Skip to Content

Vader worden voor Dummies recensie

Vader worden voor Dummies recensie

 Ken jij iemand die op het punt staat om vader te worden, of waarvan net bekend is dat hij vader gaat worden dan is dit boek Vader worden voor Dummies zeker een aanrader. Over het algemeen is er heel veel aandacht voor vrouwen die zwanger zijn en op het punt staan om moeder te worden. Tijdens mijn zwangerschap heb ik me dan ook een hoop ingelezen.

Er is alleen een nadeel; veel van deze boeken waren alleen interessant voor mij. Manlief heeft wel een paar pogingen gedaan maar er zat niet echt iets tussen wat rekening hield met de positie van vader. Tenminste, niet al tijdens de zwangerschap. Bij de kraamvisite werd hij niet overgeslagen en kreeg hij een erg leuk boek vooral voor oudere kinderen.

Vader worden voor Dummies

In de serie Voor Dummies hebben ze nu ook een boek Vader worden voor Dummies. Veel zwangerschapsboeken zijn specifiek gericht op de aanstaande moeder. En worden vaak niet gelezen door vaders, die daardoor toch een minder beeld hebben van wat ze kunnen verwachten.

Het bijzondere aan dit boek is de gebruikte humor, die over het algemeen precies aansluit bij de taal die mannen gebruiken. Hierdoor zijn de vele stukken tekst prima te lezen, en waar nodig met een duidelijke afbeelding geïllustreerd.

Een perfect cadeautje met knipoog, dus mocht er een collega vader worden. De praktische  informatie wordt ook heel basic gebracht waardoor het voor iedereen duidelijk is en mannen ook een beetje voorbereid zijn op wat er gaat komen.

Het boek geeft antwoord op alle brandende vragen rond zwangerschap en ouderschap. Zo wordt de impact van een zwangerschap op leven en relatie besproken en er is aandacht voor de veranderingen in je seksleven.

Ook wordt van alles uitgelegd over de ontwikkeling van de foetus, hoe het is om met een zwangere vrouw te leven, wat de financiële gevolgen zijn van de geboorte van een kind en wat je kunt verwachten in het eerste halfjaar nadat de baby geboren is.

Bovendien krijg je nuttige informatie over voedingen, luiers verschonen, omgaan met veelvoorkomende ziekten en noodgevallen. Op deze manier kunnen mannen in deze moderne tijd ook hun deel leveren aan de zorg voor de zwangere tijdens de zwangerschap en nadien aan de verzorging van de baby.

Superpapa

Met deze tien tips uit het boek wordt iedereen een superpapa.

 1. Wees niet te bang omdat je kindje zo klein is
 2. Vertrouw op je instinct
 3. Een band opbouwen, huid-op-huid en oog-in-oog
 4. Omgaan met frustraties
 5. Word vriendjes met je malle ‘ik’
 6. Trek eropuit
 7. Leer je baby nieuwe dingen
 8. Veilig stoeien
 9. Lees voor… en niet alleen uit babyboeken
 10. Stuur mammie weg

Pictogrammen

In het boek tref je zoals gewend in de Dummies boeken naast de tekst zo nu en dan pictogrammen aan. Zo kun je de belangrijkste zaken, later ook eenvoudig terugvinden. Een hand met de wijsvinger omhoog staat voor een belangrijk punt, of zoals het boek aangeeft: informatie waarvan je mag hopen dat je die langer dan 2 minuten onthoudt.

Oftewel: belangrijk! Een poppetje dat zijn wijsvinger omhoog steekt duidt op technische informatie.

Misschien niet voor iedereen even interessant om te lezen, maar wel noodzakelijk om alles goed te begrijpen. Maar nieuwsgierige mannen zullen juist deze stukken met extra aandacht lezen. Door deze informatie te onthouden, kun je wellicht een verpletterende indruk maken op je partner… 

Een dartbord met pijl staat voor een tip: absoluut lezen, want waarom zelf het wiel uitvinden als anderen dat al hebben gedaan. Praktische tips voor elke vader! Een opvallende pictogram van een bom met de woorden: pas op. Dit behoeft geen uitleg: belangrijke veiligheidswaarschuwing!

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. amys schreef:

  Ja leuk voor een goede vriemd die vader wordt..

 2. Tamara schreef:

  Superleuk een kraamcadeau voor onze goede vriend en papa-to-be Maarten. Te vaak worden vaders vergeten in de roze wolk. Wij nemen altijd iets mee voor kersverse mama, baby én papa :-) Dit is echt een origineel cadeau!

 3. Cobi schreef:

  Deze zou super gaaf zijn voor mijn kleine broertje die voor het eerst papa wordt!

 4. Natasja schreef:

  Wat leuk!
  Heel graag voor mijn broertje die voor het eerst vader mag worden.
  Kan hij vast wel goed gebruiken ;-)

 5. San3na schreef:

  Ik doe graag mee om dit boek te winnen voor mijn broer. Hij is al een hele leuke, lieve en betrokken oom voor zijn nichtjes en neefjes van 17, 15, 13, 10, 7 en 2 jaar oud (gelukkig niet allemaal van mij maar ook 3 van mijn zus :-) ), maar nu zijn vrouw zwanger is kan hij vast nog wel tips en trucs gebruiken voor de zwangerschap en het kindje dat zij zelf verwachten.

 6. Anna schreef:

  Oooh wat leuk hihi… Ik ben nu 20 weken zwanger en zou het graag voor mijn vriend willen winnen… :-)

 7. Jan schreef:

  Iedere vader wil graag het beste voor zijn kind, maar wanneer doe je het juist goed, we kunnen allemaal van elkaar leren, hopelijk helpt dit boek erbij om een nog betere vader te zijn voor onze kinderen.

 8. Renée van Boxmeer schreef:

  Voor mijn superstoere grote schoonbroer die zichzelf straks vader mag noemen!

 9. Elisabeth schreef:

  Leuke actie! Mijn vriend heeft tijdens mijn zwangerschap al een aantal boeken gelezen, maar ik denk dat hij er nog wel ééntje wil lezen. Voor Rogier mijn lieve vriend wil ik dus graag meedoen.

 10. Sandra schreef:

  Voor de vriend van mijn Nichtje, zij moet in oktober bevallen van hun eerste kindje. Dus hij gaat dit boek helemaal geweldig vinden.

 11. Maarten schreef:

  Ik doe graag mee. Met een mannetje van twee en een kleintje op komst zullen er vast nog leuke tips in staan. Misschien zelfs blogspiratie ;)

 12. Nienke schreef:

  Super leuk voor mijn vriend marijn die vaak met z’n handen in het haar zit nu onze kleine pas is geboren. Maar wanneer hij iets doet doet hij het met veel liefde en dat is goed te zien. Ik zou hem graag verrassen met zo’n handig leuk boek!!

 13. Herre schreef:

  Klinkt als een erg leuk en geschikt boek. Zelf ben ik sinds zeven maanden, na jaren proberen een medische hulp, vader. Je wereld veranderd heel erg, maar je krijgt er zo iets moois voor terug.

  Ik zou dit boek graag willen winnen voor mijn maatje Eelco, die binnen nu en acht weken vader zal worden. Net als bij ons, na jaren wordt hun wens toch werkelijkheid. Hij vind het erg spannend, dus dit boek zou erg van pas komen.

  Herre

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.