Skip to Content

Peppa Pig & vriendjes speelgoed & namen personages

Peppa Pig & vriendjes speelgoed & namen personages

Misschien gaat de vergelijking wat ver, maar het Engelse varkentje Peppa Pig heeft stiekem best wel wat weg van Nijntje. Misschien niet que uiterlijk, maar wel als het gaat om de opzet. Dieren met aan de ene kant menselijke karaktertrekjes, maar aan de andere kant ook nog van het dier wat ze zijn.

Een gezin met vader, moeder en kinderen die luisteren naar de namen en papa. Oma en opa die een belangrijk aandeel leveren. Dit sluit natuurlijk goed aan bij de leefwereld van jonge kinderen. Kortom een sterke formule, geen wonderen dat allebei de kinderen het liefste meerdere afleveringen achter elkaar zien op Netflix.

Peppa Pig

De serie is vernoemd naar Peppa Pig. Een karakter waarin onze peuter zich helemaal herkent. Een echt meisje dat houdt van mooie kleren, tassen, spelletjes spelen en bovenal graag in modderplassen stampen. Haar jongere broertje George daarentegen is helemaal gek op dino’s.

In bijna iedere aflevering komen ze wel voorbij. Natuurlijk houdt hij ook enorm veel van in de plassen stampen. Vader en moeder, die soms best door kunnen gaan als een Engelse lady en lord. Pappa Pig houdt wel van een lach op zijn tijd en moeder.

Namen van de vriendjes van Peppa

Elk figuur werd bij de naam genoemd, Suzie Schaap, juf Gazelle, Henkie Hond, Peppa Big… alleen de poes wist mijn meisje even niet meer. Ik keek op de verpakking, maar daar stonden de namen van de figuren helaas niet op.

Verbeter tip voor de fabrikant dus. Uiteindelijk wist kleine zus Kaatje Kat wel te benoemen. “Mevrouw Gazelle, komt u mee?” “Neehee, ik ben verstopt!” Kleutertje vermaakte zich een uur lang onafgebroken met het Peppa Speelgoed! Wow!

Toen werd haar peuterzus wakker en speelden ze samen vrolijk verder. Op de doos staat dat het speelgoed geschikt is voor kinderen van ongeveer 3 tot 7 jaar. De onbehouwen peuter sloopte per ongeluk het schoolbord, maar de kleuter kon hem direct zelf weer in elkaar klikken.

Mijn kinderen houden erg van rollenspel, ze spelen ook graag met bijvoorbeeld Barbies en Playmobil. Hoe zit dit bij andere kinderen?

Voor een review is alleen de mening van je eigen kinderen niet helemaal voldoende, dus mocht mijn kleuter de volgende dag het Peppa Klaslokaal meenemen naar de speelgoedmiddag van school. Kon ik mooi observeren wat de reacties waren.

Nou, de populariteit van Peppa werd meteen aangetoond toen mijn meisje de set uitstalde op een tafeltje. Er waren verschillende kinderen met een Digibird, met een verkleedpak aan en met andere dingen, maar Peppa trok veel bekijks.

Een groep van 8 jongens en meisjes dromde samen om het tafeltje van mijn trotse kleuter, die zich ontzettend stoer voelde. De 5 figuurtjes kregen ieder een ander stemmetje want vijf kleuters gingen aan de speel. Wat leuk om te zien!

Jongens en meisjes, kinderen uit groep 1 en groep 2, maakten samen hun verhaal totdat de bel ging en de les zou beginnen.

Peppa Pig basisschool

Op woensdagmiddag werd de grote doos bezorgd. Terwijl kleine zus lag te slapen, kreeg mijn kleuter een serieuze taak. De doos uitpakken en vertellen wat ze van de inhoud vond. Daarna moest er van deze strenge mama direct mee gespeeld worden. Of eigenlijk was het andersom, haha.

Alles moest van de strenge kleuter zo snel mogelijk uit de verpakking worden gehaald door mama. Het Peppa klaslokaal is niet heel ingewikkeld verpakt, maar toch was mijn hulp even nodig om de plakbandjes los te peuteren en het plastic van het karton te scheuren.

“Wat mooi!” riep kleuterlief direct toen ze de inhoud van de doos zag. “Waarom vind je dat?” vroeg ik. “Het is superleuk omdat het van Peppa is!” Attent als ze is, volgde direct de opmerking dat ze hier heel graag met haar zusje samen mee wilde spelen. Toch ging ze zelf meteen enthousiast aan de review, zonder morren ;-).

De schoolbankjes werden netjes neergezet, het schoolbordje uitgeklapt, de kindjes gingen op de bankjes en juf Gazelle naast het bord. Dat de armen en beentjes van de figuren kunnen bewegen, was een positieve verrassing. Ze kunnen dus staan en zitten.

Winactie Peppa Pig klaslokaal - Mamaliefde

Eerst speelden ze aan de eettafel met het Peppa klaslokaal en domineerde mijn kleuter het spel door te vertellen hoe het allemaal gaat en hoort op school. Peuterlief liet zich echter niet kennen en gebruikte haar eigen peuterspeelzaal ervaringen, waar ze ook in een kring zitten met 2 juffen. Toen kwam papa thuis en zette een muziekje aan.

In Peppa geeft juf Gazelle regelmatig danslessen, dus er moest gedanst worden. Zo waren ze heel de middag zoet totdat er luidkeels door de kamer klonk: “Stop de muziek! De show moet plassen!” We kwamen niet meer bij van het lachen. Heerlijk dit!

Peppa Pig Weebles

Weebles wiebelen, maar ze vallen niet naar beneden. Populair is de set met het speelhuis met felle kleuren en klassieke Peppa Pig stijl. Daarnaast heb je een auto waar ze in passen De figuren hebben de perfecte maat voor kleine handen. Geschaald om te spelen met ander Peppa Pig weebles figuren, voertuigen en speelsets. Creëer de wereld van peppa Pig Weebles! Bij de sets wordt een Peppa Pig Weebles meegeleverd.

Peppa Pig juwelenkistje

Het juwelenkistje is natuurlijk voor onze dochter. En natuurlijk voor alle andere self claimed prinsesjes. Gelukkig past er veel meer in dan alleen juwelen. Peppa Pig waakt over alle kostbare schatten die je in dit snoezige kistje bewaart. En dat niet alleen: als je het kistje opent, speelt de muziek en danst Peppa rond voor het spiegeltje. Knor knor!

Onze dochter kan er geen genoeg van krijgen om het kistje open en dicht te doen. Ze heeft nog iets moeite met de veer opwinden, dus dat mag mama doen. Gelukkig gaat de muziek lang mee, dus kan je tussendoor ook nog wat anders doen.

Meer informatie vind je hier.

Het kinderserviesje

Het 5-delige kinderserviesje was een schot in de roos voor onze zoon. Hij is helemaal gek op alles wat met eten te maken heeft. Dus ook dit serviesje. Met het bestek was hij al snel flink aan het trommelen op het bordje en schaaltje. De beker was ondertussen door zijn grote zus ‘ingepikt’.

Ook met het avondeten vind hij het super om van dit servies te eten. De beker, schaaltje en bord zijn gemaakt van melanine. In het bestekje is gemaakt van roestvrij staal met melanine handgrepen. Dit gaat dus lekker lang mee.

Deze twee producten zijn ontwikkeld door Bambolino, een speelgoedmerk dat veel merchandise maakt van bekende karakters zoals Kikker, Nijntje, Woezel en Pip en Dikkie Dik.

Meer informatie vind je hier.

Peppa Pig beddengoed

Voor wat betreft het slapen is ook het naar bed toe gaan geen enkel probleem. Meestal. Natuurlijk gaat het hier ook niet altijd zonder gedoe, maar de meeste avonden gaan ze beide zonder mopperen naar boven.  Wat hierbij, denk ik, een grote rol speelt is dat ze precies weten waar ze aan toe zijn. De avonden dat het wel lastiger gaat, is als de avond of de dag net iets anders dan anders was.

Elke avond gaan ze na het eten nog even iets doen. Televisie kijken, spelen of kleuren. Als ze televisie mogen kijken kiezen ze, sinds we Netflix hebben, om de beurt een filmpje. Het was in het begin wel even wennen, want hoe leuk ook dat “zelf kunnen kiezen uit heel veel verschillende filmpjes en series”, er miste wel wat. We hebben namelijk het extra zenderpakket van onze aanbieder opgezegd en de serie over Peppa Pig werd wel op Nick Jr. uitgezonden, maar zat (toen nog) niet op Netflix. Nu ze sinds een tijdje ook Peppa hebben, is mijn meisje weer helemaal happy.

Peppa is trouwens een lief, ondeugend klein biggetje. Ze woont met haar jongere broertje George en haar mama en papa. Peppa speelt graag spelletjes, ze houdt van verkleden, bezoekt graag leuke plekjes en ze speelt graag met haar vriendjes, maar het allerliefst springt ze in modderpoelen.

Elynn vindt met name George en zijn voorliefde voor dinosaurussen erg grappig. Groot was dan ook haar blijdschap dat er een dekbed overtrekset met George en dinosaurussen uit de doos tevoorschijn kwam! Dat vind ik dan ook meteen een groot voordeel van dit artikel in de merchandise van Peppa.

De serie gaat over een lief ondeugend biggenmeisje, maar ook voor de stoere meisjes met een voorliefde voor stoere dingen zoals dinosaurussen is er dus leuks te verkrijgen! De hoes sluit met knoopjes wat ik zelf heel fijn vind.

De volledige onderkant kan open en je hoeft dus het dekbed niet door zo’n kleine opening te proppen én je kunt het dekbed heel makkelijk in de hoekjes krijgen.

Meer informatie vind je hier.

Peppa Pig Handjes wassen & tanden poetsen

Om zeven uur gaan we met zijn vieren naar boven. Ik breng de één op bed, papa de ander, eigenlijk ook altijd om en om. Wat ik heel lief en leuk vind is dat we echt elk onze eigen dingetjes, rituelen en liedjes hebben, waardoor het slapen gaan dus meestal zo makkelijk gaat.

Als we boven zijn begint de routine. Heerlijke momentjes die we samen koesteren. De grote lijnen zijn bij ons allebei wel hetzelfde. Dat is voor de kinderen extra duidelijkheid.

Eerst gaan we opfrissen óf douchen, dan de  pyjamaatjes aan en tanden poetsen. Tandenpoetsen wordt natuurlijk nog leuker met een echte Peppa Big tandenborstel, tandpasta en beker.

Tandenborstel en tandpasta zijn afgestemd op de leeftijd. De tandenborstel heeft een anti-slip-grip aan de achterkant, zodat kinderen hem zelf ook goed vast kunnen houden. Wij poetsen eerst hun tanden en daarna mogen ze altijd nog zelf poetsen.  De tandpasta hebben we nog even dicht gelaten, de onze was nog maar net open, dus dat vond ik een beetje zonde.

We gaan vanuit de badkamer met zijn allen naar de kamer van Pollewop. Daar zeggen we welterusten met een knuffel, een groepsknuffel en een kus.  Muppet gaat weer naar zijn eigen kamer.

In allebei de kamers staat een heerlijke stoel, waar we fijn met zijn tweetjes in kunnen zitten. Voorleesboek er bij en ook nog even kletsen over de bijzonderheden van de dag. Nog echt even bewuste tijd voor elkaar. De kinderen doen dan zelf het licht uit en komen weer heerlijk bij ons zitten, dan gaan we slaapliedjes voor ze zingen.

Hierna stoppen we ze in, zingen nog één liedje en gaan dan naar beneden.

Meer informatie vind je hier.

Peppa Pig nachtlampje

Het Peppa nachtlampje past perfect in deze routine. Voor ze nu het grote licht uit doet, doet ze eerst zelf, met één druk op Peppa, het lichtje aan. Het is echt een nachtlampje. Te zwak om bij voor te lezen, maar ze hoeft niet in het donker terug te lopen naar de stoel, ze kan nu naar Peppa lopen.

Terwijl we liedjes zingen blijft Peppa branden. Pollewop wil niet ingestopt worden, die klimt zelf in haar bed. Ze doet zelf Peppa weer uit en kruipt onder de dekens, ik stop haar in en het laatste slaapliedje wordt in het donker gezongen.

Het lampje staat dus meteen naast haar bed, is er ’s avonds iets, zou ze hem zo zelf even aan kunnen doen. Vergeet ze hem uit te doen, is dat geen probleem. Het lampje gaat namelijk na 12 minuten vanzelf weer uit. Dat vind ik een veilig gevoel.

Klein nadeel is dat kinderspullen meestal zonder batterijen én zonder mini -schroevendraaier geleverd worden. Zo ook het nachtlampje. Gelukkig waren wij meteen na de allereerste Sinterklaasavond van Muppet door schade en schande wijs, maar anders had Pollewop het nog een nachtje langer zonder Peppa moeten doen.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Anneliese schreef:

  Ik doe graag mee voor mijn dochter Sam voor het juwelenkistje van Peppa Pig, zou ze helemaal geweldig vinden een eigen juwelenkistje, en ze houd erg van roze.

  :)

 2. Linda Smeets schreef:

  Het juwelenkistje is enorm leuk! Leuk verjaardagskado voor onze kleine meid! ❤

 3. Clau-dya schreef:

  Het juwelenkistje van Peppa Pig is geweldig voor mijn allerkleinste vriendinnetje!

 4. esther te riet schreef:

  Doe graag mee voor het kinderserviesje!

 5. Corine N schreef:

  het serviesje! zo leuk en kleurrijk!

 6. Mireille schreef:

  Mijn dochter is een hele grote peppa pig fan! Ze zou heel blij worden van het juwelenkistje! Past erg leuk in haar nieuwe slaapkamertje!

 7. will schreef:

  Ik doe mee voor mijn kleindochter .
  Zij zou heel erg blij zijn met het juwelenkistje

 8. Martine schreef:

  Het 5-delige kinderserviesje. Erg leuk.

 9. Vincent van Asperen schreef:

  Het 5-delige kinderserviesje. Erg leuk.

 10. SophiaG schreef:

  Peppa Pig juwelenkistje met muziek

 11. Suzanne schreef:

  Ik doe mee voor mijn dochters,(ik kan peppa big niet meer horen haha) ze zullen vast verliefd zijn op dat mooie juwelenkistje!

 12. Jan schreef:

  Het kinderserviesje voor onze dochter zou erg leuk zijn.

 13. Mientje schreef:

  Wat leuk, ik doe graag mee voor het juwelenkistje

 14. anja schreef:

  ik vind het bordje erg leuk voor de verjaardag van mijn neefje

 15. chris schreef:

  het juwelenkistje zal mijn dochter erg blij maken en een mooi plekje krijgen op haar kaptafeltje.

 16. Annelaure schreef:

  Mijn kleine nichtje wordt binnenkort twee jaar. Ze is helemaal dol op Peppa Big en het muziekdoosje zou dan ook een superleuk cadeau voor haar zijn!!!

 17. Caroline schreef:

  Ik zou graag het serviesje winnen voor mijn peuter.

 18. Nancy van Heck schreef:

  Wat een leuk serviesje ik wil het heel erg graag winnen voor mijn zoontje. Die binnenkort 1 jaar wordt dan hebt gelijk een leuk cadeautje wat hij erg goed kan gebruiken en waar hij vrolijk van wordt.
  Want van Peppa wordt hij heel erg vrolijk zodra hij met zijn Peppa knuffel speelt.

 19. Iris schreef:

  Het kinderserviesje, super-leuk voor mijn zoontje!

 20. Anna schreef:

  Ik vind het kinderservies echt super schattig..!

 21. Julissa schreef:

  Ik ben zeker dat dochter Julissa heel blij zou zijn met zo’n muziek/juwelendoosje van Peppa (met grooote P)!!!

 22. Lisa M schreef:

  graag het leuke serviesje

 23. Susan schreef:

  Ohhh.. wat een prachtig juwelenkistje..!! Daar zal mijn kleine prinsesje meteen helemaal verliefd op zijn ♡♡
  Ik wist niet eens dat Peppa Pig dit had.. wat ontzettend leuk!!
  Wat een superverrassing zou dit voor mijn kleine meisje zijn :) :)

 24. Tamara Stoc schreef:

  het kinderserviesje, supermooi je eigen peppa bord!

 25. Sandra Visser schreef:

  Ik had vroeger ook een muziekdoosje en kon mezelf uren zoet ermee houden. Aandraaien en muziek luisteren keer op keer. Ik win dit doosje graag om kado te geven aan 1 van mijn nichtjes zodat zij ook mijn ervaring beleven.

 26. melissa van stipdonk schreef:

  Wat superleuk zeg; ik doe graag mee voor het muziekdoosje voor mijn 4; ze zal het prachtig vinden. Leuk om haar sieraden in te bewaren.

 27. Sandra Visser schreef:

  Ik had vroeger ook een muziekdoosje en kon mezelf uren zoet ermee houden. Aandraaien en muziek luisteren keer op keer. Ik win dit doosje graag om kado te geven aan 1 van mijn nichtjes zodat zij ook mijn ervaring beleven.

 28. Wil Siroen schreef:

  Mijn kleindochter is helemaal weg van Peppa dus zou het serviesje erg leuk zijn voor haar

 29. Maaike schreef:

  Ik doe mee! Leuk voor mijn zoon! Ik geef de voorkeur aan het serviesje.

 30. Helena schreef:

  Ik wil mee doen voor mijn nichtje van bijna 2 , ze is helemaal gek van Woezel en Pip. Ze heeft werkelijk alles er van, en dan zou zo’n servies extra leuk zijn.

 31. Aniek schreef:

  ik ga voor het servies

 32. Sabrina schreef:

  Peppa Pig is zo leuk! Ik loot graag mee voor het serviesje.

 33. Nina Mol schreef:

  Ik doe graag mee voor het serviesje xxx

 34. dientjuh jansen schreef:

  ik ga voor het servies voor mijn zoontje lijkt me helemaal super

 35. Aleesha Verhoeff schreef:

  Wat leuk! Ik doe graag mee voor HET JUWELENKISTJE.

 36. Guy Morgan schreef:

  Heel graag het juwelenkistje voor mijn dochter. Ze is dol op haar (tot nu toe plastic juwelen) en Peppa Pig. Dit samen is geweldig.

 37. Bianca Hoogduin schreef:

  Ik weet het zeker…. of toch niet…. het serviessetje of het juwelenkistje. Als ik dan denk aan mijn kleine meid die dol op Peppa is en ook dol op armbandjes, kettinkjes noem maar op ga ik toch voor het juwelenkistje. Wat zal ik een blij meisje in huis hebben als we dat toch eens konden winnen. Super actie !!!

 38. Loes Hoekstra schreef:

  ik maak graag kans op het juwelenkistje voor mijn dochter

 39. Annemieke schreef:

  Graag zou ik het juwelenkistje willen winnen voor mijn dochter.

 40. Linda Raaijmakers schreef:

  Ik doe heel graag mee voor het juwelenkistje voor onze tweeling Lucas & Eva :D

 41. elisabeth schreef:

  het speeldoosje zou kleindochter lise helemaal geweldig vinden

 42. Roxanne Gummels schreef:

  Ik zou heel graag het serviesje willen winnen. Mijn zoontje is net bezig met zelfstandig te eten, dus zo kan het nog meer een feestje worden!

 43. Christin@ schreef:

  Verras ons maar , we hebben geen voorkeur …

 44. Hanane Oulhaizoum schreef:

  Mijn dochter is helemaal gek van peppa en van alle juwelen, zoals ze haar sieraden noemt. Met het sieradendoosje zal ze dolgelukkig zijn.

 45. Wilma schreef:

  Ohh het juwelenkistje voor onze kleindochter van 3 , 2 vliegen in één klap een mooi juwelenkistje van haar favoriet en een plekje waar ze haar mooie (speelgoed) ringen in kan opbergen

 46. Nynke schreef:

  Dat juwelenkistje zou mijn ekster/dochter geweldig vinden.

 47. danine schreef:

  Ik doe eveneens mee!
  Eigenlijk voor alletwee, maar het meest voor het juwelenkistje (zou ik zelf nog gebruiken :-D )
  Maar ik denk dat Lily-Rose het kistje zal opeisen en kleine zus Alice binnen enkele maanden het servicesetje

 48. Ilona Jansen schreef:

  Het Bambolino kinderserviesje zou super zijn voor als me neefje weer komt eten!

 49. monique weber schreef:

  Ik vind beide erg tof dus ik doe graag mee ne heb niet echt een voorkeur!

 50. Els schreef:

  Ik zou heel graag mee doen voor het sieradenkistje. Wat zullen mijn meiden daar blij mee zijn!

 51. MarliesS schreef:

  heel erg graag het serviesje

 52. J. Jonker schreef:

  Met een ballerina in huis gaan wij voor het sieradenkistje. Kijken of haar hele schat erin past!

 53. Sharon schreef:

  Wat een lief sieradenkistje; daar zou mijn peutertje heel blij van worden!

 54. brants harry schreef:

  graag het juwelenkistje

 55. kempenaers anita schreef:

  graag het kinderserviesje

 56. Natasja schreef:

  Wat geweldig leuk! Peppa blijft favoriet hier bij de kinderen.
  Ik maak graag kans op het serviesjes, superschattig.

 57. ellen schreef:

  Hallo, ik doe graag mee voor het juwelenkistje voor mijn dochtertje van drie jaar. Vriendelijke groeten, Ellen

 58. Peggy schreef:

  Wat leuk.. mijn zoontje maakt graag kans op het serviesje van Peppa! Nog meer feest aan tafel! :)

 59. floor hullekes schreef:

  ik wil graag kans maken op het kinderversiesje!! super schattig

 60. floor hullekes schreef:

  ik wil graag kans maken op het kinderserviesje!! super schattig

 61. Viv schreef:

  Hoi!
  Zou graag voor het juwelenkistje meedoen… Ik had vroeger zelf zo’n prachtig mooi doosje,
  en kon er uren naar luisteren… Totdat het natuurlijk stuk ging. Zou heel graag mijn dochtertje
  ook deze genietmomentjes gunnen :)
  Vrolijke groet, Viv

 62. Jans schreef:

  Wij zouden heel blij zijn als het serviesje deze kant op komt.

 63. Nathalie schreef:

  Ik ken een heel leuk meisje die super blij zou zijn met het juwelenkistje ;)

 64. Danielle schreef:

  Ohhh dat juwelenkistje voor mijn kleine meisje wat zal ze dat leuk vinden

 65. Simone schreef:

  Ik doe mee voor het serviesje.
  Mijn zoontje vind het prachtig om mee te spelen (onder begeleiding van zijn oudere zussen).

 66. Sylvie schreef:

  Wat een leuke actie! Ik zou wel kans willen maken op het serviesje!

 67. Marian schreef:

  Ik doe mee voor het juwelenkistje. Dat ziet er echt super meisjes achtig uit! Lekker roze en dan ook nog met PeppaBig erin. Nu heeft mijn meisje haar sieraden in een zelf gemaakt roze doosje. Maar deze is echt! Wat zal ze zich een prinses voelen.

 68. Daphne schreef:

  Ik ga voor het sieradenkistje!

 69. Marguerita schreef:

  Ik maak graag kans op het juwelendoosje van Peppa voor mijn Peppa-fans. Ideale opbergplek voor de haarfrutsels van de meiden :-)

 70. Susanne schreef:

  Wij zouden graag het serviesje winnen, want stiekem vinden we Peppa allemaal heel leuk.

 71. Nency schreef:

  Wij gaan voor het serviesje.

 72. Jannie veldstra schreef:

  Oh wat een prachtig juwelenkistje! Daar maak ik graag kans op voor mijn dochtertje Zoë. Dat zal ze helemaal geweldig vinden om haar eigen spulletjes in op te bergen en naar het muziekje te luisteren.

 73. ellen snuverink schreef:

  Wat super leuk. Ik doe graag mee voor het juwelenkistje. Dochterlief is gek van peppa pig.(mama stiekem ook) En dan kunnen haar juwelen mooi worden opgeborgen.

 74. papaMark schreef:

  Lijkt me erg leuk voor mijn dochter. Ze kan ook (als het aan haar ligt) uren kijken. Ook dezelfde aflevering is geen enkel probleem! Onze keuze zou het servies zijn. Onlangs van oma een juwelenkistje uit Engeland gekregen!

 75. Bespaarzuinig schreef:

  Ik doe mee :-)
  Zoon is helemaal wild van peppa pig. Compleet met het bijbehorende geknor ;-)
  Het serviesje lijkt me het leukst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.