Skip to Content

Tennis als hobby; wat heb je nodig en vanaf welke leeftijd?

Tennis als hobby; wat heb je nodig en vanaf welke leeftijd?

Mathis was een heel actief kind en we zochten een activiteit om zijn energie wat kwijt te raken. Hij was nog maar 3 jaar en er waren geen hobby’s die al zo jong begonnen. Je had wel multimove, maar in onze gemeente zat die al vol. En zo kwamen we uit bij tennis en is hij gestart met kids tennis.

Tennis als hobby

Kids tennis kan je eigenlijk vergelijken met een bewegingsschool. De kinderen lopen, spelen met ballonnen, gooien balletjes, vangen balletjes en zijn actief bezig.

Hij was nog jong en had heel veel zin in tennis, maar iets hield hem tegen. Mathis had heel erg last van verlatingsangst.

Hij weende soms een halve les, maar toch wilde hij niet naar de kant komen. Hij wilde gewoon mama dicht in de buurt hebben. De tennisschool is daar zeer goed mee omgegaan en hebben ons geholpen met doorzetten.

Ik ben er 100% zeker van dat het hem geholpen heeft om de jongen te zijn die hij vandaag is. Hij heeft geen angst meer, hij zoekt zelf leuke hobby’s, gaat er alleen naar toe en wilt alleen maar gelukkig zijn in wat hij doet. Omdat hij tennis zo leuk vindt, is hij het blijven doen en is zijn zus hem gevolgd.

Trainen

Ze hebben een tijdje 2x per week getennist, maar omdat ze graag ook nog andere hobby’s hebben is het niet vol te houden voor zowel mama als kids. Daarom hebben we het verlaagd naar 1x per week. Zo blijft het leuk én kunnen ze ook nog andere sporten doen.

De kids hebben 2 seizoenen. Een zomer- en winterseizoen. In de zomer trainen ze buiten, in de winter binnen. Mathis is heel erg bezig met techniek. Hij heeft les na les techniek. Opgooien, de juiste handgreep, … Bij Amélie blijft het voorlopig nog allemaal heel erg speels.

Voor kinderen hebben ze een systeem dat bestaat uit kleuren. Amélie zit in wit, Mathis in rood. Wat wilt zeggen dat Mathis bijna klaar is om te starten met wedstrijdjes. Om naar elkaar te kunnen spelen.

Financiële plaatje

Tennis is best een dure sport vind ik zelf. Voor een seizoen betalen we voor Mathis net geen 200 euro en voor Amélie is dit 120 euro. Daarnaast heb je nog een uitrusting nodig en schoenen. Hiervoor mag je al snel 100 euro per kind rekenen per jaar.

Ik ben blij dat ze tennis zo leuk vinden. Ik kan het zelf niet maar vind het wel een mooie sport, vooral omdat ze veel met techniek bezig zijn, hoop ik dat ze het later ook blijven doen. Zij zullen zeker en vast een goede basis hebben.

Mijn naam is Sabrina en ik blog op ZebraZonderStrepen. Ik heb 2 kinderen. Mathis is 7 jaar en Amélie is 4 jaar. Mathis en Amélie hebben best veel hobby’s.

Op donderdag heeft Mathis kunstacademie, op zaterdag heeft hij karate, op zondag heeft hij tennis en namiddag gaat hij naar de jeugdbeweging. Amélie heeft kunstacademie op maandag, doet ballet op zaterdag, tennis op zondag.