Sinterklaas films op Netflix - Mamaliefde.nl

Sinterklaasfilms op Netflix

Ook dit jaar is er weer voldoende keuze aan Sinterklaasfilms op Netflix. Het aanbod ten aanzien van voorgaande jaren is wel licht veranderd. Zo is Bennie Stout (nog) niet beschikbaar net als de films van Club van Sinterklaas. Best wel jammer want die waren vorig jaar erg populair. Maar zodra de Sint weer voet aan wal heeft gezet, zullen de nieuwe films vast wel gewaardeerd worden!

Lees ook: Netflix kijktips van series en films voor baby’s, peuters, kleuters en kinderen

Sinterklaas en het geheim van het grote boek

Sinterklaas en het Geheim van Het Grote Boek is een Nederlandse jeugdfilm uit 2008, geregisseerd door Martijn van Nellestijn van SRSP Films met in de hoofdrollen Pamela Teves, Erik-Jan Slot, Frederik de Groot, Hetty Heyting. De film is een vervolg op Sinterklaas en het Uur van de Waarheid.

Trailer Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek

Terwijl Tante Til (Hetty Heyting uit de Familie Knots) haar intrek neemt in het Kasteel van Sinterklaas (Robert-Jan Wik) is deze bezig om het examen af te leggen voor zijn internationale dakbewijs. Als hij tijdens dit examen een ongeluk krijgt komt hij in het ziekenhuis terecht. Onder invloed van pillen van Dr. Ferdinand (Carel Struycken) kondigt Sinterklaas op een persconferentie aan te stoppen en draagt hij zijn functie over aan de gemene Dr. Brein (Pamela Teves). Hij geeft haar het grote boek waarmee ze alles in handen heeft om de functie van Sinterklaas over te nemen. Dr. Brein neemt haar intrek in het kasteel van Sinterklaas en stuurt alle Pieten weg. Met hulp van inspecteur Jankers (Frederik de Groot) wordt duidelijk wie de mysterieuze arts is die Sinterklaas behandelt. Als blijkt dat de arts de vader van Dr. Brein is en deze Sinterklaas onder hypnose heeft gebracht om zijn functie af te staan.

Lees ook: Bellen met Sinterklaas app

Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot

Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot is een Nederlandse jeugdfilm uit 2009, geregisseerd door Martijn van Nellestijn. De film is een vervolg op Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek.

Trailer Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot

Als Sinterklaas (Wim Rijken) en Diego (Harold Verwoert) door toedoen van de boeven Joris (Martijn van Nellestijn) en Boris (Richard de Ruijter) op een ochtend in de haven van Spanje aankomen, blijkt de Pakjesboot 12 verdwenen te zijn. Een race tegen de klok begint om de boot terug te vinden. Als blijkt dat de Pieten een dag eerder naar Nederland zijn gegaan met het idee dat Sinterklaas aan boord is, beginnen de problemen steeds groter te worden. Helemaal als twee kinderen, Chris (Christian Nieuwenhuizen) en Nathalie (Lisa Lumeij), zich aan boord verstopt hebben en zo meevaren naar Nederland. Voor het geval de Sint niet tijdig aanwezig is wordt een nepsint (Pierre Kartner) voor de intocht in gereedheid gebracht.

Lees ook; De leukste Sinterklaas uitjes naar sinterklaas huizen, musea en feesten

Sinterklaas en het pakjesmysterie

Sinterklaas en het Pakjesmysterie is een Nederlandse film uit 2010, geregisseerd door Martijn van Nellestijn. De film is een vervolg op Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot en Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek.

Trailer Sinterklaas en het Pakjes Mysterie

Elk jaar levert het weer logistieke problemen op om alle pakjes in december per boot van Spanje naar Nederland te krijgen. Daarom heeft Sinterklaas (Wim Rijken) een oplossing bedacht: een geheime pakjesopslag in Nederland. Sinterklaas komt ‘s zomers per Pakjes-Boeing alvast naar Nederland, om de stand van zaken hiervan te controleren. De kapitein van de pakjesboot (Frans Bauer) treedt op als piloot, al is hij niet erg ervaren in het besturen van een vliegtuig. Wegens brandstofgebrek komt het vliegtuig in moeilijkheden. Incognito gaat de Sint de opslag inspecteren. Daar treft hij de Pieten aan die belast waren met het opslaan en de bewaking, maar er zijn geen pakjes. Ze hebben namelijk instructies ontvangen dat de opslag niet doorging. Deze blijken echter niet van de Sint afkomstig. Ook is de intocht geannuleerd, de betreffende burgemeester is boos hierover, maar ook dit is buiten de Sint om gebeurd.

Tante Til (Hetty Heyting) valt in voor de politiecommissaris (Johnny Kraaijkamp jr.), die overspannen is, en gaat samen met Agent de Bok (Erik-Jan Slot) en Inspecteur Jankers (Frederik de Groot) de zaak onderzoeken. Verdacht worden Dr. Brein (Pamela Teves), Joris (Martijn van Nellestijn) en Boris (Richard de Ruijter). Ook Gerard Joling komt nog even voorbij.

Sinterklaas en het raadsel van 5 december

Sinterklaas en het Raadsel van 5 December is een Nederlandse jeugdfilm uit 2011, geregisseerd door Martijn van Nellestijn. Na de avonturen van 2008, 2009 en 2010 lopen de Pieten op tegen een nieuw, en modern, probleem.

Sinterklaas en het Raadsel van 5 December Trailer – Official (HD)

De meeste schoorstenen zijn verdwenen en veel huizen zijn tegenwoordig beveiligd met een alarm. De arme Pieten worden steeds door de politie achterna gezeten als ze proberen de cadeautjes te bezorgen bij de kinderen. Eén voor één belanden ze in de gevangenis.

Wanneer Sinterklaas (Wim Rijken) druk bezig is om het probleem van de Pieten op te lossen, wordt hij ontvoerd door de gemene Dr. Brein (Pamela Teves) en haar handlangers Joris en Boris. Ondertussen proberen Pieta (Martine van Os) en Mevrouw Dakjes (Inge Ipenburg) een stel Pietjes het Pietenvak bij te brengen. Daar worden ze ook nog lastig gevallen door Michiel, die voor de schoolkrant een interview met Sinterklaas wil hebben.

Trippel Trappel Dierensinterklaas

Trailer TRIPPEL TRAPPEL DIERENSINTERKLAAS

In deze avontuurlijke en ontroerende familiefilm willen de huisdieren ook Sinterklaas vieren. Waarom krijgen zij eigenlijk geen cadeaus op pakjesavond, zij zijn toch ook altijd braaf? Onder leiding van de stoere Fretje maken ze hun eigen verlanglijstjes. En omdat het al bijna pakjesavond is, brengt Fretje samen met zijn vrienden de komische Takkie en de verlegen Kari, de lijstjes zelf naar Sinterklaas. Het wordt een spannende tocht langs grote en kleine gevaren. Eenmaal op de boot aangekomen lijkt hun plan zelfs bijna te mislukken door de hebberige en manipulatieve Rat. De dieren stellen alles in het werk om met hulp van Sinterklaas terug te komen met cadeaus en zo eindelijk een keer Dierensinterklaas te kunnen vieren…

Sinterklaasjournaal; de meezing moevie

Het Sinterklaasjournaal: De Meezing Moevie is een Nederlandse muzikale Sinterklaasfilm uit 2009 en is gebaseerd op het televisieprogramma Het Sinterklaasjournaal. Met Bram van der Vlugt als Sinterklaas en Erik van Muiswinkel als Hoofdpiet en Diewertje Blok als presentatrice en Jeroen Kramer als verslaggever. Met rollen voor Viggo Waas, Peter Heerschop en Dries Roelvink.

Trailer Het Sinterklaasjournaal: de Meezing Moevie

De avonturen van de enige echte Sinterklaas en natuurlijk de Hoofdpiet, Welles Piet, Rare Piet, Paardenpiet, Pietje Precies en alle andere bekende Pieten. Met behulp van het publiek, weet Dieuwertje Blok contact te leggen met de stoomboot, terwijl deze nog op volle zee vaart vanuit Spanje. Een vaste kijker van het Sinterklaasjournaal wil graag van de Hoofdpiet weten hoe…

Sint & Diego; De magische bron van Myra

Sint & Diego: De Magische Bron van Myra is een Nederlandse jeugdfilm uit 2012 geregisseerd door Adel Adelson en geproduceerd door Evert van de Grift en Mustapha Boudellah met in de hoofdrollen Harold Verwoert, Bas Keijzer, Jeffrey Erens, Sandy Kandau en Karim El Guennouni.

Sint & Diego: De Magische Bron van Myra trailer NL

Hoe de Zwarte Pieten hun kunstjes en capriolen kunnen uithalen, is één van de geheime krachten van het Grote Boek van Sinterklaas. Maar als die kracht op raakt, verliezen ook de Pieten hun magische krachten en dan is het onmogelijk om op 5 december Pakjesavond te houden! Om dat te voorkomen, stuurt de Sint zijn trouwe Piet Diego met zijn Elite Pieten op avontuur. Een heel groot avontuur, want de enige plek waar ze de kracht kunnen herstellen is bij de magische bron van Myra, de geboorteplaats van Sint Nicolaas!

Sint

Sint is een Nederlandse horrorfilm uit 2010 onder regie van Dick Maas. Het verhaal is een fictieve horrorvariant op de geschiedenis achter Sinterklaas. Met onder ander Huub Stapel, Egbert Jan Weeber, Madelief Blanken en Jaap Spijkers.

St. Niklas is een corrupte, in ongenade gevallen bisschop die in de vijftiende eeuw plunderend, brandstichtend en kinderen ontvoerend door de straten trekt. Wanneer hij eraan komt, roepen de dorpsmensen hun families naar binnen en barricaderen ze hun huizen. Niklas’ knechten trappen de gesloten deuren niettemin in en klimmen ook via de schoorstenen naar binnen. Nadat Niklas in 1492 weer nietsontziend toeslaat, slaan de dorpelingen terug. Zodra Niklas en zijn trawanten zich in hun boot bevinden, steekt de woedende menigte die in brand. De bisschop en zijn handlangers komen om in de vlammen.

In het jaar 2010 zijn er nog maar weinig mensen op de hoogte van de echte geschiedenis van Sinterklaas. Tijdens het traditionele jaarlijkse kinderfeest vereert heel Nederland deze bisschop en zijn “zwarte Pieten” juist als kindervrienden. De hoogste machthebbers in het land willen dit graag zo houden. Wat zij ook uit alle macht geheim houden, is dat Niklas in elk jaar waarin 5 december samenvalt met een volle maan uit de dood herrijst om zich met zijn bende te wreken voor hun verbranding.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Latest posts by Linda (see all)

Volgende
Vorige

No Comments

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top