Skip to Content

Sinterklaas aftelkalender 2024; gratis downloaden inclusief knipvel en tips voor ouders!

Sinterklaas aftelkalender 2024; gratis downloaden inclusief knipvel en tips voor ouders!

Ook al liggen de pepernoten al vanaf september in de winkel, pas in november gaat het echt kriebelen en begint de spanning weer te komen. Want Sinterklaas komt er aan dus het aftellen kan beginnen! Voor veel kinderen een hoogtepunt van het jaar.

Want ze kunnen de Sint ontmoeten, mogen hun schoentje zetten en als ze lief zijn geweest worden ze overladen met cadeautjes op pakjesavond. Een periode die voor kinderen ook heel stressvol kan zijn, omdat het zo spannend is.

Een manier om het voor deze kinderen behapbaar te maken, en toch ook leuk, is met behulp van een aftelkalender Sinterklaas. Hiermee zien ze precies hoe of wat en wanneer ze iets kunnen verwachten.

Aftelkalender Sinterklaas

Aftelkalender Sinterklaas 2021 - Mamaliefde.nl

In samenwerking met Cassistent heeft Mamaliefde deze aftelkalender ontwikkeld. Hij bestaat uit drie delen; natuurlijk de aftelkalender zelf om af te tellen tot Sinterklaas. Deze kun je zelf uitprinten op stevig papier of plastificeren en op een zichtbare plek ophangen.

Natuurlijk wel zo handig als dit binnen het bereik van de kinderen is zodat ze zelf iedere dag een vakje kunnen afkruisen of inkleuren. De aftelkalender begint op 6 november, precies een week voordat de intocht van Sinterklaas en het Sinterklaasjournaal op tv begint. Zo ben je er op tijd bij en weet je zeker dat je niets vergeet.

Sinterklaas knipvel

Knipvel Sinterklaas aftelkalender - Mamaliefde.nl

Alle vaste hoogtepunten zoals de intocht en pakjesavond staan aangegeven. Andere momenten zoals wanneer de schoen gezet mag worden of Sinterklaas een bezoek brengt op school kan zelf ingevuld worden.

Hiervoor is een handig knipvel ontworpen dat uitgeknipt kan worden en samen verdeeld kan worden over de aftelkalender. Hiervoor zijn visuele afbeeldingen gebruikt zodat het voor ieder kind duidelijk te begrijpen is ongeacht de leeftijd.

Er is bewust voor gekozen om niet alleen maar plaatjes van schoen zetten er op aan te geven, maar er kan ook gekozen worden voor leuke activiteiten zoals samen een sinterklaastaart bakken of een sinterklaasfilm kijken.

Voor kinderen hoeft het echt niet heel uitgebreid om er van te kunnen genieten. Juist die kleine activiteiten samen zijn momenten die ze zich later nog zullen herinneren.

Sinterklaasgids

Sinterklaasgids voor ouders bij aftelkalender - Mamaliefde.nl

Tot slot is er nog een handig overzicht bij; een sinterklaasgids voor ouders met handige tips en linkjes als het gaat om de Sinterklaasperiode zodat je er een groot feest van kunt maken.

Tip: Als je op bovenstaande afbeeldingen klikt kun je een handig pdf-document downloaden om uit te printen.

Aftellen naar Sinterklaas

De aftelkalender voor Sinterklaas 2024 is een vrolijke en feestelijke manier om de spanning en anticipatie op het naderende Sinterklaasfeest te vergroten. Met kleurrijke afbeeldingen van de goedheiligman, zijn trouwe helpers, en natuurlijk een scala aan heerlijke lekkernijen, brengt de kalender de magie van het Sinterklaasfeest tot leven.

Elke dag is een nieuw vakje om af te strepen, wat niet alleen de kinderen, maar ook de volwassenen in het huis betrekt bij het aftellen naar deze geliefde traditie. De kalender versterkt de sfeer van verwachting en gezelligheid die kenmerkend is voor het Sinterklaasfeest, en maakt de aanloop naar 5 december extra speciaal.

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)