Skip to Content

Wie is het spel Junior review & spelregels

Wie is het spel Junior review & spelregels

Een paar jaar geleden zag ik een ander driejarig meisje het spelletje wie is het spelen. Toen ik dus gevraagd werd of ik interesse had was ik nieuwsgierig. Benieuwd of mijn dochter dit ook zou kunnen, en anders was het een goede methode om te gaan oefenen. Met kleuren, dieren, en eigenschappen.

Wie is het Junior

Het spelletje wie is het is waarschijnlijk nog veel te ingewikkeld voor haar, of in ieder geval de standaard versie. Gelukkig is er ook een speciale variant voor de junioren. Het speelbord daarvan ziet er een stuk steviger uit. Dit is even de zijsteunen in elkaar zetten en dan ben je klaar. Daarin kan je het speelvel schuiven.

Je kan zelf kiezen; of je gaat voor gezichten of voor dieren. Natuurlijk mocht peuter zelf kiezen. En het werden de dieren. Ik schoof deze voor haar in het spel zodat we konden beginnen.

De eerste keer deden we het samen. We deden het spel zonder dat we er in het volgende spel een aanwezen. In plaats daarvan gingen we een beetje voor zoek dezelfde.

Dus eerst alle hondjes weg, daarna alle groene monsters en ga zo maar door. Ze heeft nog steeds erg moeite met de kleuren dus is dit een hele goede oefening. Het ging best goed en uiteindelijk bleef er eentje over.

Tijd dus voor een herkansing, dit keer met twee speelborden, tegenover elkaar. De speelvelden zijn verschillend dus je kan niet zien wie de ander aanwijst als ‘dader’. Vooral het dichtgooien van de deurtjes vond ze een erg leuk spelletje en het geduld was ver te zoeken.

Later hebben we het nog een keer geprobeerd en ging het al iets beter. De leeftijdsgrens staat echter op zes jaar, dus ze is ook wel erg jong om dit spel echt goed te spelen.

Linda van Aken