Skip to Content

Porf furby review; Star Wars: The Last Jedi

Porf furby review; Star Wars: The Last Jedi

Binnenkort komt de nieuwe Star Warsfilm uit, en daar hoort natuurlijk passend speelgoed bij. Omdat Sinterklaas net wat eerder is, is het speelgoed nu al op de markt. Onder andere Hasbro komt met heel gaaf speelgoed zoals supertienerpoppen van de bekendste karakters.

Aangezien manlief groot fan is van Star Wars en ook dit jaar weer naar de première gaat mocht hij zelf iets uitkiezen. De kinderen mogen er ook niet aan zitten. Na overleg met zijn medefans ging hij voor de zachte Porg. Een van de karakters uit de nieuwste film waar nog niet heel veel van bekend is… En schreef daar natuurlijk zelf een review van. 

The Last Jedi

In de teasers voor “the last Jedi” hebben we ze slechts een paar tellen gezien maar ze zijn al vanaf de eerste keer onderwerp van discussie, de Porg. Gebaseerd op de papagaaiduikers die leven op Skellig Michael, waar de opnames voor de planeet Ahch-To zijn gemaakt.

De planeet Ahch-To is waar “the force awakens” eindigde en “the last Jedi” begint, de locatie van de eerste Jedi-tempel.

Wie is Porg?

De Porg heeft nu al liefhebbers en tegenstanders, de Dutch garisson van de 501st had zelfs afgelopen wintereditie van de DCC (Dutch Comic Con) een Porg shooting range. De angst is dat de Porg net als Jar Jar Binks enkel bedoeld is voor de humor.

Ik denk echter, en velen met mij, dat de Porg een belangrijke rol gaan spelen in de nieuwe film en ik heb de kleine beestjes dan al in mijn hart gesloten. Of ik gelijk krijg zullen we zien op 13 december als de film uitkomt.

Al zie ik hem al op de 11de op de galapremière, voordeeltje van lid zijn van een internationale Star Wars-kostuumvereniging (de Diryc Vhetin Clan van de Mandalorian Mercanaries).

Wat doet de Porgknuffel?

Naast de meerdere Porgknuffels die nu al te koop zijn, heeft Hasbro een Porg gemaakt die beweegt, loopt en geluid maakt. Deze Porg heeft wel iets weg van de Furby die voor het eerst op de markt kwam in mijn jeugd.

De Furby was toen echt een rage en werd zelfs verboden op mijn middelbare school omdat er teveel mee naar school werden genomen en ze de lessen verstoorden. De originele Furby was een technisch hoogstandje en reageerde niet alleen op de interactie maar leerde daar ook van.

De laatste jaren zijn er veel Furby-reboots geweest welke veel minder deden dan het origineel en daardoor voor mij echt een minder product zijn.

De Porg van Hasbro doet in principe niet veel meer dan bewegen en geluid maken, maar het is toch anders. Hij doet zich niet voor als een Furby maar is echt zijn eigen personage en probeert niet een eerder succes na te doen.

Mannen blijven altijd kind ;-)

Hoe simpel dit speelgoed ook lijkt, ik heb er als volwassen man veel plezier van en hij wordt zeker een deel van mijn nieuwe star warskostuum. Dochterlief wilde hem al inpikken toen ik met mijn nieuwe speelgoed aan het spelen was, omdat hij zo schattig was, en dat is hij ook.

De Porg van Hasbro is niet alleen heel schattig en knuffelbaar maar ook leuk en makkelijk om mee te spelen, een aanrader voor zowel kinderen die van schattige bewegende knuffeldieren houden, maar ook voor volwassen Star Wars-fans

FurReal Friends

FurReal Friends zijn ideaal voor kinderen die altijd hebben gedroomd van een hondje of katje waar hij of zij voor kan zorgen. Deze schattige dierenvriendjes lijken net echt en zijn lekker zacht om te aaien. FurReal Friends zijn echter niet zomaar knuffels; deze viervoeters kunnen bewegen.

Sommige maken ook nog geluid waardoor het verschil met een echte hond of kat niet meer groot is. FurReal Friends worden zo al snel de nieuwe favoriete speelkameraadjes. Door met deze pluchen honden en katten te spelen, leren ze ondertussen ook nog veel sociale vaardigheden.

Honden uitlaten als het regent, altijd thuis moeten blijven en andere ongemakken zijn verleden tijd, maar lekker knuffelen is des te aantrekkelijker.

FurReal Speelgoed

Porf furby review; Star Wars: The Last Jedi - Mamaliefde

Een paar jaar geleden maakten we kennis met het FurReal speelgoed van Hasbro. FurReal dieren zijn zachte knuffelige dieren, die ook de interactie aangaan met je kind. Bijvoorbeeld doordat ze echt kunnen bewegen of geluid kunnen maken.

Toen kwam net Starlily uit; een eenhoorn die je kon voeren en trucjes kon laten doen. Speelgoed dat enorm populair is, vooral als cadeau tijdens de feestdagen.

Ieder jaar komen er weer nieuwe modellen; tijdens de persdag in september maakten we kennis met de papegaai Rock-a-too en FurReal Ricky, een trouwe viervoeter die je kan trainen om kunstjes te gaan doen.

Daarnaast werd op de ToyFair in NewYork eerder dit jaar bekend gemaakt dat Chewbacca ook van de partij is, iets waar heel veel Star Wars-fans blij mee zijn. Toen de kinderen hem zagen tijdens de persdag was het meteen ‘Dat is speelgoed voor papa’ ;-)

Linda van Aken