Skip to Content

Dokter Bibber review

Dokter Bibber review

Dokter Bibber, wie kent het niet! Ik kan mij zelfs de reclame op de televisie van vroeger nog herinneren. Ik speelde het spel samen met mijn zusje en nicht. Met een pincet vreemde voorwerpen uit Sam te halen. Vooral de spanning om niet de buzzer horen af te gaan en die neus rood te zien branden was super spannend! Eens kijken wat onze oudste spruit van dokter Bibber vind!

Dokter Bibber

Bij het uitpakken van de doos wat hij gelijk enthousiast. Hij pakte de pincet en kneep in dokter Bibber zijn neus. Toen we de losse plastic deeltjes uitpakte, die de kwaaltjes voorstellen had ik zijn aandacht.

Stuk voor stuk haalden we de deeltjes los en hij mocht de kwaaltjes op de goede plaats leggen. Dit vond hij al geweldig om te doen. Zeker toen hij doorhad dat wanneer je met de pincet op de ijzeren randjes komt de neus rood gaat branden en er een zoemend geluid uit Sam, de patiënt, komt.

In het begin was het dan ook voor hem een spel om dit continu te doen. Toen deze gekte eenmaal voorbij was heb ik hem uitgelegd wat de bedoeling was.

Om de beurt pakte wij een ‘kwaaltje’, maar dit bleek nog niet zo makkelijk. De spelregels zijn daar in tegen wel heel makkelijk. De jongste speler begint en probeert een kwaal uit Sam te halen zonder de ijzeren randjes aan te raken.

Als de zoemer afgaat en Sam zijn neus rood kleurt, ben je af en dan mag de volgende speler. Als je wel een kwaal uit Sam hebt verwijderd mag je deze bij je houden, maar de beurt gaat wel naar de volgende speler die links van je zit. Als alle kwaaltjes verwijderd zijn heeft diegene die de meeste kwaaltjes verwijderd zijn gewonnen!

Onze spruit is nog jong en hij vond het dan ook erg lastig om de kwaaltjes te pakken zonder de zoemer af te laten gaan. Toch merkte ik dat het heel goed is voor zijn motoriek en dat hij heel erg zijn best deed.

Zelf vond ik het soms ook moeilijk om de kleine kwaaltjes met de pincet te pakken. Je moet geduldig en rustig te werk gaan en dat is wel iets anders dan hoe de spruit meestal met zijn speelgoed omgaat. Een goede manier om dit aan te leren!

Dokter Bibber is geschikt voor 1 of meer spelers, vanaf 4 jaar. Je spruit kan zichzelf dus ook goed vermaken met het spel. Zo kan hij of zij oefenen om papa en mama te verslaan.

Floortje