Het zal je vast niet zijn ontgaan dat de Sint weer in aantocht is. Tijd dus om ons huis om te toveren naar de sinterklaassferen. De herfstknutsels kunnen van de muur en ramen worden gehaald en vervangen worden door sinterklazen en zwarte pieten. Komend weekend komt het nichtje heel gezellig een nachtje logeren. Dus mogen de dames samen naar de intocht op televisie kijken. Een moment overwogen om naar de intocht in Gouda te gaan. Alleen met drie kinderen waarvan twee peuters die alle kanten op stuiteren en zonder een auto leek me dat geen slim plan. Stiekem wel fijn want dan kan ik thuis lekker aan de slag. Hoog tijd dus om inspiratie op te doen voor leuke decoratie, aankleding en knutsels voor dit weekend. Natuurlijk zal ik na afloop laten zien hoe het is geworden en wat we hebben gemaakt.

Lees ook: Originele Sinterklaas ideeën; goedkope en budget inspiratie
Lees ook: Low-budget Sinterklaas: Van goedkope cadeautjes tot ideeën voor organisatie

Stoomboot van kartonnen doos knutselen

DIY Sinterklaas stoomboot van karton - Mamaliefde

Misschien dat een grote stoomboot dan een leuker idee is. Eentje van het formaat dat ze er ook in kunnen zitten. Gisteren zat ze al samen met haar nichtje in een kartonnen doos dus met een beetje fantasie en heel veel gekleurd papier kan ik daar wel iets van een boot van fabriceren.

Lees ook: Zelf stoomboot van karton knutselen
Lees ook: Knutselen met karton; Creatief dingen maken van papier / kartonnen doos

 Sinterklaas klei

sinterklaaskleiJuf Maike kwam met vier heerlijke recepten om zelf klei te maken. Niet zomaar klei, maar klei die stiekem ook best lekker is. Namelijk met pepernoten, chocolademelk, chocoladeletters en marsepeinklei. Is even wat werk, maar als jouw kinderen net zo’n fan zijn van klei is dit echt een aanrader. Ook als je kind nog van alles in zijn mond stopt, is dit een aanrader.

 

 

Zwarte pietjes van wc-rollen

zwarte pietjesIk heb nogal de neiging om wc-rollen te verzamelen, in het kader van je weet maar nooit. Bijvoorbeeld als je zo’n leuk idee tegenkomt als bij Creachick om er met behulp van crêpepapier zwarte pietjes van te maken. Ziet er echt erg leuk uit!

 

 

Pietenkraag

pietenkraagVinden ze het bij jullie ook zo leuk om te verkleden? Hier in huis is Sinterklaas op het moment toch wel favoriet. De één met de cape en de ander met een rode pietenzak die als cape gebruikt wordt. Een beetje improviseren dus. Deze pietenkraag van Kaboutertuin ziet er ook wel erg leuk uit. Misschien dat ze Zwarte Piet dan ook wat leuker gaan vinden.

 

Sinterklaaslichtje

sinterklaas-pot1Als de dagen korter worden is het natuurlijk wel erg gezellig om wat kaarsjes aan te steken. Zeker als deze binnen een thema passen. Op de blog van Creachick kwam ik dit sinterklaaslichtje tegen, hiervoor heb je niet veel nodig maar het resultaat is erg gaaf.

 

Lees ook: Low-budget Sinterklaas: Van goedkope cadeautjes tot ideeën voor organisatie

Pepernotenschaaltje

pepernotenschaaltjeBij de sinterklaasperiode horen natuurlijk pepernoten, het liefste zoveel mogelijk als het aan de kinderen ligt. Dan is het natuurlijk wel erg leuk om dit op een mooie manier te presenteren zoals in dit voorbeeld van BBlogt. In een schaaltje dat je kind zelf heeft versierd.

 

 

Sinterklaas en Piet handprint

sinterklaasenpietOok heel jonge kinderen, zelfs baby’s kunnen een knutsel maken. Bijvoorbeeld deze handprint op de blog van Mamascrapelle. Oké, is misschien niet echt veel knutselen aan, maar het is een begin. Oudere kinderen kunnen het natuurlijk zelf doen, en het vervolgens ook zelf aankleden met een paar hoedjes.

 

 

Sinterklaas glas-in-lood

DIY glas in lood resultaat 1

Op de blog van Mama’s met thee zag ik deze glas-in-lood-Zwarte Piet. Die lijkt me echt heel erg leuk om te maken als ze wat ouder zijn. In de middag schijnt de zon aan de achterkant de woonkamer in, dus erg leuk om dan met wat vrolijke kleurtjes alles op te vrolijken.

Open haard maken

Als de box dan toch het veld ruimt is deze open haard ook wel een erg leuk idee. Leuk ook om de schoen bij te zetten, in plaats van bij de achterdeur. Dozen genoeg op zolder, en dat bruine pakpapier is ook nog wel te regelen. Ik weet alleen niet of ik het wel zie zitten om zoiets in de woonkamer te hebben staan. Neemt toch wel veel ruimte in.

Paard van Sinterklaas