Skip to Content

Kleine spelletjes om mee te nemen op vakantie

Kleine spelletjes om mee te nemen op vakantie

Een vakantie is de perfecte gelegenheid om quality time door te brengen met vrienden en familie. Wat is er nu beter dan samen lachen, plezier maken en ontspannen met een leuk spelletje? In dit artikel zullen we een lijst van kleine spelletjes bespreken die ideaal zijn om mee te nemen op vakantie.

Of je nu op een camping verblijft, in een vakantiehuisje zit of gewoon een dagje aan het strand doorbrengt, deze spelletjes zullen zeker bijdragen aan het vakantieplezier.

Traditionele favorieten

Yahtzee

Yahtzee is een klassiek dobbelspel dat geschikt is voor alle leeftijden. Het doel is om verschillende combinaties van dobbelstenen te maken en punten te scoren. Het compacte formaat van het Yahtzee-spel maakt het ideaal om mee te nemen op vakantie. Het enige wat je nodig hebt, zijn de dobbelstenen en scorebladen.

Kaarten

Een eenvoudig kaartspel kan nooit misgaan op vakantie. Of je nu van een potje poker, bridge, of gewoon een eenvoudig spelletje zoals pesten houdt, een kaartspel is altijd een goede keuze. De kaarten nemen nauwelijks ruimte in beslag, en je kunt er een grote verscheidenheid aan spellen mee spelen.

Skip Bo

Skip Bo is een leuk kaartspel dat draait om het wegwerken van je kaarten door ze in oplopende volgorde op de aflegstapels te plaatsen. Het spel is compact en perfect voor een ontspannen avondje in je vakantiehuisje.

Clever

Clever is een dobbelspel dat je hersenen op de proef stelt terwijl je strategisch probeert te dobbelen en je scoreblad vult. Het compacte formaat en de uitdagende gameplay maken het een uitstekend spel om mee te nemen op vakantie.

Qwixx

Qwixx is een ander dobbelspel waarbij spelers getallen op hun scoreblad proberen af te strepen door dobbelstenen te gooien. Het is snel, eenvoudig te leren en neemt weinig ruimte in beslag, wat het perfect maakt voor onderweg.

Kaartspellen

Uno

Uno is een populair kaartspel dat draait om het wegspelen van je kaarten door overeenkomende kleuren of cijfers te combineren. Het compacte formaat van Uno-kaarten maakt ze ideaal om mee te nemen op vakantie, en het spelplezier is eindeloos.

Domino

Domino is een tijdloos spel dat gespeeld kan worden door jong en oud. De kleine dominostenen zijn gemakkelijk mee te nemen en je kunt talloze varianten van het spel spelen.

Familie favorieten

Mens Erger Je Niet

Dit klassieke bordspel is perfect voor gezinsvakanties. Het doel is om je pionnen als eerste naar het midden van het bord te bewegen, maar pas op, want andere spelers kunnen je pionnen terugsturen naar het begin! Het compacte formaat van het spelbord maakt het handig om mee te nemen.

Kwartet

Kwartet is een leuk kaartspel voor kinderen waarbij ze setjes van vier kaarten moeten verzamelen. Er zijn verschillende kwartetversies beschikbaar, van dieren tot voertuigen, waardoor het een geweldige keuze is om de kleintjes bezig te houden tijdens lange reizen.

Beverbende

Beverbende is een kaartspel waarbij spelers proberen de laagste score te behalen door setjes kaarten te verzamelen. Het compacte formaat van de kaarten maakt het handig om overal mee naartoe te nemen.

Regenwormen

Regenwormen is een dobbelspel waarbij je probeert wormen te verzamelen om punten te scoren. Het compacte doosje maakt het perfect om in je tas te stoppen voor een dagje strand.

Kaartspellen voor onderweg

Rummicub reiseditie

Rummicub is een combinatie van kaart- en bordspel waarbij je setjes van nummers moet maken. De reiseditie van Rummicub wordt geleverd in een handig blikje en is perfect om mee te nemen op vakantie.

Keer op Keer (Yahtzee-achtig dobbelspel)

Keer op Keer is een dobbelspel waarbij je nummers probeert te matchen op je scoreblad. Het compacte formaat van de scorebladen maakt het gemakkelijk om mee te nemen, en je hebt alleen potloden en dobbelstenen nodig.

Snel en grappig

Halli Galli

Halli Galli is een snel reactiespel waarbij spelers proberen om fruitkaarten te verzamelen door op de bel te slaan wanneer er een bepaalde combinatie verschijnt. Het compacte formaat maakt het ideaal voor vakantie-entertainment.

Dobble (Sommigen noemden het ook als Dobbelkoning)

Dobble is een snel observatiespel waarbij je overeenkomende symbolen tussen kaarten moet vinden. Het compacte formaat van de kaarten maakt het perfect om mee te nemen op avonturen.

Exploding Kittens

Exploding Kittens is een hilarisch kaartspel waarbij je probeert te voorkomen dat je een exploderende kitten trekt. Het compacte kaartspel is perfect voor vakantieplezier met vrienden.

Mikado

Mikado is een klassiek behendigheidsspel waarbij je stokjes met verschillende punten moet verzamelen zonder de andere stokjes te verplaatsen. Het compacte formaat van de stokjes maakt het een geweldig reisspel.

Creatief denken

Storycubes

Storycubes zijn kleine dobbelstenen met afbeeldingen die je helpen creatieve verhalen te bedenken. Ze nemen bijna geen ruimte in beslag en zijn geweldig voor avonden rond het kampvuur.

Fluxx

Fluxx is een kaartspel waarvan de regels voortdurend veranderen terwijl je speelt. Het compacte formaat van de kaarten maakt het een ideale metgezel voor onderweg.

Buitenspellen

Kubb (buitenspel)

Kubb is een Zweeds buitenspel vergelijkbaar met jeu de boules, maar met houten blokken. Het spel is perfect voor een dagje op het strand of in het park.

Speciaal voor kinderen

Lama’s Party Edition

Lama’s Party Edition is een eenvoudig kaartspel met lamathema, perfect voor jongere spelers. Het compacte formaat maakt het handig om mee te nemen.

Match-it

Match-it is een spel dat geschikt is voor kinderen vanaf 3 jaar. Het doel is om de items te matchen op basis van afbeeldingen. Het compacte formaat maakt het een geweldig spel voor kleintjes op vakantie.

5 Seconden

5 Seconden is een snel en grappig partyspel waarbij je slechts vijf seconden hebt om een lijst van drie dingen te noemen. Het compacte formaat van het spel maakt het handig voor reizen.

Denkspellen

Set

Set is een uitdagend kaartspel waarbij je sets van kaarten moet identificeren op basis van verschillende kenmerken. Het compacte formaat van de kaarten maakt het een geweldige keuze voor puzzelliefhebbers.

Black Stories

Black Stories is een spel waarbij spelers mysterieuze raadsels moeten oplossen. Het compacte formaat maakt het een geweldige metgezel voor onderweg.

Rollit

Rollit is een strategisch bordspel waarbij je probeert je tegenstander te verslaan door stenen op het bord te plaatsen. Het compacte formaat van het spelbord maakt het perfect voor reizen.

Klassieke bordspellen

Valse hommels

Valse hommels is een strategisch bordspel waarbij je probeert hommels te verplaatsen en de koningin van je tegenstander te vangen. Het compacte formaat van het spelbord maakt het ideaal om mee te nemen.

Stratego

Stratego is een strategisch bordspel waarbij jij je leger probeert te beschermen terwijl je probeert de vlag van je tegenstander te veroveren. Het compacte formaat van het spelbord maakt het perfect voor reizen.

Monopoly

Monopoly is een klassiek bordspel dat draait om het kopen en verhandelen van eigendommen. Hoewel het bord groot is, zijn er nu ook reisversies beschikbaar die het makkelijker maken om mee te nemen.

Onderweg amusement

Puzzelboekjes met woordzoekers

Voor liefhebbers van puzzels zijn er compacte puzzelboekjes met woordzoekers die perfect zijn voor onderweg. Ze houden je geest actief tijdens lange reizen.

Vlotte geesten (spel)

Vlotte geesten is een bordspel waarbij spelers proberen de geesten te ontmaskeren door slimme vragen te stellen. Het compacte formaat van het spelbord maakt het ideaal om mee te nemen, er is ook een reisvariant met kaarten.

Of je nu houdt van dobbelspellen, kaartspellen, bordspellen of puzzels, er zijn talloze opties beschikbaar om mee te nemen op vakantie. Deze kleine spelletjes zijn perfect voor vakantieplezier met vrienden en familie, en ze nemen nauwelijks ruimte in beslag in je bagage. Dus, pak je favoriete spelletjes in en bereid je voor op veel lachen en plezier tijdens je volgende vakantieavontuur!

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)