Skip to Content

Furreal Friends draak Torch en eenhoorn review

Furreal Friends draak Torch en eenhoorn review

Onze kinderen hebben er een nieuw huisdier bij. Ze zijn altijd al groot fan geweest van draakjes, en nu hebben ze er één als huisdier. Vorig jaar maakten ze al kennis met Starlily van FurReal Friends waar ze meteen fan van waren.

Dit jaar komt Hasbro met een nieuw vriendje; namelijk Torch het vuurspuwende draakje. We kregen er één om weg te geven, maar ook één voor de kinderen. Deze ging mee naar het weekendje weg zodat ze hier gezellig mee konden spelen.

Review furreal friends torch - Mamaliefde.nl

Uit een kleurige kristalgrot in een ver, betoverd bos is een kleine ondeugende babydraak gekomen om een nieuw vriendje te zoeken. Het draakje is redelijk groot en zowel van plastic als lekker zacht en knuffelig.

In de doos vind je naast het draakje een marshmallow op een stokje en een klein flacon. Dochterlief kon niet wachten totdat papa kwam met de batterijen die niet in de doos aanwezig zijn. Al was ze er direct groot fan was.

Review furreal friends torch - Mamaliefde.nl

Met het flacon kan je wat water in de draak spuiten. Als je op zijn halsketting drukt gaat hij vervolgens vurig dampen. Deze dampen zijn opvallend koud. De marsmallow kan je roosteren in deze dampen, hij reageert op het water en verkleurt zodat het net echt is.

Review furreal friends torch - Mamaliefde.nl

Ook reageert hij op het aanraken van zijn neus. In totaal zijn er meer dan 50 geluid- en bewegingscombinaties, waarvan je nooit van tevoren weet wat er gaat gebeuren zodat het altijd een verrassing blijft. Van vragen hoe je kind heet, tot en met niezen waarop zoonlief netjes gezondheid zei, tot en met een soort van spinnen als je hem op zijn neus aait.

Review furreal friends torch - Mamaliefde.nl

In het begin vond ik het zelf erg prijzig voor wat je krijgt; een draakje dat dampt en marsmallows kan roosteren, maar naar mate je er langer mee speelt, blijkt het draakje meer te kunnen, al kan je dit niet beïnvloeden zoals ander speelgoed.

Dochterlief knuffelt hem de hele dag en blijft zoeken naar nieuwe reacties. Zoonlief vond het eerst heel lief, maar toen hij bewoog was dat toch wel een beetje spannend en bleef hij veilig op een afstandje kijken.

FurReal Friends

FurReal Friends zijn ideaal voor kinderen die altijd hebben gedroomd van een hondje of katje waar hij of zij voor kan zorgen. Deze schattige dierenvriendjes lijken net echt en zijn lekker zacht om te aaien.

FurReal Friends zijn echter niet zomaar knuffels; deze viervoeters kunnen bewegen. Sommige maken ook nog geluid waardoor het verschil met een echte hond of kat niet meer groot is. FurReal Friends worden zo al snel de nieuwe favoriete speelkameraadjes.

Door met deze pluchen honden en katten te spelen, leren ze ondertussen ook nog veel sociale vaardigheden. Honden uitlaten als het regent, altijd thuis moeten blijven en andere ongemakken zijn verleden tijd, maar lekker knuffelen is des te aantrekkelijker.

FurReal Speelgoed

Furreal Friends draak Torch en eenhoorn review - Mamaliefde

Een paar jaar geleden maakten we kennis met het FurReal speelgoed van Hasbro. FurReal dieren zijn zachte knuffelige dieren, die ook de interactie aangaan met je kind.

Bijvoorbeeld doordat ze echt kunnen bewegen of geluid kunnen maken. Toen kwam net Starlily uit; een eenhoorn die je kon voeren en trucjes kon laten doen. Speelgoed dat enorm populair is, vooral als cadeau tijdens de feestdagen.

Ieder jaar komen er weer nieuwe modellen; tijdens de persdag in september maakten we kennis met de papegaai Rock-a-too en FurReal Ricky, een trouwe viervoeter die je kan trainen om kunstjes te gaan doen.

Daarnaast werd op de ToyFair in NewYork eerder dit jaar bekend gemaakt dat Chewbacca ook van de partij is, iets waar heel veel Star Wars-fans blij mee zijn. Toen de kinderen hem zagen tijdens de persdag was het meteen ‘Dat is speelgoed voor papa’ ;-)

Linda van Aken