Skip to Content

Staking uitjes; gratis toegang, extra activiteiten en meer leuke tips als de leraren staken

Staking uitjes; gratis toegang, extra activiteiten en meer leuke tips als de leraren staken

Deze week staken de leerkrachten van de basisscholen en het voortgezet onderwijs maar liefst twee dagen.

Steeds meer musea en leuke uitjes spelen hier op in met een speciaal aanbod waarbij je gratis of tegen gereduceerd tarief toch naar binnen kan. Of er worden speciale (educatieve) activiteiten georganiseerd zodat kinderen toch iets leren, maar dan op een andere manier.

Met name in de grote steden in de Randstad wordt er een hoop georganiseerd en is er volop keuze. Een overzicht van de leukste uitjes tijdens de lerarenstaking vind je hieronder:

A’dam Lookout – Amsterdam

Alle kinderen t/m 12 jaar kunnen op deze dagen gratis een bezoek brengen aan uitkijkpunt A’DAM LOOKOUT.

Hoogtepunten van de attractie zijn het ongeëvenaarde 360 graden uitzicht over Amsterdam en omstreken, gratis verrekijkers om het uitzicht in detail te bekijken, een spectaculaire lift die je naar de 20e verdieping brengt en toegang tot de interactieve expositie over Amsterdam.

Extra informatie en voorwaarden:

  • Begeleiders van kinderen kopen online voordelig een entreeticket met €2 korting.
  • De hoogste schommel van Europa is niet gratis, een ticket kost €5 en kan aan de kassa of op het dak worden aangeschaft.
  • Ontbijt, lunch, diner en diverse snacks zijn te bestellen in het indoor panoramarestaurant op de 20e etage of bij de Rooftop Bar op het dak.

Meer informatie vind je hier.

Artis – Amsterdam

Kom op donderdag 30 en vrijdag 31 januari, tijdens de landelijke staking van het basis- en voortgezet onderwijs, naar ARTIS. Ze organiseren deze dag extra activiteiten in het ARTIS-Park en in ARTIS-Micropia.

Word hulplaborant in Micropia en help mee met het kweken van een bacterie of alg, maak een reis door de ruimte in het Planetarium of kom knutselen met bladeren in de nieuwe botanische ruimte. Toegangskaarten zijn online verkrijgbaar en alleen op de stakingsdagen zelf aan de kassa.

Hier vind je meer informatie en het volledige programma.

Rijksmuseum – Amsterdam

Tijdens de staking van de leraren in het basis en voortgezet onderwijs op 30 en 31 januari heeft het Rijksmuseum een extra programmering met gratis rondleidingen en activiteiten.

Entree t/m 18 jaar is gratis net als de activiteiten zoals de familierondleiding waarmee je kennis maakt met de hoogtepunten van het Rijksmuseum.

Gewapend met potlood, papier, klei en een kanon, ga je op ontdekkingstocht. Ontmoet de mannen van de Nachtwacht en leer meer over de verre reizen van de VOC.

Een verfrissende tour langs hoogtepunten uit de Nederlandse kunst en geschiedenis. Deze rondleiding is specifiek bedoeld voor families met kinderen van 6 tot 12 jaar. Of de Teekenles.

Meer informatie vind je hier.

Scheepvaartmuseum – Amsterdam

Speciaal tijdens deze stakingsdagen krijgen zij gratis toegang tot Het Scheepvaartmuseum. Als volwassen begeleider mag je, samen met kinderen van 4 t/m 17 jaar, óók gratis naar binnen.

Er is veel te beleven in het museum voor kinderen van allerlei leeftijden. In Het verhaal van de walvis (speciaal voor kinderen 6+) leer je alles over dit grote zoogdier.

Het leven aan boord is een interactieve tentoonstelling opgezet als een levensgroot bordspel. Klim op van matroos tot kapitein. Of dwaal rond op het VOC-schip Amsterdam. Verder is er op deze stakingsdagen een extra programma.

Meer informatie vind je hier.

Skalar Westergas – Amsterdam

De kunstenaars en organisatoren achter SKALAR bieden uitkomst voor alle ouders en kinderen die nog geen plannen hebben tijdens deze dagen. Een dagje kunst kijken in plaats van in de klas zitten is natuurlijk altijd een goed idee. Zowel op donderdag als vrijdag kunnen alle scholieren tot en met 18 jaar gratis SKALAR ontdekken.

SKALAR werd op 10 januari 2020 geopend in de Gashouder. SKALAR is voor iedereen en ook erg populair onder kinderen en jongeren.

Tijdens de lerarenstaking op 30 en 31 januari zijn scholieren tot en met 18 jaar welkom bij SKALAR. De Gashouder zal speciaal voor hen haar deuren openen voor 2 shows tussen 10.00 en 10.40 uur en tussen 11.45 en 12.25 uur.

Het is de ideale gelegenheid voor scholieren om kennis te maken met kunst. In 2018, in Berlijn, was SKALAR al een groot succes onder kinderen en jongeren.

Meer informatie vind je hier.

Tropenmuseum – Amsterdam

Op 30 en 31 januari staken de docenten van het basis- en voortgezet onderwijs en is er geen school die dag. Heb je nog geen plannen? Kom naar het Tropenmuseum, er is gratis toegang voor alle kinderen t/m 18 jaar.

Voor kinderen is er genoeg te doen: Sabi Suriname is eigenlijk alleen in het weekend geopend, maar op 30 en 31 januari maken zij een uitzondering! Ontdek een wereld vol pratende voorwerpen en kom meer te weten over Suriname.

Reserveer je tijdslot online om zeker te zijn van een plek! Sabi Suriname is geschikt voor kinderen tussen de 6 en 13 jaar oud en hun familie’s / begeleiders. In deze donkere en koude wintermaanden vieren mensen wereldwijd lichtjesfeesten.

Welk lichtjesfeest vier jij? Leer meer over de verschillende lichtjesfeesten Chanoeka, Loy Krathong, Kerstmis en Divali en maak je eigen Feest! Wereldwijd lantaarn! Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar | Let op: alleen op 31 januari tussen 12:00 – 16:00 uur.

Meer informatie vind je hier.

Uitvindfabriek – Breda

Op 30 en 31 januari staken veel leerkrachten en zijn veel basisscholen dicht. Wij vinden dat hun actie in het belang is van alle kinderen en dus van ons allemaal! Dat gezegd hebbende is er niks mis mee als de kinderen tóch een leuke en zinvolle dag hebben. 

De Uitvindfabriek is daarom op 31 januari voor alle publiek geopend vanaf 11 uur. Hopelijk tot dan!

Meer informatie vind je hier.

Science Center – Delft

Naast een bezoek aan het museum zelf zijn er op deze dag extra workshops en actitviteiten. Maak bijvorbeeld je eigen led-figuur. Leuk om aan de juf of meester te geven of om zelf te houden. Speciaal deze twee dagen is de workshop geen €3.50, maar €2,50.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Science Center Delft met kinderen

Avonturia – Den Haag

De scholen gaan staken op 30 en 31 januari…. en nu? Natuurlijk kun je bij Avonturia terecht voor de Avontuurlijkste activiteiten.

Speciaal voor deze stakingsdagen zijn er drie leuke aanbiedingen met onder ander een speurtocht, Minizoo, activiteiten en een drankje. Naast deze aanbiedingen zijn er natuurlijk nog tal van andere activiteiten te doen bij Avonturia.

Meer informatie vind je hier.

Madurodam – Den Haag

Tijdens de tweedaagse onderwijsstaking op 30 en 31 januari draagt Madurodam opnieuw haar steentje bij. Alle kinderen tot en met 12 jaar hebben die dagen namelijk gratis toegang tot het familiepark.

Zonder een leraar voor de klas kunnen kinderen op deze manier alsnog heel veel leren over Nederland. En heeft jong en oud gegarandeerd een leuk dagje uit!

Tijdens eerdere stakingen kregen kinderen ook al gratis toegang tot Haagse themapark, en ook dit keer helpt Madurodam ouders uit de brand door kinderen deze dagen spelenderwijs te laten leren.

De actie komt voort uit het gedachtengoed van Madurodam’s oprichter Bep Boon van der Starp (31 januari 1884 – 9 oktober 1959).

Zij was haar tijd ver vooruit toen zij bij de oprichting in 1952 zei: “Eén dag Madurodam levert meer wetenschap op dan vele dagen in de schoolbanken, omdat het op de meest aantrekkelijke manier wordt opgediend en dus wordt onthouden.”

Meer informatie vind je hier.

Museum Meermanno – Den Haag

In oude atlassen zwemmen de meest vreemde wezens in de zee! Zeemeerminnen, draken, narwallen en alle andere monsters die je maar kunt bedenken. Kom je ook een vreemd waterwezen kleuren of zelf verzinnen? Je kunt hem in de grote zee op de muur van het museum plakken of gewoon mee naar huis nemen.

Op 30 en 31 januari staken de leraren en hebben kinderen gratis entree in het Huis van het boek! Neem je ouders mee en bekijk de tentoonstelling ‘De atlas van Blaeu: een wereldboek’

Hier vind je genoeg inspiratie om daarna je eigen waterwezen te maken. Samen maken we een zee vol monsters! Waterwezens maken is gratis voor jonge en oude bezoekers van Huis van het boek met een geldig entree bewijs. (inschrijven is niet nodig).

Meer informatie vind je hier.

Omniversum – Den Haag

Donderdag 30 en vrijdag 31 januari, bij de onderwijsstaking, heeft het Haagse filmtheater Omniversum een stunt in petto voor alle kinderen, ouders, juffen en meesters. V

oor slechts vijf euro per film kun je dan t/m 17.00 uur naar de spectaculaire grootbeeldfilms Australia, Oceans, Pandas, Superpower Dogs en Wild Canada.

Meer informatie vind je hier.

Uithof – Den Haag

Het Vrij van Schoolprogramma bij de Uithof bestaat uit een superleuk en divers programma! Zo gaan de kids kleuren en knutselen, daarna krijgen ze ski- of snowboardles op de sneeuwbaan van een gediplomeerde leraar aan het einde van de ochtend gaan alle kids de ijsbaan op en leren ze (nog beter) schaatsen.

In de middag zijn er verschillende actieve verassingen op het ijs, in de sneeuw, bij de klimmuur en nog veel meer! Natuurlijk is er ook tijd om even uit te rusten onder het genot van een lekkere lunch!

Het gehele Vrij van Schoolprogramma is inclusief eten, drinken en materialen. Je kunt jouw kind(eren) bij ons afzetten tussen 08:00 en 08:30 uur en ophalen tussen 17:30 en 18:00 uur.

Meer informatie vind je hier.

Wildlands – Emmen

Zit jij op de basis- of middelbare school en staakt jouw docent ook? Kom dan op donderdag 30 of vrijdag 31 januari naar WILDLANDS. Naast korting op de entreetickets heeft WILDLANDS op deze dagen WILDcampus georganiseerd.

Zo kun je op je vrije dag, toch nieuwe dingen leren! Heb jij altijd al een vraag willen stellen aan een dierverzorger, de dierenarts, diëtiste of directeur van WILDLANDS? Dan is dit je kans!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Wildlands dierentuin Emmen bezoeken met kinderen

Museumfabriek – Enschede

Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari staken veel docenten van het primair- en voortgezet onderwijs en is er op heel veel plaatsen geen school die dag. Heb je nog geen plannen? Kom dan naar de Museumfabriek en ga in de Makerspace aan de slag.

Maak bijvoorbeeld een te gekke Wobbler of een echte Langnek. In het museumcafé verwennen we iedereen met ranja en lekkers!

Meer informatie vind je hier.

Groninger Museum – Groningen

Kom tijdens de landelijke stakingsdag op donderdag 30 en vrijdag 31 januari naar het Groninger Museum, dan zie en doe je leuke dingen waar je ook nog wat van opsteekt! Speciaal daarom krijg je gratis toegang voor één begeleider per kind (t/m 18 jaar), ook kinderen tot en met 18 jaar zijn gratis!

Doe samen de Speurneuzenspeurtocht en ontdek het hele museum. Dit boekje is gratis verkrijgbaar bij de infobalie’s. Maak je eigen kunstwerk! Tussen 10.00 – 15.00 uur ben je welkom in het infocenter en de ontdekkingsruimte.

Meer informatie vind je hier.

Teylers Museum – Haarlem

Kom voor een leuke en leerzame dag naar het Teylers museum! Kinderen t/m 17 jaar mogen gratis naar binnen. In verband met deze stakingsdagen organiseren we een extra inloopworkshops Wonderlijke wereld vol dino’s!

Leeft jouw favoriete dino in het bos, zwemt hij in zee of vliegt hij in de lucht? Teken, kleur, knip en plak hem vandaag in zijn eigen landschap. Maak er een wonderlijke en kleurige wereld van!

Je kunt aanschuiven tussen 11:00 – 14:30 uur in het Educatief Paviljoen. Er zijn ook nog verschillende speurtochten die je kunt doen, als je klaar bent ligt er een klein cadeautje voor je klaar in de museumwinkel.

Meer informatie vind je hier.

Kasteel de Haar – Haarzuilens

Komende donderdag 30 en vrijdag 31 januari is er een landelijke onderwijsstaking. Reden voor Kasteel de Haar om alle kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang te geven tot het veelzijdige park en bijzondere kasteel.

Dus, ben je ook nieuwsgierig naar de charmes van ons sfeervolle kasteel en de prachtige tuinen? Maak dan gebruik van deze unieke kans! Kinderen tot en met 12 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene naar binnen.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Haarzuilens met kinderen; Kasteel de Haar, park tuinen en Geertjes Hoeve

Continium – Heerlen

Op donderdag 30 & vrijdag 31 januari 2020 staken veel leraren voor een betere CAO. Dat betekent dat veel kinderen die dag vrij zijn… Maak er nog steeds leerzame maar vooral ook leuke dagen van en kom naar Continium! Op deze dag neem je je opa of oma (of andere volwassene) zelfs gratis mee!

Naast alle reguliere activiteiten en exposities zoals Reizen in de Ruimte & de geheel vernieuwde Explore Zone geniet je ook van de Science Show ‘Astronautentraining’. De tijden van de Science show vind je bij binnenkomst op de schermen, of vraag erna aan de kassa.

Tip: kijk ook eens voor een doe-activiteit in het Science Lab. Want slijm maken, dat vinden volwassenen ook leuk!

Meer informatie vind je hier.

GeoFort – Herwijnen

Staakt de school van jouw kind ook? Kom gezellig met z’n allen naar GeoFort. Dat belooft niet alleen een heel leuke dag te worden, maar ook nog eens leerzaam. Voor jong.. en oud! Tijdens de stakingsdag op vrijdag 31 januari is GeoFort geopend. Wist je bijvoorbeeld dat zalmen hun weg vinden met behulp van geur?

Of dat je simpel zelf een kompas kunt maken (die ook echt werkt!). Bij GeoFort ontdek je spelenderwijs de wereld van geografie. Ga op expeditie met Expedition Earth en bekijk alle aardlagen van dichtbij.

Laat je eigen vulkaan uitbarsten in de interactieve zandbak en ontdek hoe de wereld er over duizenden jaren uitziet met de 4D globe.

Voor BSO’s en groepen die langskomen hebben we een speciale stakingsactie: bij groepen van meer dan 10 kinderen, ontvang je 10% korting op toegang tot de GeoExperience.

Bovendien krijgt elke begeleider of ouder (bij minimaal 4 betalende kinderen) deze dag gratis toegang.

Meer informatie vind je hier.

Museum van de 20e eeuw – Hoorn

Maak er nog steeds leerzame maar vooral ook leuke dagen van en kom naar het Museum van de 20e Eeuw! Daar heb je deze twee dagen als kind gratis entree en kun je ook gratis een speculaaspop versieren.

Neem je opa en oma of ouders mee en maak er een leuke dag van in een museum dat vertelt over de tijd van je (groot) ouders, maar ook voor jou een avontuur is.

Ontdek het speelgoed van de afgelopen honderd jaar, bekijk oude huiskamers en keukens, bezoek het winkelstraatje van vroeger en verbaas je over beeld- en geluidsapparatuur van lang geleden. Of ontdek de allereerste computers en speel een ouderwetse game.

In het museum tonen ze ook een ouderwetse speculaasmachine en speculaasplanken. Ze hebben zelfs een bakkerij en bakkerswinkeltje en daarom mag je op deze twee stakingsdagen gratis een speculaaspop versieren.

Ze hebben allemaal spulletjes om hem nog mooier en lekkerder te maken en je mag hem thuis opsmikkelen. Deze activiteit is alleen ’s middags van 13.00 tot 15.30 uur. Je (groot)ouders kunnen ondertussen een ‘koppie doen’ in ons MuseumCafé.

Meer informatie vind je hier.

Rijksmuseum Boerhaave – Leiden

Het museum is 30 en 31 januari de gehele dag gratis te bezoeken voor kinderen en een begeleider. Er is veel te beleven in het museum. Avonturiers kunnen op expeditie in de doe-tentoonstelling ‘Schateiland’ (vanaf 6 jaar). Voor hen die meer van getallen houden, is er de familietentoonstelling Spelen met wiskunde en Wiskunderoute (vanaf 8 jaar).

Ontdek de wondere wereld van je eigen lichaam met een ´dokterstas´ (8-12 jaar). Ga op verkenningstocht langs de maan, de planeten en de sterren in de tijdelijke tentoonstelling Kosmos: Kunst & Kennis.

Of kijk, speur, zoek en ontdek van alles over de Canon met het Canon-speurspel. En… misschien los je het eindraadsel wel op? Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar oud.

Meer informatie vind je hier.

Aviodrome – Lelystad

Bij Aviodrome in Lelystad kunnen ouders tijden de lerarenstaking op 30 januari werken terwijl kinderen vanaf 8 jaar onder begeleiding van een medewerker op onderzoek gaan tussen de vliegtuigen.

Het museum richt voor de werkende vaders en moeders werkplekken in, zodat ze tijdens deze dag nog wat werk kunnen verzetten, wetende dat hun kinderen een leuk, educatief uitje hebben. Ouders kunnen die dag terecht in het museumrestaurant, waar ook WiFi is.

Ondertussen worden de kinderen van 8 jaar en ouder door een gids meegenomen op een speciale rondleiding door het museum.

Vanaf 11.00 uur vertrekt er ieder uur een speciale kindertocht, waarbij de gids hen allerlei weetjes vertelt over de vliegtuigen en ze zelf ook experimenten kunnen doen, terwijl hun vaders of moeders de mail bijwerken of documenten nalezen.

Meer informatie vind je hier.

Muiderslot – Muiden

Alle leerlingen kunnen op donderdag 30 januari 2020 gratis Rijksmuseum Muiderslot bezoeken. En daar is van alles te zien, ontdekken en doen. Ontdek het kasteel door de middeleeuwse torens te beklimmen en rond te dwalen.

Ga terug in de tijd en bewonder harnassen, zwaarden, meubels, schilderijen en meer. Zo kom je te weten hoe het leven vroeger was op een kasteel. Vooral in de winter was dat geen pretje…. Vergeet ook een bezoekje aan de kasteeltuinen niet.

Voor leerlingen tussen 6 en 12 jaar zijn er activiteitenkaarten met leuke opdrachten (te koop à 2 euro bij de kassa). Ook zijn er historische instapkostuums in het kasteel, altijd leuk voor een selfie.

Voor kinderen vanaf ca. 10 jaar en volwassenen is een gratis audiotour beschikbaar. En als extraatje op deze stakingsdag is er een gratis creatieve workshop.

In het Atelier op Zolder is op 30 januari van 11.00 tot 15.00 uur een doorlopende workshop: Zet je juf of meester in de bloemen! Maak een mooi ‘scheur-boeket’ en geef het na de staking aan de leerkracht.

Dit creatieve bosje bloemen is een symbolisch steuntje in de rug voor de leerkrachten. Materialen en inspiratiebronnen zijn aanwezig.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Muiderslot in Muiden met kinderen

Dierenrijk – Nuenen

Dierenrijk biedt ouders tijden de lerarenstaking op donderdag 30 januari de kans om te werken terwijl hun kinderen onder begeleiding leuke dingen gaan doen in het park.

Speciaal voor deze dag regelt de dierentuin werkplekken voor vaders en moeders, zodat ze daar rustig de belangrijkste zaken kunnen afhandelen, wetende dat hun kinderen onder verantwoorde begeleiding een leuke tijd hebben.

Op donderdag 30 januari kunnen ouders tussen 10.30 en 12.30 uur terecht in het restaurant, waar ook WIFI is.

In die twee uur zullen er voor de kinderen activiteiten en rondleidingen georganiseerd worden. Zo kunnen de deelnemende kinderen onder toeziend oog van een begeleider een verrassing voor een (huis)dier knutselen.

Ook worden er speciale rondleidingen voor hen georganiseerd in het park, terwijl hun vaders of moeders de mail bijwerken of documenten nalezen. Het is wel de bedoeling dat ouders op het park blijven terwijl de kinderen zich vermaken tussen de dieren. Vanzelfsprekend kunnen ouders naderhand samen met kun kinderen ook nog het park in.

Meer informatie vind je hier.

Miniworld – Rotterdam

Ook bij Miniworld Rotterdam hebben kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang tijdens de stakingdagen. De deuren gaan zelfs extra vroeg al om 10 uur open. Ook krijgen kinderen een gratis speurtocht om te maken.

Meer informatie vind je hier.

Wereldmuseum – Rotterdam

Het is ook tijdens de onderwijsstaking waarbij kinderen tot 18 jaar gratis toegang hebben burendag in de Superstraat en dat betekent dat iedereen welkom is. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar ervaren hoe de buren in de Superstraat met elkaar en de wereld zijn verbonden. Maak kennis met de bewoners in de Superstraat.

Snuffel in Aga’s nieuwe winkel en kom erachter dat haar producten uit alle windstreken komen. Experimenteer met letters bij kunstenaar Kevin en neem een kijkje achter de geheimzinnige deur in zijn woning.

Of studeer een dans in bij Rodney voor het zomercarnaval en leer meer over kleurrijke kostuums. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar ervaren hoe deze buren met elkaar en de wereld zijn verbonden.

Meer informatie vind je hier.

Toverland – Sevenum

Wie tijdens de landelijke onderwijsstaking op 30 en 31 januari tóch wil leren, kan terecht bij Toverland. Het attractiepark opent dan een speciale Toverschool Expo; een technische tentoonstelling met onder andere achtbaankarretjes en -onderdelen.

Ook kunnen bezoekers meedoen aan de Toverschool Quiz en hun eigen attractie ontwerpen. IJverige leerlingen ontvangen bovendien een ToverDiploma. Toverland is deze dagen geopend van 11.00 tot 18.00 uur, opa’s en oma’s mogen het park in het bijzijn van hun kleinkinderen gratis bezoeken.

Tijdens de Toverschool Expo kunnen bezoekers de karretjes van achtbaan Toos-Express en bobsleebaan Maximus’ Blitz Bahn van dichtbij bewonderen. Ook zal er een boot van wildwaterbaan Expedition Zork te zien zijn en mogen bouten, moeren en wielen van de diverse attracties niet ontbreken.

Op gezette tijden zal de technische dienst op de expositie aanwezig zijn om antwoord te geven op alle vragen van de bezoekers. Natuurlijk is ook Maximus Müller, de uitvinder van de Blitz Bahn, van de partij.

Maximus toont iedereen graag zijn nieuwste uitvindingen én geeft de bezoekers, zowel gevraagd als ongevraagd, advies bij het ontwerpen van hun ideale attractie.

Meer informatie vind je hier.

Museum Speelklok – Utrecht

Op 30 en 31 januari is Museum Speelklok in Utrecht de hele dag gratis te bezoeken voor leerlingen van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Dit vanwege de landelijke staking van leraren. 

Door kinderen gratis toegang te geven tijdens de onderwijsstaking, schiet Museum Speelklok (groot)ouders graag te hulp. Zo kunnen zij toch iets leuks én educatiefs met de kinderen ondernemen.

Er valt genoeg te beleven in Museum Speelklok. Ieder uur biedt het museum rondleidingen aan, waar de muziek van kleine speeldoosjes en enorme dansorgels de hoofdrol speelt. Bij deze rondleidingen staan de kinderen in het middelpunt. Misschien mogen ze zelf ook wel aan een orgel draaien!

Ook kunnen kinderen zelf muziek programmeren in de Muziekfabriek nadat ze de speurtocht van orgelaapje Toon hebben gedaan of op ontdekkingstocht door de Museum Expeditie. Muziek is overal te horen, dus gegarandeerd een vrolijk én leerzaam uitje.

Meer informatie vind je hier.

Universiteitsmuseum – Utrecht

Er staat weer een lerarenstaking gepland op 30 en 31 januari. Wij zijn open! Kom naar het Universiteitsmuseum en ontvang per gezin/groep een gratis skelettentour t.w.v. €2,50.

 In het Jeugdlab ga je zelf aan de slag met experimenten, maar pas op, je zintuigen kun je hier niet meer vertrouwen. In het Jeugdlab is er een jeugdlaborant aanwezig om je te helpen met de experimenten.

Meer informatie vind je hier.

SeaLife – Scheveningen

Tijdens de stakingsdagen van het onderwijs kun je voor € 10,- p.p. naar SEA LIFE! Kinderdagverblijven en andere opvangorganisaties kunnen voor slechts € 3,- per kind (minimaal 10 kids) naar SEA LIFE. Hier ontdek je de verrassende onderwaterwereld. Loop door de onderwatertunnel en zie de zeeschildpad vlak boven je hoofd zwemmen.

Ontmoet ook de otters Sien & Saartje! Meer dan 50 aquaria tonen de mysterieuze onderwaterwereld. Met meer dan 3000 dieren biedt SEA LIFE Scheveningen een kijkje in de 7 wereldzeeën.

Durf jij je hand te steken in de Voelpoel? En heb jij de clownvis, beter bekend als Nemo, al in het echt gezien? Sla ook zeker de pinguïns niet over, zo leuk!

Meer informatie vind je hier.

Duinrell – Wassenaar

Speciaal voor alle leerlingen die nu een vrije dag hebben (of zelfs twee) openen ze de Tikibad-deuren op deze dagen al om 12 uur (normaal zou dit pas om 16 uur zijn).

Dit betekent dat het Tikibad op donderdag 30 en vrijdag 31 januari geopend is van 12:00 tot 21:30 uur open. Dat betekend 9,5 uur glijbaanplezier op één dag.

Meer informatie vind je hier.

Voorpremières Kruimeltje & De Grote Slijmfilm – Pathé & Kinepolis

In diverse vestigingen van Pathé en Kinepolis zijn er extra speciale voorpremières van de films Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn en De Grote Slijmfilm. Het exacte programma en tijden kunnen per vestiging verschillen.

Meer informatie over programma bij Pathé vind je hier en Kinepolis hier.

Binnenspeeltuin & Jumphals

Ook veel binnenspeeltuinen en jumphals zijn deze dagen (extra) open en organiseren extra activiteiten of hebben een speciale aanbieding. Check hiervoor de website van de binnenspeeltuin of jumphal bij jou in de buurt.

Lees ook: Overzicht van de leukste binnenspeeltuinen in Nederland

Last-minute Weekendje weg

Tip: Je kan er natuurlijk ook een extra lang weekendje weg van maken. Doordat de meeste scholen woensdagmiddag al uit zijn kun je van woensdag tot en met zondag 5 dagen er tussenuit! Zelf gaan wij ook een paar dagen weg en nemen we een vriendinnetje mee waarvan de moeder moet werken. Check bijvoorbeeld het aanbod bij Landal.

Met korting een dagje uit

De toegangsprijzen voor bepaalde dagjes uit zoals de grotere pretparken of dierentuinen kunnen snel oplopen. Gelukkig zijn er heel veel acties waarbij je kan sparen of met korting een bezoekje kan brengen aan dit park.

Vaak wordt daar wel rekening mee gehouden in de entreeprijs, dat het ook nog met korting interessant is ;-) Er zijn veel verschillende soorten passen of lidmaatschappen die je veel korting of zelfs gratis toegang geven tot bepaalde uitjes.

Dit is ook vaak een leuk cadeau om te geven of krijgen voor een verjaardag, Sinterklaas of Kerstmis. Je hebt dan misschien niets fysieks in handen maar kan wel mooie herinneringen maken.

Ook op de website van Vakantieveilingen worden regelmatig uitjes aangeboden met grote korting. Dit begint al bij 1 euro. Vaak worden er heel veel kaartjes aangeboden en kun je regelmatig opnieuw meedoen en meebieden.

Zelf heb ik zo heel goedkoop een helikoptervlucht geboekt voor mijn zoon en mij, wat ik anders niet snel zou doen. In de avond wordt er heel veel geboden, maar overdag of in de ochtend in het weekend is dat veel beter te doen.

Het kan wel zo zijn dat er vervolgens speciale tijden of dagen zijn waarop deze kaartjes gebruikt kunnen worden.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)