Skip to Content

Regenboogbaby; wat is de betekenis; aankondiging en wat cadeau geven?

Regenboogbaby; wat is de betekenis; aankondiging en wat cadeau geven?

Misschien heb je de term ook al weleens voorbij zien komen: een regenboogbaby. Ben je nieuwsgierig, net als ik, naar wat het is?

Of ben je op zoek naar een passend cadeau of gedicht voor een regenboogbaby of zijn of haar ouders? Je leest hier ‘alles’ wat te maken heeft met een regenboogbaby!

Betekenis; Wat is een regenboogbaby?

Een baby die komt na een tragische tijd voor de ouders, brengt hoop, liefde of een nieuwe toekomst met zich mee. En wordt daarom dus regelmatig aangeduid met de term regenboogbaby. Een mooie benaming dus voor het begin van een mooie, hoopvolle toekomst gebracht door je kindje.

De gebeurtenissen die eraan voorafgingen hebben te maken met het verlies van een kindje tijdens de zwangerschap of als baby.

Zwanger worden, opnieuw vader of moeder worden, een gezond kindje krijgen, een kindje in je armen houden en kunnen koesteren: het is altijd al een wonder en als je daarvoor mee hebt gemaakt dat het ook anders kan lopen, ben je extra onzeker.

Als het dan toch allemaal goed mag gaan, kun je je geluk wel van de daken schreeuwen. Geeft je kindje je nieuwe hoop. En daarmee is het jouw regenboog geworden…. Of anders gezegd: de zonneschijn die komt na de regen!

Aankondiging regenboogbaby op Instagram

Als je naar Instagram gaat kom je onder de #rainbowbaby voorbeelden tegen van ouders die dit erg belangrijk vinden.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Baby Fernandez 2020. 🌈#rainbowbaby

Een bericht gedeeld door Melissa Fernandez (@melllfer) op

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

4 weeks old! #rainbowbaby 🌈

Een bericht gedeeld door Crystal Lohse (@crystal_lohse) op

Aankondiging

Wil jij je zwangerschap bekend maken op een leuke manier, maar daarbij ook aanhalen wat er eerder gebeurd is? Wil je het wel erbij betrekken, maar dit zonder woorden doen? Dan is een regenboog een mooi idee.

Je kunt bijvoorbeeld de letters in regenboogkleuren schrijven of boven de aankondiging een regenboog kleuren. En dit kun je natuurlijk op van alles toepassen. Of het nu gewoon een kaartje is, op een rompertje of wat voor soort aankondiging je ook maken wilt.

Mooie gedichtjes

Ben je zwanger en wil je graag een mooi gedichtje die verwijst naar je eerdere kindje, voor op het geboortekaartje? Hier vind je diverse voorbeelden hiervan!

Ervaringsverhalen

Ben je op zoek naar verhalen van lotgenoten? Natuurlijk zul je die hier en daar tegenkomen op internet. Hier een aantal die ik zelf vond tijdens mijn zoektocht naar de betekenis van een regenboogbaby:

Wat kun je een regenboogbaby cadeau geven?

Is in jouw omgeving iemand zwanger na zo’n heftige gebeurtenis? Of is het kindje net geboren? Natuurlijk wil je dan graag iets geven. Je zou dan kunnen denken aan leuke regenboogspulletjes. Een lief truitje of kleine slofjes in regenboogkleurtjes. En die zijn ook heel simpel zelf te maken.

De ouders zelf, of het bezoek van een regenboogbaby, kunnen leuke ideetjes van Pinterest afhalen! Wat dacht je bijvoorbeeld van zo’n heerlijk regenboogpakje, waar je kindje heerlijk in slapen kan? Simpel zelf gemaakt, volgens mij!

Of je koopt hem natuurlijk hier.

Regenboogbaby; wat is de betekenis; aankondiging en wat cadeau geven? - Mamaliefde

Eigenlijk kun je natuurlijk van alles in lieve pastelregenboogkleurtjes haken of breien. Een lief mutsje vind je hier.

Regenboogbaby; wat is de betekenis; aankondiging en wat cadeau geven? - Mamaliefde

Of waarom geen knuffeltje zelf haken in deze kleurtjes? Je neemt gewoon een standaard brei- of haakpatroon en je past de kleurtjes heel simpel aan door de regenboogkleuren in strepen toe te passen!

Ter overdenking

Op zich klinkt het allemaal heel mooi. En zijn eventuele regenbooggeschenkjes ook alleen maar goed bedoeld. Toch merk ik dat ik er zelf een beetje moeite mee heb.

Ik snap helemaal dat je je overleden kindje wel wil benoemen in de hele periode, dat je een mooi gedicht op je kaartje schrijft e.d. Dat je je verloren kindje erbij wilt betrekken vind ik zelfs gewoon vanzelfsprekend! Want niets ter wereld kan hem of haar vervangen.

Maar andersom is het ook: je nieuwe baby hoeft niet opgezadeld te worden met dit droevige feit. Dit kindje is uniek! Dus zou ik ook voor dit jonge kindje willen pleiten dat je oplet waar je hem of haar mee opzadelt.

Overdrijf het niet. Laat hem of haar zich ook gewoon welkom voelen om zichzelf en betrek de liefde voor je overleden kindje er op zo’n manier erbij dat je jongste spruit niet de belasting erbij krijgt…

Buiten dat om, voor mensen die op zoek zijn naar iets moois voor de baby: er zullen ook ouders zijn die juist niet willen dat het verlies van de oudere baby zo verweven wordt met de komst van de jongste baby.

In zo’n geval kunnen regenboogcadeautjes dus juist alleen maar verdriet oproepen. Probeer dan ook goed in te schatten of je dit wel moet geven!

Omschrijving van de afbeelding

Wil Cats
Volg me via:
Latest posts by Wil Cats (see all)