Bladerdeeg ligt hier standaard in de vriezer. Hier kun je echt alle kanten mee op, een lekker broodje voor bij het ontbijt, of de lunch of een hapje voor bij de borrelplank, een vleespasteitje voor het avondeten. Maak een hapje met vis of vlees, kies iets zoets of juist hartig, met bladerdeeg maak je het in een mum van tijd klaar. Ben je nog op zoek voor een lekker bladerdeeghapje? Kijk dan even mee wat ik zoal voor je gevonden heb.

Chocoladebroodjes

Een lekker zoet broodje voor de chocopastaliefhebbers, lekker voor een zondags ontbijtje, of bij een lange brunch of lunch. Een snel en makkelijk recept waar kinderen je graag bij mee willen helpen in de keuken.

Het recept vind je hier.

Kaneelbroodjes

Mijn dochters favoriet, kaneelbroodjes. Zij maakt ze bij bijna elke gelegenheid en ze kan het al bijna met haar ogen dicht haha. Ze geeft wel de voorkeur aan croissantdeeg voor deze broodjes, want dan worden ze toch net iets zachter. Maar ook met bladerdeeg zul jij je vingers aflikken bij deze zoete rolletjes.

Het recept vind je hier.

Molentjes met jam en fruit

Een verwenontbijtje of gewoon zomaar omdat het kan, in ieder geval zul je hier graag je bed voor uit willen komen. Vrolijke molentjes met roomkaas en jamvullingen, lekker met vers fruit.

Het recept vind je hier.

Kaneelstengels met witte chocolade

Deze kaneelstengels zijn een lekker knapperige, kleine versnapering voor tussendoor, bij een high tea of bij een brunch of lunchbuffet. Leuk ook voor kinderen om te maken en versier ze lekker royaal met witte chocola.

Het recept vind je hier.

Slagroomgebakje

Iets lekkers bij de koffie of thee wat snel te maken is en door iedereen graag gegeten zal worden, zijn deze schattige taartjes van bladerdeeg met lekkere verse slagroom en natuurlijk verse aardbeien. Zijn er geen verse aardbeien in het seizoen? Kies dan ander fruit zoals bosbessen of druiven of mandarijnpartjes. Maak het extra fris door een blaadje munt eraan toe te voegen.

Het recept vind je hier.

Banaan in een krokant jasje

Een simpel en snel recept wat zeker ook voor jonge koks gemaakt kan worden. Lekker als tussendoortje of als toetje met een bolletje ijs. De banaan wordt gezoet met honing. Dit zou ook zomaar een leuk extraatje kunnen zijn bij oud en nieuw, voor diegene die geen oliebollen of appelflappen lusten.

Het recept vind je hier.

Spinazie feta broodjes

Hartige broodjes zijn ook vaak op een borrelplank te vinden. Het mooie van deze gerechtjes is dat ze vaak vooraf al een heel eind bereid kunnen worden en zodra de verjaardag gevierd kan worden hoeft alleen de oven de hapjes nog wat af te bakken en de visite kan smullen. De saucijzenbroodjes, worstenbroodjes en kaashapjes kennen we intussen allemaal wel. Daar hoef ik je vast geen recept van te laten zien. Maar ken je deze variant al van Rutger? Ja inderdaad de jongen van Heel Holland Bakt! Hij maakt lekkere broodjes met spinazie en fetakaas. Een verrassend lekkere combinatie.

Het recept vind je hier.

Mini pizza’s

Deze ronde bladerdeeghapjes met tomaat mogen ook op de borrelplank. Een kleine pizza als het ware met fijne oreganokruiden en een beetje geraspte kaas. Je kunt zelf nog variëren met welke kaas je dit serveert. Het zou ook lekker kunnen zijn met mozzarella bijvoorbeeld.

Het recept vind je hier.

Tonijn olijven hapje

Met dit recept kun je meerdere voeten uit. Het kan bij een brunch of lunch geserveerd worden, als hoofdmaaltijd maar ook als hapje op een borrelplank. Als je deze quiche in kleine stukken verdeelt kan het als prima borrelhapje rondgaan.

Het recept vind je hier.

Kaasstengels

Op zondag maak ik altijd een grote pan verse soep. Mijn jongste zoon maakt dan ook graag iets klaar en zijn topfavoriet is dan deze kaasstengels. Lekker voor bij de soep, maar ook lekker als zaterdagavondsnack bij de film. En zoals je hier op de site kunt lezen, kun je ook nog verschillende soorten kaasstengels maken.

Het recept vind je hier.

Satébroodjes

Ik houd van saté. Bij de friet, bij de nasi, zolang die maar lekker pittig is! Vaak moet ik dus zelf de saté maken, maar dan is hij ook wel het allerlekkerst, dus dan is het geen straf om in de keuken te staan. En als je dan toch bezig bent met de saté en je kipstukjes, vul dan ook een paar plakjes bladerdeeg op tot deze lekkere satébroodjes. Je kunt ze na het afbakken ook invriezen en bewaren voor later.

Het recept vind je hier.

Pittige flapjes

Ook deze hapjes zijn hier favoriet. Pittige gehakt met verse pepers, krachtige kruiden, veel knoflook, scherpe rode uitjes in een bladerdeegjasje. Soms doe ik er ook nog wat bruine bonen bij of crispy maïskorrels, ook hier kun je weer eindeloos mee variëren. Dit gerechtje staat vaak op tafel als we tapas eten. En zijn er nog wat over? Dan worden ze de volgende dag door de kids meegenomen naar school in hun broodtrommeltjes, want ook koud zijn ze heerlijk.

Het recept vind je hier.

Groentepakketjes

Eet je vandaag liever een keer geen vlees? Dan vul je het bladerdeegpakketje toch gewoon met lekkere groentes! Ook hier kun je veel in variëren. Je zou bijvoorbeeld de courgette kunnen vervangen door stukjes winterwortel, of de doperwten door prei of bruine bonen.

Het recept vind je hier.

Kerstster

Wil je met kerst een makkelijk en snel gerecht uit de oven wat er toch heel feestelijk uitziet? Dan kies je voor deze kerstster. Ziet er waanzinnig uit en is kinderlijk eenvoudig. Met wat bladerdeeg en miniknakworstjes tover je deze prachtige kerstster in een mum van tijd op tafel. Leuk voor een kerstdiner op school voor de kids of voor een kerstviering thuis.

Het recept vind je hier.

Zalmrolletjes

Een schaaltje hartige bonbons lijken dit wel. Een fijn hartig hapje als snack, bij een borrel of op een buffettafel. Gerookte zalmfilet met pesto en wat pijnboompitjes opgerold in bladerdeeg.

Het recept vind je hier.

Geitenkaasrondjes

Wie van geitenkaas houdt, zal deze gebakken bladerdeeghapjes niet kunnen laten staan. Gezoet met honing en lekker gekruid met verse rozemarijn. Ook dit gerechtje zal op vele tafels geserveerd kunnen worden.

Het recept vind je hier.

Mozzarella salami hapjes

Een lekker en makkelijk recept is dit mozzarella-pesto bladerdeeghapje met salami. Wil je toch iets meer in de keuken actief zijn, dan maak je de pesto zelf en laat je het kant-en-klaar potje staan voor een andere keer. Het leuke van bladerdeeg is ook dat je de vorm zelf kunt bepalen. Je kunt rondjes, driehoekjes of vierkanten maken, maar ook met een leuke uitsteekvorm als een ster of hartje kun je mooi gevormde figuren maken van je hapje. Zo maak je heel eenvoudig een mooi uitziend hapje voor op de kerstborrelplank zonder veel ingewikkelde capriolen.

Het recept vind je hier.

Grote garnalen

Voor de visliefhebbers onder ons een recept van een mooi scampi hapje gewikkeld in bladerdeeg. Het ziet er echt uit als een kunstwerkje. Een luxe hapje op de borrelplank.

Het recept vind je hier.

Gevulde sterren

Je kunt dus alle kanten op met bladerdeeg. Hier heeft Francesca gekozen voor een kerstgerechtje om van bladerdeeg allemaal sterren uit te steken zodat het echt een feestelijk hapje wordt. De vulling is ook iets luxer, dit keer gevuld met kastanjechampignons.

Het recept vind je hier.

Lees ook