Skip to Content

Aquabeads in Cars-3-review

Aquabeads in Cars-3-review

Een paar maanden terug konden jullie de review van Aquabeads lezen. We hadden een aantal sets waaronder de basisset ontvangen. Dit werd met open armen ontvangen. De laatste week van de vakantie was een regenachtige week, toen we dus een nieuwe doos kregen in het Cars-thema, kon de timing ook niet beter.

Ze hebben die week een hoop geknutseld, waaronder met strijkkralen wat ik toch eng blijf vinden met een strijkijzer. Dit is iets waar ze zelf mee aan de slag kunnen.

Aquabeads Cars-thema

Nu een paar weken geleden de nieuwe Cars 3-film in de bioscoop te zien is, is de hele rage weer opgerakeld. Van kleding, tot en met film kijken op Netflix, posters en ook speelgoed. Ons uitstapje naar de voorvertoning in combinatie met een bezoek aan het automuseum heeft heel veel indruk op hem gemaakt.

Iedere keer als hij Cars ziet begint hij weer over dat hij daar is geweest. Of toen we tijdens een bezoek aan Legoworld op de foto konden met de echte Bliksem. Deze set was dan ook een regelrechte hit bij hem.

Nu maalt hij er niet om als het roze en met regenboogjes is, dit past toch iets meer bij hem. Hij was dan ook helemaal happy toen we de doos hadden uitgepakt.

Hij herkende meteen Bliksem op de verpakking en kon niet wachten om daarmee aan de slag te gaan. Helaas was het net voor etenstijd dus moest hij toch even geduld hebben.

Cars 3-speelset

Aquabeads in Cars-3-review - Mamaliefde
Aquabeads in Cars-3-review - Mamaliefde

Speciaal in het thema van Cars 3 is er een speelset gemaakt met vooral heel veel rode en gele veelhoekige beads, in combinatie met de kleuren wit, grijs, oranje en zwart. Daarmee kunnen de favoriete figuren uit de film nagemaakt worden. Of dat nu de truck Muck is, Bliksem McQueen of Storm.  

Alle beads kun je gemakkelijk in de koffer opbergen zodat je ze niet kwijtraakt of ze over tafel gaan rollen. Er is ook opbergruimte voor de bijgeleverde schraper en waterspray zodat je er niets bij hoeft te kopen. Natuurlijk zitten er ook voorbeelden bij zodat je meteen aan de slag kan.

3D-pakketten

Aquabeads in Cars-3-review - Mamaliefde

Naast het standaardpakket zijn er ook een soort van uitbreidingen te koop met 3D-pakketten. Hiermee kun je de helden Bliksem McQueen en Ramirez zelf in elkaar zetten.

In de doos zit een handleiding met voorbeelden om de diverse lagen in elkaar te zetten, een ondergrond, schraper en een sprayflesje. Je moet dus zelf even bakjes pakken om de 800 beads in op te bergen.

Aquabeads in Cars-3-review - Mamaliefde
Aquabeads in Cars-3-review - Mamaliefde

Op de doos staat dat dit geschikt is vanaf 4+, eerlijk gezegd heb ik daar persoonlijk mijn twijfels over. Het leggen van de kralen gaat nog wel, soms moet je even iets corrigeren maar dat is het. Je moet de kralen echter heel goed nat maken zodat de kleefkracht vrijkomt en de kralen aan alle kanten aan elkaar blijven kleven.

Het duurt ook iets langer dan tien minuten voor ze goed droog zijn en je ze van het plankje af kan halen. Om alle lagen te maken ben je dus wel even bezig.

Nu hielp ik zoonlief met Bliksem, maar we hadden toch iets te weinig geduld waardoor het resultaat niet helemaal geslaagd is. Zo leerden we dat je hem eerst op de tafel in elkaar moet zetten en niet meteen op het onderstel, omdat het dan weer losraakt.

Aquabeads in Cars-3-review - Mamaliefde

Manlief die samen met dochterlief aan de slag was gegaan met Ramirez had meer geduld en deed iedere keer een laagje. Dat zag je ook duidelijk af aan het resultaat. De kleine man, en zijn grote zus waren in ieder geval heel bij met zijn miniversie van één van zijn Cars-helden en hebben er eerst mee gespeeld en daarna een mooi plaatsje gegeven op hun kamer.

Linda van Aken