Skip to Content

Max de Mepper review

Max de Mepper review

Voor mamaliefde mochten wij het spel Max de Mepper testen. Eigenlijk is het spel pas voor 4 jarigen, maar aangezien dochterlief wel gewend is ondertussen om wat kleine gezelschapsspellen te spelen, ze netjes om gaat met kleine materialen en ze dol is op tellen durfden wij het wel aan. 

De poppetjes vond ze erg lief en ze begreep als eerste dat ze op de punten van de boomstronken moesten. 

De bedoeling is dat je door bos rent om besjes te verzamelen. Deze leg je op je boomstronk. Je moet wel oppassen want Max de Mepper komt graag langs om je besjes af te pakken. De egeltjes, schildpadjes en konijntjes zaten snel op de boomstronken en oma had Max de Mepper in elkaar gezet.

Zelf pakte ik de bessenkaartjes en las snel de instructie. Het spel kan op 3 verschillende niveaus gespeeld worden en wij kozen voor de makkelijkste versie.

Max de mepper

Vervolgens trokken wij aan de slak en dan gaat Max met veel herrie een rondje draaien. Dochterlief verstijfde helemaal en vond het doodeng. Het maakte best wat herrie en dan schiet opeens de arm omlaag.

Wij hebben Max met haar een paar rondjes gegeven maar ze vond het echt eng. Overgegaan op een dobbelsteen en wij hebben er een soort mens erger je niet spelletje van gemaakt om Max de Mepper heen. Dit vond ze wel leuk om te tellen, besjes te pakken en mama en oma van het bord afspelen.

Toen ze op bed lag hebben wij het nog even echt gespeeld om te ervaren hoe het spel gaat. Het viel ons op dat Max vaak dezelfde stappen neemt, maar dit kun je goed aanpassen door de slak niet steeds helemaal naar achteren te duwen.

Het onvoorspelbare element waar Max neerkomt maakt het een leuk afwisselend spel voor spanning! Daarna Max de Mepper weer uit elkaar gehaald om hem terug te krijgen in de doos. Voor ons gaat het spel dus nog even in de kast en proberen wij het nog eens over een paar maanden. Kijken of ze het dan minder eng vindt.

Floortje