Skip to Content

Reisspelletjes voor op vakantie en onderweg

Reisspelletjes voor op vakantie en onderweg

Op zoek naar vermaak tijdens lange autoritten, vliegreizen of kampeeravonturen? Reisspelletjes bieden de perfecte oplossing om verveling tegen te gaan en plezier te hebben met vrienden en familie, waar je ook bent.

Of het nu gaat om een compacte variant van een bekend bordspel of een speciaal ontworpen reisspel, er zijn talloze opties om uit te kiezen. In dit artikel zullen we een aantal populaire reisspelletjes bespreken, inclusief informatie over het aantal spelers, speelduur en geschikte leeftijdscategorieën.

Rummikub Original Reiseditie

Reisspelletjes voor op vakantie en onderweg - Mamaliefde

Het Rummikub-bordspel is al jarenlang een favoriet spel voor veel gezinnen. Met de Rummikub Original Reiseditie kun je dit leuke spel nu overal mee naartoe nemen. Deze compacte versie bevat kleinere stenen en wordt geleverd met een handig tasje, waardoor het gemakkelijk in je koffer past.

Het spel is geschikt voor 2 tot 4 spelers en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten. Het is een geweldige keuze voor spelers vanaf een bepaalde leeftijd, wat het een ideale metgezel maakt voor reizen.

Mens Erger Je Niet Reiseditie

Reisspelletjes voor op vakantie en onderweg - Mamaliefde

Mens Erger Je Niet is een klassiek familiespel dat altijd garant staat voor gezelligheid. Met de Jumbo Mens Erger Je Niet Reiseditie kun je dit spel nu ook onderweg spelen. Het doel van het spel is om als eerste al je pionnen naar de thuisbasis te brengen.

Met een speelduur van ongeveer 20 minuten is dit spel perfect voor korte reizen of snelle potjes tussendoor. Het spel kan worden gespeeld door 2 tot 4 spelers en is geschikt voor verschillende leeftijdsgroepen.

Tiny Tins: Vlotte Geesten (los) Kaartspel

Reisspelletjes voor op vakantie en onderweg - Mamaliefde

Vlotte Geesten is een populair kaartspel dat nu beschikbaar is in een handige reiseditie. Tiny Tins: Vlotte Geesten is ontworpen om gemakkelijk in je broek- of jaszak te passen, zodat je het overal mee naartoe kunt nemen. Dit snelle en uitdagende spel vereist snelle reflexen en observatievaardigheden.

Het doel is om zo snel mogelijk het juiste voorwerp te grijpen dat overeenkomt met de combinatie van kaarten die worden omgedraaid. Met een speelduur van ongeveer 20 minuten is dit spel perfect voor korte speelsessies. Het kan worden gespeeld door 2 tot 8 spelers en is geschikt voor spelers van alle leeftijden.

Beverbende Kaartspel

Reisspelletjes voor op vakantie en onderweg - Mamaliefde

Beverbende is een leuk en interactief kaartspel dat geschikt is voor gezinnen met kinderen. Het spel kan ook gecombineerd worden met het spel Beverclan voor extra speelplezier. In Beverbende proberen spelers hun kaarten te ruilen om de laagst mogelijke score te behalen.

Met een speelduur van ongeveer 20 minuten is dit spel ideaal voor reizen en korte speelmomenten. Het spel kan worden gespeeld door 2 tot 6 spelers en is geschikt voor verschillende leeftijdsgroepen.

Rummikub The Original Travel

Reisspelletjes voor op vakantie en onderweg - Mamaliefde

Rummikub is niet alleen verkrijgbaar in de reiseditie voor de originele versie, maar ook in een speciale reiseditie genaamd Rummikub The Original Travel. Dit spel is ontworpen om gemakkelijk mee te nemen op reis.

Maak mooie cijferreeksen met de gekleurde cijfers op je plankje en wees de eerste die al zijn stenen kwijtraakt. Het spel heeft een speelduur van ongeveer 120 minuten en is geschikt voor 2 tot 4 spelers. Dit spel is perfect voor spelers die graag de tijd nemen om strategische zetten te plannen tijdens lange reizen.

Regenwormen Dobbelspel

Reisspelletjes voor op vakantie en onderweg - Mamaliefde

Het Regenwormen Dobbelspel is een leuk en snel dobbelspel dat je overal mee naartoe kunt nemen. Het spel draait om het vangen van regenwormen, maar pas op voor de hongerige kippen! Het dobbelspel heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten en is geschikt voor 2 tot 7 spelers. Dit spel is ideaal voor gezinnen en spelers van verschillende leeftijden.

Qwixx

Reisspelletjes voor op vakantie en onderweg - Mamaliefde

Qwixx is een eenvoudig dobbelspel waarbij je niet op je beurt hoeft te wachten. Iedereen kan de worp benutten en proberen om zoveel mogelijk punten te scoren. Met een speelduur van ongeveer 15 minuten is dit spel ideaal voor korte reizen of wanneer je even wat tijd over hebt. Het spel kan worden gespeeld door 2 tot 5 spelers en is geschikt voor verschillende leeftijdsgroepen.

Lees ook: Qwixx review

Dobble Classic

Reisspelletjes voor op vakantie en onderweg - Mamaliefde

Dobble Classic is een leuk en snel kaartspel dat geschikt is voor spelers van alle leeftijden. Het doel van het spel is om het overeenkomende symbool op de kaarten te vinden voordat je tegenstanders dat doen. Met een speelduur van ongeveer 30 minuten is dit spel perfect voor zowel korte als langere reizen. Het spel kan worden gespeeld door 2 tot 8 spelers en biedt eindeloos plezier voor het hele gezin.

Lees ook: Dobble review

LAMA Kaartspel

Reisspelletjes voor op vakantie en onderweg - Mamaliefde

LAMA is een vlot kaartspel met het motto “Leg Alle Minpunten Af”. Het doel is om kaarten af te leggen en zo min mogelijk strafpunten te krijgen. Dit snelle en spannende spel is geschikt voor spelers vanaf een bepaalde leeftijd en kan worden gespeeld door 2 tot 6 spelers. Met een speelduur van ongeveer 20 minuten is het een geweldige keuze voor reizigers die op zoek zijn naar kort maar vermakelijk speelplezier.

1000 Bommen & Granaten!

Reisspelletjes voor op vakantie en onderweg - Mamaliefde

In 1000 Bommen en Granaten! probeer je met 8 dobbelstenen zoveel mogelijk gelijke symbolen te dobbelen. Je mag zo vaak opnieuw dobbelen als je wilt, maar schedels moet je opzij leggen. Gooi je een derde schedel, dan is je beurt direct voorbij en scoor je geen punten. Een piratenkaart geeft je mogelijkheden en beperkingen in je beurt aan.

Linda van Aken