Skip to Content

Trolls film review met speelgoed

Trolls film review met speelgoed

Volgens mij zijn het niet alleen de kinderen die heel erg nieuwsgierig zijn naar deze film. Er wordt ook veel op ingezet door commerciële partijen met merchandise. En ook de mama’s zijn erg nieuwsgierig.

Zij kennen de trollen nog van way back toen ze zelf een klein meisje waren. Je weet wel die trollen met een megahoog kapsel die je dan kon kammen en vlechten. Zelf had ik er maar één, maar een vriendin was groot fan en had een enorme verzameling van alle kleine trollen en een paar van die heel grote.

Dochterlief had de film Trolls al gezien op Netflix en vorige week een exemplaar aangetroffen in haar Happy Meal. Daarom gingen we op uitnodiging van Hasbro, die speciaal in dit kader, allemaal samen op pad naar de voorpremière van deze bijzondere film bij Warner Bros.

Het idee was een moeder-dochteruitstapje, maar helaas moest papa overwerken dus mocht broerlief ook mee. We hebben trouwens best wel geluk in Nederland; want in Amerika komt hij pas in november uit en de wereldpremière is morgen in Kopenhagen terwijl hij hier ook al in de bioscoop te zien is ;-) Een echte aanrader dus voor de herfstvakantie.

De oorsprong van trollen

Wist je dat de trollen oorspronkelijk uit Denemarken komen? In 1959 werd de eerste trol uit hout gesneden door een vader als cadeau voor zijn dochter. In tegenstelling tot de trollen uit de meeste sprookjes die boosaardig zijn, zijn deze juist superhappy.

Naast de figuurtjes staan ze bekend om hun enorme bos haar. Denemarken is natuurlijk niet voor niets het gelukkigste land ter wereld. Ook in deze film zijn de trollen een superhappy volkje en dat is dus precies de rode draad van het verhaal.

Het verhaal; Trolls

De trollen wonen in de trollenboom achter een groot hek in het dorp van de Bergens. Waar de trollen een supervrolijk volkje zijn, zijn de Bergens een volk die heel somber zijn. Denk je eens in een dag dat alles tegenzit maar dan nog tien keer erger. Slechts één dag per jaar zijn ze gelukkig als het Trollenhapdag is.

Natuurlijk willen de trollen niet opgegeten worden dus vluchten ze onder leiding van hun koning. Op een nieuwe plek bouwen ze hun bestaan op met veel muziek, kleur, dansen en knuffels. Dan wordt het nieuwe dorp echter gevonden en begint prinses Poppy (Shaaron Doorson) aan een reddingsactie en wordt vriendjes met Branch (Waylon).

De film is zowel te zien in 2D als 3D; zelf heb ik hem gezien in 3D maar de kinderen konden het zonder bril ook prima volgen.

Leeftijdsindicatie

Het is een mooie film waarin emoties een grote rol spelen. Deze worden erg uitvergroot weergegeven zodat het een aanleiding vormt om over te praten met de kinderen.

Voor het film wordt een 6+ indicatie afgegeven en ik snap wel waarom. In het verhaal worden de trollen natuurlijk opgegeten en heb je een goede en slechte partij. Dat opeten maakt vaak veel indruk, net zoals dinosaurussen die alles opeten en niet ieder kind kan dat even goed hebben.

Wat wij ervan vonden?

Echt slecht vond ik nog wel meevallen; het is geen Gargamel die op de Smurfen jaagt. En toen we het er op de terugweg in de auto over hadden, werd dat niet eens genoemd. Vast meteen uit de herinnering verbannen.

Wat wel bijbleef was het dansen, zingen en vooral ook het knuffelen van de trollen. Die avond is er nog heel wat afgeknuffeld ;-) Wat dat betreft dus echt een feelgood movie.

Zoonlief van bijna drie was ook bijzonder gefocussed, thuis wil hij nog weleens snel afgeleid zijn als de tv aan staat en liever spelen. Hier was het alleen na vijf kwartier toen het verhaal wat trager werd (en zelfs ik vond dat er wel wat meer tempo in mocht) dat hij onrustig werd.

Daarna werd er weer feest gevierd en zat hij weer op het puntje van zijn stoel geboeid te kijken.

Dit is dus echt een film om met het hele gezin de film te gaan zien. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor papa en mama. In het verhaal zitten namelijk heel wat verwijzingen naar andere verhalen en films verwerkt die zij wel zullen herkennen.

Muziek

Wat echt een topper is aan deze film is de muziek die gebruikt wordt; bekende nummers van The Beatles, Justin Timberlake en Adele die (dat is toch wel een beetje jammer) in de Nederlandse versie vertaald zijn. Grappig daaraan echter is dat je al snel de muziek herkent, maar het een soort quiz wordt welk nummer het is.

Het nummer dance, dance, dance werd echter ook door het jonge publiek opgemerkt. Daardoor wordt het echt een swingend geheel en wil je het liefste meezingen ;-) Wees gewaarschuwd; zelfs uren later dreunen de aanstekelijke liedjes nog in je hoofd.

Trollen speelgoed

Zoals ik al aangaf is deze nieuwe film ook een aanhaakpunt voor veel bedrijven voor merchandise. De trollen waren tenslotte ooit gemaakt als speelgoed en dat is nu in een heel nieuw jasje gestoken door Hasbro. Zo zijn de lijfjes niet langer meer huidkleurig maar hebben ze alle kleuren van de regenboog.

Er zijn onder andere pluchen trollen beschikbaar in verschillende formaten met een hoog aaibaarheidsfactor die er om vragen om de complete verzameling van aan te leggen.

Wat ik verwacht dat hier in huis erg populair zal worden zijn de uitgebreide kapsalon speelsets. Natuurlijk compleet met haartjes die gekamd en geborsteld en versierd kunnen worden. Ze spelen nu al zoveel kappertje op school dat ze een afleiding heeft.

Toevallig heeft ze de eerste uitnodiging voor een verjaardagsfeestje binnen, dus misschien dan ook maar Trollen gaan uitdelen ;-) In een paar sets ontbreken ook de huisjes niet.

Tot slot heb je een zingende Poppy’s van wel 35 cm groot; hartstikke leuk natuurlijk om voor de feestdagen te vragen.

Linda van Aken