Skip to Content

My Little Pony kasteel Canterlot review; Seaquestria zeemeermin speelgoed huis

My Little Pony kasteel Canterlot review; Seaquestria zeemeermin speelgoed huis

Er was eens een meisje, ze was vijf jaar en had aardig wat vriendinnetjes en een enorme fantasie. Op een dag ging ze met een nichtje en vriendinnetje naar de bioscoopfilm van My Little Pony en ontdekte een heel nieuwe wereld. Namelijk Equastria.

Nu was het niet helemaal nieuw, ze had er al wel eens wat van voorbij zien komen op tv, en het bijbehorende speelgoed mogen bewonderen. Maar de blik in haar ogen, toen ze een doos opende en daar het enorme My Little Pony Canterlot en Seaquestria onderwaterkasteel in bleek te zitten deed haar zowel heel hard juichen als een beetje verwonderd kijken naar de enorme doos. 

My Little Pony kasteel Canterlot review; Seaquestria zeemeermin speelgoed huis - Mamaliefde

Althans, dat is zoals het er bij ons in huis aan toe ging. Dochterlief had al wel van My Little Pony gehoord, maar we keken het niet regelmatig en ze had er ook nog geen speelgoed van.

Groot was dan ook haar blijdschap toen ik uit de doos het kasteel toverde dat we hadden gekregen. En ze was niet de enige, ook zoonlief keek vol interesse toe. Nadat we de doos open hadden en leeggehaald, pakte ik de beschrijving erbij zodat we in een paar stappen het kasteel in elkaar konden zetten.

Het meeste wijst zich vanzelf, sommige dingen moeten even in elkaar geklikt en dan kan er mee gespeeld worden. En ja, het kasteel is van plastic Maar het is zeer degelijk materiaal. Het kan absoluut tegen een stootje en gaat niet snel kapot.

Verrassende interactie

My Little Pony kasteel Canterlot review; Seaquestria zeemeermin speelgoed huis - Mamaliefde
My Little Pony kasteel Canterlot review; Seaquestria zeemeermin speelgoed huis - Mamaliefde

Het leuke van het kasteel is de interactie; in het kasteel zitten er een aantal beweegbare elementen zoals de lift en een aantal draaimolens, glijbaan, dansvloer maar ook een geheime opbergplek voor de parel.

Precies zoals in de film. Ze kan dus meteen een deel van het verhaal naspelen. Het kasteel heeft twee verdiepingen en een aantal balkonnetjes. Zodat je er van alle kanten goed bij kan. Bij het kasteel worden Koningin Novo en Spike als kogelvis geleverd.

Je kan dus direct de avonturen gaan naspelen. Verder zijn er maar liefst dertig kleine accessoires; van schelpenbedjes, een wagen zodat ze kunnen rijden tot de troon, tafeltjes maar ook servies en lekkere hapjes zoals sushi en kokosnoten en ananascocktails.

Canterlot & Seaquestria

Het bijzondere van dit kasteel is dat het eigenlijk twee werelden in één combineert. Op de onderste verdieping waan je je in Seaquestria in het kasteel van Koningin Novo. Hier speel je met de octopus en kan je via de glijbaan in het water duiken.

Als je echter met de lift naar boven gaat kom je terecht in Canterlot. Het kasteel van de prinsessen in Equastria. Hier vind je een toren met een salontafel en een echte dansvloer waarop de pony’s kunnen feest vieren.

Op de dansvloer zitten bobbeltjes waar je de pony’s op kan zetten zodat ze er niet vanaf tollen. Of gezellig aan tafel gaan voor een theekransje, iets wat ze graag doen! Op deze manier kunnen de kinderen hun favoriete scènes uit de film naspelen; zowel bovengronds als onderwater.

Vriendschap is samen spelen

My Little Pony kasteel Canterlot review; Seaquestria zeemeermin speelgoed huis - Mamaliefde
My Little Pony kasteel Canterlot review; Seaquestria zeemeermin speelgoed huis - Mamaliefde

In de wereld van My Little Pony draait het om de magie van vriendschap. Samen spelen en samen plezier beleven is dan ook belangrijk in de verhaallijnen van My Little Pony. En hoewel de pony’s allemaal hun eigen karakter hebben – en hun eigenaardigheden – leren ze daar mee om te gaan en elkaar te helpen.

En dat zie je ook in de praktijk. Zo had zoonlief had zich direct ontfermd over de schatkist. Want dit kasteel is echt niet alleen leuk voor meisjes!

Natuurlijk is zijn spel wel iets anders, maar het gaat prima naast elkaar. Er zijn zoveel elementen dat ze zich beide uitstekend vermaken. Ook met vriendinnetjes is het kasteel een enorm succes. Vanwege de hoogte kan er prima mee gespeeld worden op de grond, maar ook op tafel.

En er is nog meer!

Nu alleen nog sparen voor de overige vriendjes zodat zij ook in dit kasteel kunnen gaan spelen! Want naast dit kasteel bestaat de nieuwe collectie uit nog meer speelgoed.  Zo is er de Zwemmende Pinkie Pie met een lichtgevende zeeponystaart; die mag mee in bad en kan zelf zwemmen!

Met de verschillende speelsets kunnen de My Little Ponyfans zich helemaal onderdompelen in de magische wereld van hun heldinnen: met verrassingskamertjes, licht, een heuse waterbubbelwand in de Seashell Lagoon, zeepony’s, een schatkist en nog veel meer.

In het vriendschapsthema ontwikkelde Hasbro speelgoeditems, zoals de Verlichtende Vriendjes, Pony’s die gaan gloeien als ze een andere Pony high-fiven, en de set waarin Prinses Twilight Sparkle een duet zingt met haar beste vriendje Draakje Spike.

Linda van Aken