Skip to Content

Toiletpret review

Toiletpret review

 In plaats van na het eten de tv aan te zetten hebben we de tafel leeggeruimd en een drietal spelletjes waaronder Toiletpret tevoorschijn getoverd die we van Hasbro en Spin Masters hebben gekregen. Ik was erg nieuwsgierig hoe ze dat zouden vinden.

Het werd een avond die we niet droog hielden, letterlijk en figuurlijk want we hebben heel wat gelachen. Het was zeker voor herhaling vatbaar, want zolang hoeft het niet te duren, gewoon een uurtje spelletjes spelen. Daarna zijn ze hun concentratie toch wel kwijt.

Toiletpret

Dit spel hadden we al gezien op de persdag van Hasbro en vonden ze erg grappig. Het spel bestaat uit drie onderdelen dat je zo in elkaar klikt. Er zitten batterijen in maar het advies is wel om die eerste te vervangen. Wij hebben dat niet gedaan en konden er prima mee spelen. Daarna vul je de pot met water en kan het spel beginnen.

Je hebt geen losse onderdelen dus je kan ook niets kwijtraken. Ideaal met kinderen. Je draait aan de wc-rol en daar komt dan een cijfer tussen de 1 en 3 vandaan.

Zo vaak moet je dus ook aan de hendel trekken, als je een wc-geluidje hoort is er niets aan de hand maar het is wel oppassen want wie weet wordt je onaangenaam verrast. Wie het langste droog blijft heeft gewonnen.

Dochterlief was op een gegeven moment heel sneaky en zette het spel een beetje schuin neer zodat ze niet nat werd. Er komt namelijk best wel een lange straal uit zodat je echt nat wordt. Zoonlief had in het begin even moeite met goed doortrekken, je moet de hendel echt goed naar beneden duwen.

En had daarna ontdekt dat je ook gewoon de wc-deksel dicht kan doen om te voorkomen dat je nat werd. Toch vinden ze het wel heel erg interessant om te blijven doortrekken. Dit spel kunnen ze ook heel goed alleen spelen en vinden ze echt heel leuk om te doen.

De volgende dag werd er dan ook nog veel mee gespeeld. In elkaar neemt hij wel wat veel ruimte in, in de kast. Maar je kan hem ook prima uit elkaar halen en weer opbergen in de doos.

Linda van Aken