Skip to Content

Ei-hoofd spel review

Ei-hoofd spel review

In het verleden deden we wel spelletjes met de kinderen, vaak spelletjes zoals domino of memorie of het kleurenspel. Nu ze ouder worden zijn er steeds meer spelletjes die we met het gezin kunnen doen zoals ei-hoofd. Hoog tijd dus voor een echte spelletjesavond.

In plaats van na het eten de tv aan te zetten hebben we de tafel leeggeruimd en een drietal spelletjes tevoorschijn getoverd die we van Hasbro en Spin Masters hebben gekregen. Ik was erg nieuwsgierig hoe ze dat zouden vinden.

Het werd een avond die we niet droog hielden, letterlijk en figuurlijk want we hebben heel wat gelachen. Het was zeker voor herhaling vatbaar, want zolang hoeft het niet te duren, gewoon een uurtje spelletjes spelen. Daarna zijn ze hun concentratie toch wel kwijt.

Ei-hoofd

Ook dit spel kenden ze al van tv. In de eierdoos zitten tien eieren die bestaan uit een onder- of bovenkant. Je vult een aantal eieren (aantal deelnemers -1) met water. Er hoeft echt maar een klein beetje water in. Daarna draai je aan de wijzer en dan kijk je naar de opdracht. Dat kan zijn dat je 1 of 2 eieren boven je eigen hoofd of die van een ander kapot moet maken of je mag passen.

Er zijn tien eieren, dus als iedereen twee eieren kapot mag maken ben je met vier deelnemers na anderhalf rondje klaar. Het is dus een lekker kort spelletje dat ideaal is voor de korte concentratieboog van kleuters. Al vinden ze het ook gewoon heel leuk om samen te doen terwijl je zelf toekijkt (en de eieren vult).

Zoonlief had al snel door dat als je met de eieren gaat schudden je hoort / voelt of er water in zit. En als er dan geen water in zit ging hij hem snel omruilen voor een waar wel water in zat. Om vervolgens boven zijn eigen hoofd kapot te maken. En dat terwijl douchen echt drama is!

Het is echt een hilarisch spel waarbij je veel kan lachen en het zo vaak achter elkaar kan spelen als je wilt. De adviesleeftijd van dit spel is vanaf 5 jaar, maar ook de (bijna) vierjarige kon dit spel prima spelen.

Linda van Aken