De leukste Sinterklaasdecoratie

Sinterklaas is weer met de stoomboot onderweg naar Nederland. Dan is het natuurlijk erg fijn als we hem met alle egards ontvangen. Aan het begin van de week heb ik alle herfstdecoratie weggehaald, alle kastanjes, eikels, dennenappels, vosjes, spinnen, bladeren etc. Hij moet natuurlijk wel weten dat hij welkom is. Met een paar kleine attributen is dat zo voor elkaar. Daar hoeft echt niet je hele woonkamer voor verbouwd te worden. Gewoon een paar attributen, decoratie en je bent klaar. We houden het ook heel bewust alleen beneden zodat het boven echt een rustige plek blijft. Veel van de materialen gebruik je een paar weken, en kunnen dan weer in een kist naar zolder toe. Tot het volgende jaar.

Lees ook: Originele Sinterklaas ideeën; goedkope en budget inspiratie
Lees ook: Zelf een stoomboot maken van karton

1. Sinterklaasslingers

Sinterklaas decoratie huis - Mamaliefde

De eerste stap is waarschijnlijk naar zolder gaan om te kijken wat je nog hebt liggen, of een bezoekje brengen aan de Action / Wibra (shoplog) voor zover ze dit nog op voorraad hebben. De Sinterklaasvoorraad van zolder heb ik als eerste even gecheckt en de score luidt; twee vlaggenlijnen, een vlag, zwartepietenpakjes voor beide kinderen (vorig jaar op de groei gekocht, dit jaar perfect), een hallo sint vlaggetje van de Jumbo (vraag me niet waarom die is bewaard), een Sinterklaasdvd en twee juten zakken. Bij de supermarkt om de hoek zag ik afgelopen week ook al van die schoenbouwplaten liggen. Daar greep ik vorig jaar iedere keer naast, dan hebben we ze alvast in huis. Verder heb ik een bezoekje gebracht aan de Action en Kruidvat. Toen zat mijn tas al zo vol dat ik rechtstreeks terug ging naar de auto. Bij de Action was het wel even jammer, veel was er al niet meer. Bij de Kruidvat hadden ze gelukkig nog meer dan genoeg en ook voor kleine prijsjes. Komend weekend kunnen we dus lekker aan het Sinterklaas knutselen.

Als eerste begin ik met het ophangen van de slingers.

  • Aan de voorkant van het huis hebben we de keuken met luxaflex. Tussen deze luxaflex heb ik zes pietjes opgehangen aan vrolijke slingers die kunnen draaien. Als het keukenraampje open staat vliegt er echter een naar buiten en begint een ander te klapperen. Maar dat terzijde.
  • In de woonkamer, bij de ramen naar de tuin toe heb ik een kleine slinger opgehangen met de tekst ‘Welkom Sinterklaas’.
  • Verder was ik van plan om een slinger op te hangen, deze had ik al gekocht voor nog geen euro, en bleek ik nog op zolder te hebben liggen. In plaats daarvan hebben we zelf een leuke slinger gemaakt met de kinderen.
  • Natuurlijk moet de vlag ook uit; deze heb ik opgehangen aan het traphekje. Nadat pogingen vorig jaar om hem aan het grote raam op te hangen waren mislukt. Stiekem vind ik dit ook wel een minder opvallend plekje.

2. Sinterklaas thematafel of Sinterklaashoekje

De grootste vraag was; waar ik een Sinterklaashoekje wilde gaan inrichten. Uiteindelijk manlief lief aangekeken en de box naar zolder laten brengen. Momenteel maken we daar toch geen gebruik meer van. Zelfs niet als opslagplaats voor speelgoed. Extra ruimte in verband met de kerstboom kan ook geen kwaad. In plaats daarvan staat er nu een tafeltje met twee stoelen. Aan de muur hangt een vlag ‘welkom Sint en piet’. Onze dochter is vooral onder de indruk van de Sint. Op de tafel staat een deel van het houten kasteel dat op haar kamer staat. Het zogenaamde kasteel van Sinterklaas, maar dan wel lief en schattig roze 😉 Bij het kasteel wil ik dan wat vingerpoppetjes maken van vilt. Had al extra vilt ingeslagen toen ik een knutselpakketje zag liggen bij de Action. Gemak dient de mens toch? Scheelt mij tekenen en knippen. Er liggen wat boeken en twee doosjes. Een doosje met kleine cadeautjes (kerstdecoratie) die ze al heel spontaan is begonnen met uitpakken en eentje met stickers, potloden en Sinterklaasstempeltjes. Ook leuk is om er een boek van Sinterklaas neer te leggen, of wat inpakpapier en een schaar. Daar zijn ze hier echter nog te jong voor.

Sinterklaas decoratie huis - Mamaliefde

De salontafel gebruiken we als thematafel. Deze had een glasplaat (nu tijdelijk plastic in verband met de kinderen) en daaronder een la die we regelmatig opnieuw vullen. Dit keer dus met Sinterklaasattributen. Op dit moment liggen er twee mini-Pietenzakjes er in, een Sinterklaasspel met memoriekaartjes, dobbelsteen, wat diademen met mijters en mutsen, een doeboek, twee Sinterklaasstaffen etc.

Binnenkort wordt dat aangevuld met de Sinterklaas van Little People. Deze krijgen ze de eerste dag in hun schoen. Op deze leeftijd onthouden ze toch nog niet dat ze dat vorig jaar, en het jaar daarvoor ook al hebben gehad 😉 Voor de één heb ik een Sint en piet met paard en de ander een Sint en piet met boot.

Lees ook: Sinterklaasintocht

3. Verkleedboom

Sinterklaas decoratie huis - Mamaliefde

Naast het tafeltje staat een houten boom met de zwartepietenpakjes, baretten, pruik met vlechtjes, haarbandjes met pietenmutsen en mijter en pietenzakken. Eén van de meest gespeelde spelletjes is nog wel het verzamelen, dus dat kunnen ze nu goed doen. Helaas heb ik nergens iets van Sinterklaasverkleedkleding gevonden voor kinderen. Dat had me ook nog wel leuk geleken.

De rest van het jaar staat deze boom op de kamer van onze dochter. Dan hangen er een aantal prinsessenjurken aan. In deze periode verhuist hij echter naar beneden. Ideaal om de Sinterklaascape die ik dit jaar eindelijk heb kunnen scoren aan op te hangen, evenals de pietenpakken. Is altijd weer even uitzoeken welke nog passen en welke te klein zijn geworden. Eentje is dus gisteren al aan het einde van de dag met de buren mee naar huis gegaan.

4. Heerlijk tafelen

Sinterklaas decoratie huis - Mamaliefde

Ik ben nog steeds superblij met ons Tafelziel. Een stevig tafelkleed dat je iedere keer kan aanpassen met thema’s / stemming etc. Met twee rollen Sinterklaaspapier is deze tafel eenvoudig aan te passen naar het Sinterklaasthema. Ik had een vrij ‘rustig’ patroon uitgezocht met confetti, Sinterklaas en staf, maar vanwege de rode kleur toch wel aanwezig. Ach, dat hoort er ook bij.

5 . Raamdecoratie

Op de planning staat nog het idee om een raamtekening te maken op de achterdeur. Mijn tekenkwaliteiten zijn echter niet goed ontwikkeld, dus ik ben nog heel erg aan het nadenken wat ik kan gaan maken. Waarschijnlijk iets met heel veel cadeautjes, dan hoef ik tenminste geen gezichten te tekenen.

6. Themaboom

Sinterklaas decoratie huis - Mamaliefde

Ik ben nog van plan om hier een aparte diy van te maken, niet dat het heel ingewikkeld is. Maar op het dressoir staat een themaboom. Deze was vorig jaar met het WK oranje, in de zomer bloeien er bloemen, in de herfst lag hij in de thematafel en speelden ze dat er blaadjes vanaf vielen. Nu dus weer terug op het dressoir met allerlei cadeautjes.

7. Cadeautjes

Natuurlijk mogen cadeautjes niet ontbreken met Sinterklaas (staan op de foto bij de tafel). Daarom heb ik een paar lege dozen ingepakt met krantenpapier. Dan kunnen de kinderen daar heerlijk mee spelen. Het maakt voor hun echt niet uit waarmee je het inpakt.

8. Kartonnen schoorsteen

Bij de Kruidvat kan je voor 4,99 of 450 voordeelpunten een pakjeshaard halen om je woonkamer mee op te fleuren. Dit jaar is hij ook te koop bij de Action voor 2,99.

Meer leuke tips, met name voor oudere kinderen, om je huis om te dopen tot paleisje voor je zwarte piet vind je bij Hip & Hot. Met onder andere een inpaktafel en pepernotenfabriek.

Lees ook: Pepernotenspelletjes Sinterklaas

Maak jij er met Sinterklaas ook een klein feestje van in de woonkamer?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Sinterklaas decoratie en versiering maken voor in huis of op school
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments ( 3 )

  • Ik was eigenlijk van plan om pas vanaf zaterdag te gaan decoreren, maar heb door jouw blog nu zin gekregen.. Dus morgenochtend is het eerste wat ik doe: naar zolder gaan voor de spullen van vorig jaar!

    • Hihi, was ik eerst ook van plan. Maar zag via de gastoudergroep al de leukste foto’s voorbij komen dus werd daar ook door aangestoken 😉

  • Wat een leuk idee om te tafelen met de kinderen tijdens de Sinterklaasdagen. Wij gaan dit jaar zeker knutselen met de kids. Ik kijk er nu al naar uit.

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top