiet; voor de echte vogelliefhebber een grasparkiet! Het geraamte is gemaakt van kippengaas met daar overheen papiermaché en verf.

Uil; deze wijze uil geef je natuurlijk aan iemand die veel wijsheid kan gebruiken. De basis is een schoendoos, hoe makkelijk wil je het hebben?

Snelle en makkelijke surprises

Engelse drop; deze Engelse drop ziet eruit om op te eten. Natuurlijk kan dat niet, maar ze zijn wel heel gemakkelijk en snel te maken!

Emoji’s; emakkelijk in elkaar te knutselen deze Emoji’s…en herkenbaar voor iedereen! Kies er wel eentje uit die past bij degene waarvoor je deze surprise maakt.

Voor mensen die vieze surprises kunnen waarderen

Toiletpot; die drol ziet er vies uit he, in de toiletpot? Hij is gewoon gemaakt van ontbijtkoek, je hoeft er gelukkig zelf niets voor in te leveren.

Vieze luier; ook de drol in deze vieze luier maak je gewoon van ontbijtkoek, pindakaas met stukjes, stroop en appelsap. Ziet er wel echt uit he? En die luier, die kun je vast wel ergens vandaan toveren. Voor deze Sinterklaassurprise heb je 1 reep ontbijtkoek, pot pindakaas met stukjes noot, stroop en appelsap nodig. Enig nadeel is dat je hier niet al te grote cadeaus in kwijt kan. Verkruimel als eerst alle ontbijtkoek in een schaal en doe er 2 lepels pindakaas en 2 lepels stroop bij. Kneed hier een stevig mengsel van en stop je cadeautje, wel in een plastic zakje, in het midden van de drol. Leg de drol in de luier en giet er als laatste wat appelsap op voor de extra glans.

Voor de bloggers en vloggers

Laptop; een blogger zonder laptop (of computer) is als een hardloper zonder benen. Dit kunstwerk is gemakkelijk te maken en erg leuk om te geven!

Koffieautomaat; zonder koffie (of thee) is het lastig de dag doorkomen. Deze koffieautomaat zorgt ervoor dat je niets te kort komt! Niet alleen voor bloggers trouwens.

Smartphone; ook onmisbaar is een smartphone, want ook bloggers moeten zo nu en dan telefoneren met (potentiële) opdrachtgevers.

Instagramsurprise; voor de fanatieke Instagrammer is deze surprise van het Instagramlogo natuurlijk helemaal geweldig. Leuk om met deze surprise op de foto te gaan ook! Bron

Wat is jullie favoriete surprise?

Amanda

Blogger & Eigenaar at KiDDoWz
33 jaar - Trotse moeder van 2 boys ('09 en '16) - Vriendin van de allerleukste - Fulltime blogger - Levensgenieter - Duizendpoot
Amanda
Summary
Review Date
Reviewed Item
Sinterklaas surprises; originele en grappige ideeën om makkelijk zelf te maken of te kopen
Author Rating
51star1star1star1star1star