Skip to Content

Negenmaandenbeurs 2024: met een compleet aanbod weer terug in februari

Negenmaandenbeurs 2024: met een compleet aanbod weer terug in februari

Van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 februari 2024 kunnen aanstaande en kersverse ouders weer op de Negenmaandenbeurs in RAI Amsterdam terecht voor inspiratie, informatie en een heerlijk dagje uit.

Met een compleet aanbod van ruim 350 babymerken is Nederlands grootste baby-event weer terug op het vertrouwde timeslot in februari, in ‘nieuwe stijl’.

Negenmaandenbeurs 2023: met een compleet aanbod weer terug in februari

Negenmaandenbeurs 2024

Dit jaar werd de Negenmaandenbeurs door de coronapandemie in mei gehouden. Los van de Huishoudbeurs en met 100% focus op de beoogde doelgroep.

Zowel bezoekers als exposanten waren zeer enthousiast over dit concept en de Negenmaandenbeurs ‘nieuwe stijl’ krijgt in 2024 dan ook een vervolg. Als vanouds in februari waarbij de laatste beursdag gelijktijdig met de Huishoudbeurs is.

Naar verwachting 30.000 aanstaande en jonge ouders zullen in maar liefst 3 hallen van het RAI-complex de nieuwste producten uitproberen, inspiratie opdoen en zich laten informeren over alles op het gebied van zwangerschap en baby’s.

Circa 165 bedrijven met een compleet aanbod van meer dan 350 babymerken presenteren de laatste trends en nieuwste producten en diensten.

Topinnovaties voor kersverse ouders

Op het evenement worden innovaties gepresenteerd die het leven van aanstaande en jonge ouders makkelijker maken. Onder de slimme innovaties bevinden zich interactieve knuffels en kinderwagens en bolderkarren die je ook kunt gebruiken met autostoel of reiswieg.

Ook noviteiten als een handzame fles om flesvoeding snel te koelen, een nieuw anti-kolieksysteem in een babyfles en een babyvoedingmaker met touchscreen zijn op de Negenmaandenbeurs te vinden.

Daarnaast worden mogelijkheden getoond om een slaapomgeving voor de baby te creëren zonder prikkels en kunnen bezoekers hun hart ophalen bij de nieuwste (bak)fietsen en kinderzitjes. Een aantal innovaties is genomineerd voor de Baby Innovation Award 2024, die woensdag 14 februari wordt uitgereikt.

Empowerment

Tijdens de Negenmaandenbeurs 2024 is er speciale aandacht voor empowerment van de vrouw. Beursmanager Sofie Spoorenberg van RAI Amsterdam: “Als moeder moet je vaak veel ballen in de lucht houden op het gebied van werk, gezin, zorg en geld en dat is lang niet altijd eenvoudig.

Tijdens de opening van de beurs wordt extra aandacht aan empowerment besteed.

Ook spelen we onder meer in samenwerking met het online platform Zakenmama op dit thema in met de masterclass ‘Open over momshaming op de werkvloer’. Hierbij wordt herkenbaar, open en eerlijk ingegaan op waar (zwangere) moeders tegenaan lopen op de werkvloer.”

De rol van de partner wordt eveneens extra belicht. Sofie Spoorenberg: “We vernamen naar aanleiding van de vorige editie van de Negenmaandenbeurs van enkele vaders dat zij zich als partner minder aangesproken voelden op het evenement.

De aankomende editie geven we daaraan gehoor met onder meer masterclasses die speciaal gericht zijn op de partners en waarin we ingaan op hun rol tijdens zwangerschap, bevalling en opvoeding.”

Negenmaandenbeurs 2023: met een compleet aanbod weer terug in februari

Voorlichting experts en overheidsinstanties

Informatievoorziening vormt een belangrijk onderdeel van de Negenmaandenbeurs. Er worden dagelijks masterclasses gegeven op uiteenlopende gebieden, onder meer door verloskundigen, lactatiekundigen, gynaecologen, dermatologen, slaapcoaches en financieel experts.

Van een snelcursus borstvoeding en het vinden van het juiste slaapritme tot vermogensopbouw, medische pijnbehandeling rondom de bevalling en hoe om te gaan met emoties van je kind.

Ook zijn verschillende ministeries, waaronder Algemene Zaken, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Belastingdienst aanwezig op de beursvloer.

Deze instanties geven voorlichting over onder meer alle (nieuwe) regelingen voor zwangerschaps-, partner- en ouderschapsverlof, kinderopvang en toeslagen.

Over de Negenmaandenbeurs

De Negenmaandenbeurs, al 37 jaar het grootste en meest complete consumentenevenement in Nederland over zwangerschap en baby’s, wordt van woensdag 15 tot en met zaterdag 18 februari gehouden in RAI Amsterdam.

Het event inspireert, informeert en belicht een goede start voor kind en gezin. Op de laatste beursdag van de Negenmaandenbeurs gaat de Huishoudbeurs van start.

Tickets zijn al verkrijgbaar vanaf €7,50. Het evenement is dagelijks geopend van 11.00 – 18.00 uur, op donderdag 16 en vrijdag 17 februari van 11.00 – 21.00 uur.

Omschrijving van de afbeelding

Redactie Mamaliefde