Skip to Content

Disney Lorcana Trading Card Game review

Disney Lorcana Trading Card Game review

Disney Lorcana Trading Card Game (TCG) is een gloednieuw kaartspel dat zich afspeelt in het wonderlijke rijk van Lorcana. In dit spel nemen spelers de rol aan van Illumineers, en ze gebruiken magische inkt om een team van Disney-personages, bekend als glimmers, op te roepen. Deze glimmers verschijnen op zowel vertrouwde als fantasierijke manieren.

Disney Lorcana TCG is ontworpen om zowel beginners als ervaren TCG-spelers aan te spreken, met eenvoudige regels voor beginners en diepgaande strategieën voor ervaren spelers. Het spel omvat ook meer dan 200 originele Disney-kunstwerken waar verzamelaars en Disney-fans dol op zullen zijn.

Wat is Disney Lorcana?

Disney Lorcana is een ruilkaartspel (TCG) uitgebracht door Ravensburger, een gerenommeerde Duitse uitgever van spellen en puzzels die eerder al Disney-spellen zoals Disney Villainous heeft geproduceerd. Het spel vindt plaats in de betoverende wereld van Lorcana, een samensmelting van de woorden “lore” en “arcana.”

In vergelijking met andere populaire TCG’s zoals Magic: The Gathering, Pokémon en Yu-Gi-Oh! is Disney Lorcana beduidend minder competitief, waardoor het toegankelijker is voor casual spelers.

Zoals gebruikelijk bij TCG’s, kunnen spelers kaarten verzamelen via boosterpacks en hun eigen deck samenstellen om hun tegenstanders te verslaan. Dit alles wordt verrijkt met de schitterende personages uit het uitgebreide Disney-universum.

Achtergrond van Disney Lorcana

Terwijl jij je in de wereld van Disney Lorcana bevindt, valt je blik op een opmerkelijk gereedschap: de inkcaster. Wanneer je dit instrument oppakt, ervaar je zowel opwinding als een gevoel van vertrouwdheid. Bij intuïtie houd je de inkcaster hoog boven een open boek. Magische inkt, bruisend van energie, stroomt door het mechanisme en vermengt zich met het licht dat uit een verhalenster op een pagina van het loreboek voor je straalt. Hierdoor ontstaat een afbeelding van een Disney-personage.

Met de kracht van je inkcaster komt de afbeelding van de pagina omhoog. Dit is een glinstering, een nieuwe versie van het personage die alleen in deze wereld bestaat. Als een Illumineer kun je glimmers van personages en voorwerpen creëren om toe te voegen aan de ‘lore’ van Lorcana, een schat die koste wat het kost moet worden gekoesterd en beschermd.

Spelregels; verken Lorcana het betoverende rijk

Disney Lorcana TCG speelt zich af in het betoverende rijk van Lorcana, een wereld die een combinatie is van de woorden “lore” (verhaal) en “arcana” (mysteriën). Als speler bevind jij je in een magische wereld waarin je met behulp van inkt magische afbeeldingen van Disney-personages kunt creëren, bekend als glimmers.

Deze glimmers zijn unieke versies van de personages die alleen in Lorcana bestaan. Als Illumineer is het jouw taak om glimmers van personages en voorwerpen te creëren en de kostbare ‘lore’ van Lorcana te beschermen tegen bedreigingen.

De lancering van Disney Lorcana

Disney Lorcana is een TCG die wordt uitgegeven door Ravensburger, een bekende Duitse spellen- en puzzeluitgever. De officiële internationale lancering van Disney Lorcana staat gepland voor 1 september 2023. Gezien de verwachte populariteit, is het raadzaam snel te handelen om teleurstelling te voorkomen.

Disney Lorcana Producten

Om de spelervaring te verrijken en te zorgen dat zowel verzamelaars als spelers kunnen genieten van Disney Lorcana, zijn er verschillende producten beschikbaar:

Starter Decks: Deze kant-en-klare starterdecks zijn ideaal voor beginners of spelers die direct aan de slag willen. Elk deck bevat een vooraf samengesteld speldeck, 11 tokens voor het spel, een regelboek en een boosterpack met 12 willekeurige kaarten, inclusief 2 foliekaarten met personages op de verpakking.

Booster Packs: Voor degenen die hun kaartencollectie willen uitbreiden, zijn er boosterpacks beschikbaar. Elk boosterpack bevat 12 willekeurige kaarten, waaronder 6 gewone kaarten, 3 ongewone kaarten, 1 foliekaart en 2 zeldzame, superzeldzame of legendarische kaarten.

Gift Set: De giftset is een speciaal pakket dat bestaat uit 2 oversized foliekaarten, 2 speelbare foliekaarten, 34 spel tokens en 4 boosterpacks met elk 12 extra spelkaarten. Dit is een geweldige optie voor spelers en verzamelaars die op zoek zijn naar iets extra’s.

Illumineer’s Trove: Voor de ultieme Disney Lorcana-ervaring is er de Illumineer’s Trove. Dit pakket bevat een full-art opbergdoos, twee full-art deckdozen, acht boosterpacks, een premium spelershandleiding en schadetellers. De spelershandleiding biedt niet alleen inzicht in de wereld van Lorcana, maar ook tips voor deckbuilding en spelstrategieën.

Disney Lorcana accessoires

Naast de kaartspellen zelf zijn er verschillende accessoires beschikbaar om je Disney Lorcana-ervaring compleet te maken:

Sleeves: Deze matte sleeves zijn verkrijgbaar in sets van 65 en zijn voorzien van Disney Lorcana-glimmers. De eerste beschikbare sleeves bevatten artwork van Kapitein Haak, Elsa en Mickey Mouse.

Deck Boxes: De deck boxes bieden plaats aan 80 kaarten met sleeves en bevatten ook artwork van Kapitein Haak, Elsa en Mickey Mouse.

Playmats: De speelmatten zijn voorzien van opvallend artwork van Disney-figuren en zijn ontworpen om beschadiging tijdens het spelen te voorkomen. De anti-slip onderkant zorgt ervoor dat de mat op zijn plaats blijft. De eerste Disney Lorcana-speelmatten bevatten afbeeldingen van Maleficent, Maui en Mickey Mouse.

Albums: Deze kaartenmappen kunnen 64 standaardkaarten en 8 oversized kaarten bevatten. De eerste Disney Lorcana-kaartenmappen bevatten afbeeldingen van Stitch en De Koningin.

Ontdek de spelelementen van Disney Lorcana

Disney Lorcana introduceert een aantal unieke spelelementen en mechanismen die de spelervaring verrijken:

Inks: Elke kaart in Disney Lorcana behoort tot één van de zes kleuren, bekend als Inks. Deze kleuren vertegenwoordigen verschillende speelstijlen en strategieën en voegen diepgang toe aan het spel. De beschikbare Inks zijn Amber (geel), Staal (grijs), Robijn (rood), Saffier (blauw), Smaragd (groen) en Amethist (paars).

Mechanismes: Disney Lorcana bevat verschillende mechanismen die de interactie tussen kaarten en spelers definiëren. Enkele van deze mechanismen omvatten Challenge, Challenger, Evasive, Shift, Exert, Banished, Ward en Rush. Deze mechanismen bieden talloze strategische mogelijkheden en voegen diepgang toe aan het spel.

Actiekaarten en Items: Actiekaarten bieden eenmalige effecten die het spelverloop kunnen beïnvloeden, terwijl itemkaarten spelers in staat stellen voorwerpen uit het Disney-universum te gebruiken.

Organized play en community

Om Disney Lorcana toegankelijk te maken voor spelers van over de hele wereld, zal er georganiseerde speelgelegenheid (Organized Play) beschikbaar zijn. Spelers kunnen deelnemen aan evenementen bij speciaalzaken om hun vaardigheden te testen en nieuwe vrienden te ontmoeten in de Disney Lorcana-community.

Beschikbaarheid en toekomst van Disney Lorcana

De eerste set van Disney Lorcana zal wereldwijd beschikbaar zijn vanaf 1 september 2023. Daarnaast heeft Ravensburger bevestigd dat er vier grote sets per jaar zullen worden uitgebracht. Het blijft spannend om te zien hoe Disney Lorcana zich zal ontwikkelen en hoe spelers de magie van Lorcana zullen ontdekken.

Disney Lorcana TCG biedt een unieke en betoverende ervaring voor Disney-fans en TCG-liefhebbers. Of je nu een nieuwkomer bent in de wereld van trading card games of een doorgewinterde speler, de magie van Lorcana wacht op je. Dompel jezelf onder in het betoverende rijk van Disney Lorcana en maak je klaar voor avontuurlijke duels en magische ontmoetingen met geliefde Disney-personages.

Linda van Aken