Skip to Content

Pottery cool review; pottenbakken met kinderen

Pottery cool review; pottenbakken met kinderen

Als er iets uit mijn comfortzone is, dan is het wel klei. Vroeger als kind al, kon je mij er niet blij mee maken. Klei, krijg je vieze handen van, gaat onder je nagels zitten en ik heb er ook geen talent voor. De pot in de vorm van een Y, die ik op het VWO maakte, wilde ook niet echt de juiste vorm aannemen.

Wel 2 openingen aan de bovenkant, maar ze zaten nog tegen elkaar aan. En de bovenste twee poten van de Y toch niet…… Maar dapper als ik was, heb ik mijn kinderen wel altijd klei aangeboden.

A vond het maar zo zo. Ze speelde er wel mee, maar in tegenstelling tot veel gezinnen bleef de klei bij ons mooi. Van kleur, bedoel ik dan. Geel bleef geel, blauw bleef blauw en ook groen is nog steeds groen. Het is ook nog verre van uitgedroogd, dus voor T heb ik niet eens nieuwe klei hoeven kopen.

Uit mijn comfortzone dus, het pakket dat ik voor Mamaliefde mocht ontvangen. Het is namelijk klei! Maar 1 troost, het is niet zomaar klei. Mijn tegenzin om met klei te spelen verloor het nu dik van de kansen die dit pakket bood. Je hebt namelijk klei en klei…

Pottery Cool

Je hebt dus klei en je hebt pottenbakken. Je weet wel, op een echte draaischijf. En dan worden daar de mooiste vazen en schalen gemaakt. Het ziet er zo heerlijk makkelijk uit als je een ervaren pottenbakker dit ziet doen. Tijd om dit thuis ook te proberen. Oké ik niet, maar A. Geschikt voor kinderen vanaf 6+. Ik zeg voor meisjes, gezien de kleuren.

De Pottery Cool-studio is een mooi compleet pakket. In het filmpje laat ik je zien wat er allemaal in het pakket zit.

Helaas konden we niet direct aan de slag. Er moeten natuurlijk batterijen in. En nee, deze batterijen heb ik niet standaard in huis. Dus even geduld, of als je dit aanschaft voor Sinterklaas, even batterijen bijkopen. Er gaan 4 x C (LR14) batterijen in.

Aan de slag

Met de bijgeleverde opzetstukken en siliconenbakjes, maak je gemakkelijk, nou ja, het is wel even oefenen, de mooiste creaties. Helemaal zelf iets ontwerpen kan natuurlijk ook. Je hoeft dan geen opzetstuk op de draaischijf te zetten, en vooral je eigen creativiteit te gebruiken.

Wel even opletten dat je de klei een beetje dik houdt. Te dun zorgt ervoor dat het gaat scheuren, of barsten en breken zodra het droog is. En dat is zonde.
Na ongeveer 24 uur drogen, kun je de klei gaan schilderen.

Zoals je al zag in het filmpje, wordt er heel mooie verf bijgeleverd. Iedereen maakt zo zijn eigen persoonlijke kunstwerk. Een houder voor een telefoon, een vaasje, pennenbakje, of…. Maak er iets moois van! Dat gaat je zeker lukken als je dit in de zak van Sinterklaas vindt, of onder de kerstboom.

Floortje