Skip to Content

Zwangerschap buik verbergen met kleding of smoesjes geen alcohol drinken

Zwangerschap buik verbergen met kleding of smoesjes geen alcohol drinken

Zelf had ik er niet zoveel moeite mee om al in het prille begin te vertellen over mijn zwangerschap, en geen behoefte om de zwangerschap verbergen. Vooral niet aan mijn ingewijden.

Stel dat het mis zou gaan, dan waren dat ook de mensen aan wie ik zou willen vertellen dat ik een miskraam had gehad. Nu ben ik gezegend met het gegeven dat ik nooit een miskraam heb gehad, wellicht zou ik anders over bovenstaande gaan denken wanneer dat wel het geval was geweest.

Bij mij duurde het tot ongeveer 16 weken voordat er echt een beetje een buikje zichtbaar was en mijn broeken niet lekker meer zaten. Bij de tweede was dat wel een paar weken eerder.

Met een beetje een wijd shirt of jurk had ik het best nog langer kunnen verbloemen, gok ik. Maar ik was juist heel erg blij dat er wat te zien was, dus mijn shirts werden zo strak mogelijk.

Zwangerschap verbergen?

Niet iedereen heeft de behoefte om al in het prille begin van de zwangerschap te delen over deze blijde (ervanuitgaande dat het met wederzijds goedvinden is gebeurd) gebeurtenis. Dat kan ik me ook goed voorstellen.

Het is ook een genot om met zijn tweeën iets te weten waar de rest van de wereld nog geen weet van heeft.

Ik was van de eerste net zwanger rond Oud en Nieuw en bij mij viel het een aantal mensen meteen op dat het gelige goedje wat in mijn wijnglas zat, geen echte wijn, maar dubbelfris was.

Hoe erg mijn vriendin ook haar best had gedaan om dit subtiel in te schenken, ik viel toch door de mand. Gelukkig keek daardoor bijna niemand vreemd op toen ik om 00.10 uur huiswaarts wilde, want ik was kapot.

Zwangerschap verbergen op werk

Ook op je werk hoeven ze het niet altijd direct te weten dat je zwanger bent. Al valt het snel genoeg op als je een stuk vermoeider of minder alert bent, vaker naar het toilet gaat en vaak misselijk bent.

Als het eenmalig is kan je nog een smoesje gebruiken zoals ‘verkeerd gegeten’, ‘griep’ of ‘toe aan vakantie’, om vervolgens een paar extra dagen vrij op te nemen zodat je even tot rust kan komen.

Officieel hoef je de zwangerschap uiterlijk pas drie weken voor ingang van verlof bekend te maken.

Voor de werkrelatie is het echter verstandiger om dat eerder te doen, zodat ze rekening kunnen houden met je, ook qua werkzaamheden. Daar zijn namelijk regels voor opgesteld als het gaat om wat je mag doen (geen zware lichamelijke inspanning) of je kan meer recht hebben op pauzes.

Het voordeel is ook dat ze op tijd vervanging voor je kunnen regelen die je zelf misschien nog wel moet inwerken.

Zwangerschap ‘plannen’ rondom de feestdagen

De eerste tip die ik je kan geven is enigszins lastig te realiseren, maar wel handig; wordt zwanger rond de feestdagen in december. Plan het dan zo, dat je rond die tijd ongeveer 9/10 weken op weg bent.

Dat moment dat je je een beetje opgeblazen gaat voelen (en er misschien ook wel zo uitziet), maar je nog niet wil dat mensen nadrukkelijk naar je gaan zitten kijken.

De feestdagen zijn tenslotte uitermate geschikt om bourgondisch te eten en na een driegangenmenu heerlijk uit te buiken.

Niemand kijkt raar op als je buik lekker uitpuilt. Eventueel kun je hem daarna bedekken met een lekker groot, dik vest. Het is tenslotte erg koud in deze tijd van het jaar. Logisch.

Wat dan als je nu absoluut geen trek hebt door die verrekte misselijkheid? Dan kun je natuurlijk altijd zeggen dat je op Kerstavond, Eerste Kerstdag of Tweede Kerstdag al teveel hebt gegeten (vandaar nog die bolle buik) en dat je nog niet veel happen door je keel krijgt.

Niemand die het in de gaten heeft. Nou ja, je hebt natuurlijk altijd een paar van die haaibaaien die je met argusogen aan zullen kijken. Zeker als je de alcohol afslaat. Vakkundig negeren zou ik zeggen.

Zwangerschap verbergen met kleding

Wijd is in. Hoe wijder de blouse en hoe losser de broek hoe beter. Jij bent toch altijd al een trendsetter in de dop geweest? Dan is dit nu je tijd om dit uitgebreid te laten zien.

Ook wijde broeken met knoopceinturen zijn weer helemaal terug en zorgen voor opbolling zodat ze de buik eronder verbergen. Ook wijde rokken die je net wat hoger optrekt zijn geschikt. Maar let op dat je niet opeens van kledingstijl verwisselt. Dat valt ook op.

Is wijd niet meer in de mode? Maakt niet uit, mode is altijd al heel een persoonlijk ding geweest.

Alcohol en zwangerschap

Gezellige verjaardag in het vooruitzicht? Geen zorgen, veins gewoon een antibioticakuur vanwege een vervelende blaasontsteking, met hevige koortspieken en ijlaanvallen.

Kijk daarbij een beetje bedrukt en niemand die allerlei vervelende vragen zal stellen, want het is toch al zo sneu voor je. Vergeet niet om elk kwartier naar de wc te gaan, dit versterkt het effect!

De wat doorgewinterde moeder-vriendinnen zullen er wellicht niet meteen intrappen, gauw overstappen op een ander onderwerp is de remedie.

#ikpas smoesjes (o.a. om niet te sporten)

Ik doe mee met de #ikpasmaand. Hè wat, is het alweer maart? Maakt niets uit; het is nooit verkeerd om een #ikpasmaand in te lassen;

Nee, voor mij geen filet americain. Ben daar laatst zo ziek van geweest, ik durf het even niet meer;

Maak iemand tot bondgenoot (bijvoorbeeld je man of je beste vriendin die je hebt ingelicht). Wanneer je dan naar een gezellige verjaardag gaat, kan hij ervoor zorgen dat er voldoende dubbelfris in omloop is die voor je in een wijnglas wordt geschonken. Appeltje eitje.

#Ikpas kun je trouwens toepassen op diverse dingen. #Ikpas met koffie. Iedereen weet dat teveel koffie niet gezond is. #Ikpas met sporten (wanneer je dood- en doodmoe bent). Je kunt je lijf tenslotte ook overtrainen. #Ikpas met roken.

Ook al ben je niet zwanger, roken is hartstikke slecht voor je. Hiermee passen is dus altijd een goede optie. Iedereen zal apetrots op je zijn!

Duik onder en isoleer jezelf

Weliswaar niet zo gezellig, maar wie kent niet de smoes ‘oh, ik moet echt even tijd voor mezelf hebben’. (gna gna, wacht maar tot je dit echt wil zodra je kind(eren) geboren is/zijn).

De tijd vliegt voorbij, misschien kun je nog even een vakantie plannen in de tussentijd en het valt niemand op dat ze je al een paar weken niet meer gezien hebben.

En op vakantie hoef je natuurlijk ook niet op te letten op wat je eet. Gelukkig is daar ook altijd nog Whatsapp en ouderwets bellen om het contact toch op peil te houden.

Veel succes met verbergen!

Omschrijving van de afbeelding

Loes van 't Hooft