Skip to Content

Cadeautjes dobbelspel school

Cadeautjes dobbelspel school

Als je kind in de bovenbouw van de basisschool zit, of de middelbare school, is de kans aanwezig dat er surprises gemaakt moeten worden voor Sinterklaas. Echter zijn er ook steeds meer scholen die er voor kiezen om in plaats daarvan een dobbelspel gespeeld wordt. Dat scheelt thuis extra stress voor het surprises maken, en ouders die dan gaan knutselen ipv het kind zelf, of zelfs teleurgesteld zijn als de surprise tegenvalt.

Met het dobbelspel heb je ook een dagvullende activiteit waarbij iedereen actief betrokken wordt (en je dus niet hoeft te wachten tot het jouw beurt is om de surprise uit te pakken). Alleen brengt dat wel een nieuwe uitdaging; want wat moet je nu kopen? Veel scholen hanteren daarvoor een bedrag van 5 euro, en sommige scholen zelfs 3,50. Dat maakt het extra uitdagend om echt met iets leuks te komen dat door een groot deel van de klas (zowel jongens als meisjes) gewaardeerd wordt.

Tip: Op de school van mijn kinderen wordt ook het dobbelspel gespeeld maar mag speelgoed dat te maken heeft met geweld, zoals pistooltjes, niet. Vuurwerk (incl. knalerwten etc) is vaak ook niet gewenst.

Eerdere ervaringen leren dat puzzels en gezelschapsspellen vaak niet zo populair zijn in tegenstelling tot tekenspullen en stiften etc. Ook grappige gadgets en hebbedingetjes zijn vaak heel populair.

Mocht het cadeautje goedkoper zijn kan dit vaak aangevuld worden met snoepgoed, maar mag niet het totale bedrag daarvoor gebruikt worden.

Welke winkels?

Vijf euro is niet veel; het beste kan je dan ook naar een winkel gaan zoals de Kruidvat waar ze regelmatig speelgoedaanbiedingen hebben. Of de Action, Xenos maar ook bijvoorbeeld de Flying Tiger of de Lidl.

Stripboek / tijdschrift

Denk bijvoorbeeld aan een Suske en Wiske, Donald Duck of een ander tijdschrift.

(Gel)pennen en markers

Wat vaak heel populair is, en ook echt gebruikt wordt, zijn items zoals een set gekleurde gelpennen, markers (met geurtje) of bijvoorbeeld een pen waarmee je met meerdere kleuren kan schrijven.

Kneedgum

Naast pennen en kleurpotloden kun je ook andere materialen cadeau geven zoals kneedgum; dit is een materiaal dat je kan kneden maar ook foutjes mee kan uitgummen. Ideaal voor de frutselaars.

Fidget spinners

Met name bij de Action vind je diverse fidget spinners zoals ballen met pinnetjes, kubusjes die je kan draaien, stressballen, zaklampje, stuiterballen, pop-its waren ook een goed idee of sensopatische ballen die goedkoop zijn en vaak erg populair zijn.

Verzorgingsmiddelen

Met de kans om hier toch meer richting jongens of meisjes te gaan zijn producten als bruisballen, champagnefles met badzout, lipgloss of eventueel een geurtje mogelijk. Of wat dacht je van een leuk toilettasje dat ook als etui gebruikt kan worden.

Spelletjes

Natuurlijk kun je toch kiezen voor een spelletje zoals Uno, Yahtzee met blocknote en dobbelstenen, kaarten etc. Er hoeft er maar eentje bij te zitten die daar toch blij mee is. Bij de Kruidvat heb je ook een goochelsetje voor een paar euro.

Pokémonkaarten

Op sommige scholen is Pokémon erg populair en zullen meerdere kinderen blij worden van een zakje met kaarten.

Disco (kerst) ballen

Bij de Xenos heb je discokerstballen die momenteel erg populair zijn onder jongeren. Je hebt ook discolampen die een fitting hebben waar een normale lamp in kan.

Sokken

Kies een grappig paar sokken van bijvoorbeeld Happy Socks, bijvoorbeeld in kerstthema met lichtjes of een ander thema dat heel populair is.

Koptelefoon / oortjes / speakers

Steeds meer kinderen hebben een eigen telefoon, dus als je een leuke koptelefoon of bluetoothspeaker kan scoren of oortjes kan dat een heel praktisch cadeautje zijn. Net zoals een extra snelle oplader.

Fotoprops

Je hebt ook setjes met props die je kan gebruiken om foto’s en selfies te maken.

Handschoenen

Handig voor als het kouder wordt; handschoenen.

Gamemuis

Bij de Action vind je ook een leuke gamemuis, precies voor 5 euro.

Led-strips

Leuk voor om de tienerkamer mee te decoreren.

Grappige cadeautjes

Denk bijvoorbeeld aan een Takkie Sleutelhanger, deze vind je bij de Hema, of een scheetkussen of moppenboekje.

Kleine cadeautjes

Bij de Action of Wibra vind je vaak ook veel kleine cadeautjes zoals een loopveer, plakhandjes, waterspelletje, vingerskateboard, breaklights etc.

Eten & drinken

Mag eten & drinken wel dan kan je bijvoorbeeld denken aan zakjes bubble thea, een chocoladebol om chocolademelk te maken, een grappig smaakje thee, pot marshmallowpasta etc.

Cadeaubon

Denk bijvoorbeeld aan de kidscadeaukaart die onder andere in de speelgoedwinkel, maar ook bij de Efteling geldig is. Of, als dat van school mag, zal een cadeaubon voor de McDonalds vast ook wel populair zijn.

Online kan je onder andere shoppen bij

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)