De lekkerste gezonde tussendoortjes!

Ik krijg enorm vaak de vraag welke tussendoortjes nou lekker en gezond zijn. De winkels liggen vol met allerlei “gezonde” keuzes zoals koeken en mueslirepen, maar als je de etiketten leest, dan kom je erachter dat ze niet altijd heel gezond zijn.

Tussendoortjes?

Als je een gezonde levensstijl nastreeft, dan zijn tussendoortjes handig om de ergste trek te stillen tussen de drie grote maaltijden door. Zorg ervoor dat je bij die maaltijden ook goed eet en neem kleinere tussendoortjes. Hoeveel je precies aan voedingsstoffen nodig hebt heeft alles te maken met je levensstijl. Beweeg je veel of weinig, ben je lang of kort of gespierd, het kan voor iedereen anders zijn, maar hoewel het dan lastig lijkt om te bedenken wat je allemaal “mag” kun je met een gezonde levensstijl alles eten, de ongezondere dingen alleen met mate.

Bron van energie

Ik eet altijd tussendoortjes naast de drie grote maaltijden per dag. Ik heb een gezin met jonge kinderen (en daardoor ben ik altijd wel bezig) ik beweeg zoveel mogelijk en heb een drukke baan, waardoor het echt nodig is om mijn energie de hele dag door aan te vullen.

Favoriete tussendoortjes

In de video vertel ik je mijn favoriete tussendoortjes. Van fruit tot yoghurt en van snoepgroenten tot nootjes. Ik geef je ook nog heel veel tips hoe je alles kunt eten. Want een appel alleen is lekker, maar een appel met kaneel en rozijntjes is nog veel lekkerder! Met mijn tips kun je lekker variëren, waardoor je heel veel verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt en gezonde keuzes maken. Of je nu graag iets wilt afvallen, gezonder wilt leven of beter in je vel wilt zitten; gezonde keuzes zorgen er op de langere termijn voor dat jij die doelen behaalt.

Etiketten lezen

De laatste tip die ik je hier mee wil geven is de volgende: Kijk in de winkel goed naar wat je koopt. Je hebt enorm veel keuze in tussendoortjes die allemaal claimen gezond te zijn doordat ze rijk zijn aan vitamines, vezels bevatten of bijvoorbeeld “lekker light” zijn. Maar lees echt de etiketten eens. Kijk wat er precies in zit en hoeveel kcal je eigenlijk binnenkrijgt met zo’n tussendoortje. Hoeveel suiker zit er precies in? Bij veel suiker heb je grote kans dat je al snel weer trek hebt en dan heeft zo’n tussendoortje weinig zin. Gewoon even lezen en je conclusies trekken, dat scheelt al een heleboel!

Wat zijn jouw favoriete tussendoortjes?

healthy snack from Shutterstock / imoved studio

Summary
Review Date
Reviewed Item
De lekkerste gezonde tussendoortjes!
Author Rating
51star1star1star1star1star

No Comments

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top