Skip to Content

Disney Princesspoppen; Belle & het Beest & Rapunzel review

Disney Princesspoppen; Belle & het Beest & Rapunzel review

Welk meisje wil nu geen prinses zijn? Die van mij in ieder geval wel. Dan kan ze zo heerlijk aan tafel verklaren dat ze prinses is en voortaan zo genoemd wil worden. Als er vriendinnetjes zijn doen ze het liefst ook verkleedpartijtjes waarbij ze in de zwierigste jurken naar beneden komen paraderen. Voor haar vijfde verjaardag hebben we niet voor niets een prinsessenfeestje gegeven.

In plaats van doen alsof speelt ze ook heel graag met prinsessen. Ze had al snel een Barbie met lange haren die door het leven ging als Rapunzel en een andere pop als Anna. Met de Disney Princesspoppen van Hasbro is dat niet langer nodig en heeft ze een echte prinsessentienerpop.

Vroeger had ik zo’n enorm poppenhuis voor de tienerpoppen. Die stond bij mijn zusje op de kamer, omdat ik niet wilde dat zij op mijn kamer kwam. Eigenlijk was hij dus van ons beiden. Uren hebben we ermee gespeeld. Ik merk dat mijn dochter nu ook de wereld van de tienerpoppen aan het ontdekken is. Toen ze tijdens de persdag van Hasbro daar Disney Princesstienerpoppen ontdekte wist ze dus meteen wat ze wilde hebben. Op een gegeven moment was ik haar ‘kwijt’ en was ze daar heerlijk aan het spelen.

Belle en het Beest; Betoverende Balzaal

Disney Princesspoppen; Belle & het Beest & Rapunzel review - Mamaliefde

Nu had ik verwacht dat Elsa en haar pianojurk favoriet waren, maar het leken vooral Belle en het Beest te zijn dat haar interesseerde. Deze set bestaat uit twee poppen; zowel de prins als Belle. Belle is gekleed in een schitterende baljurk, met klittenband aan de achterkant zodat je hem ook aan of uit kan trekken. Ik vind het best bijzonder van Belle dat ze met haar pumps op gewoon rechtop blijft staan zonder hulp.

Als je op de roze halsketting drukt hoor je een muziekje, namelijk de begintonen van ‘Tale as old as times’. Dankzij een ingenieus systeem kan je deze pop ook omtoveren van Beest in Prins en weer andersom. Aan de achterkant zit een schakelaar waardoor hij ‘openklapt’ en er met een veer het andere gezicht tevoorschijn komt. De betovering wordt dan weer verbroken.

Wat deze set compleet maakt is de dansvloer. Met behulp van twee standaards kan je de poppen daar op neerzetten om vervolgens rond te rijden waardoor ze om elkaar heen gaan draaien en het net lijkt alsof ze door de zaal aan het zwieren zijn. Een echte dans vol passie.

Rapunzel en het Zwaaiende Haarlokken kasteel

Disney Princesspoppen; Belle & het Beest & Rapunzel review - Mamaliefde

Maak jij Rapunzel blij? Ze wil namelijk zowel binnen, als buiten de kasteelmuren opwindende avonturen beleven en nieuwe dingen ontdekken. Met de speelset Het Zwaaiende Lokken Kasteel uit de serie Disney Princess Tangled, kun je binnen en buiten het kasteel spelen. Het kasteel heeft net als Rapunzel eveneens lange lokken die als een kabelbaan dienen voor Rapunzel. Zo kan Rapunzel vanaf het dak van het kasteel zo naar haar slaapkamer in het kasteel glijden!

Misschien wil ze buiten het kasteel ook wel op de schommel schommelen of met haar vriendje Pascal spelen door hem in zijn mandje op en neer te laten reizen. Jij bepaalt het! Daarnaast kun je de zonnewijzer bovenop de toren draaien. Als je dat doet, beginnen ook de lampionnen te draaien! Met toffe accessoires als een bed, een borstel, haarclips, een ezel met een verfkwast en verfpalet en een lampion, kun jij de gekste avonturen van Rapunzel naspelen, met vriendje Pascal aan je zijde. Ben je er klaar voor?

Een uitgebreide review van dit kasteel vind je bij Meervanmir.

Elsa met haar magische pianojurk

Elsa blijft natuurlijk één van de meest favoriete prinsessen. Daarom is er nu ook een nieuwe Elsapop. Een interactieve pop met een heuse pianojurk. Want wie kent het liedje ‘Laat het Los’ niet? Deze pianojurk werkt als een toetsenbord, met sneeuwvloktoetsen die oplichten.

Je kan er op drie manieren muziek mee maken; 1. Volg de oplichtende sneeuwvlokken om Elsa’s “Laat het los” te spelen. 2. De tweede functie volgt de sneeuwvlokken en speelt een snellere versie van het nummer. 3. De derde functie is vrij spelen en stimuleert om eigen liedjes te verzinnen.

Een uitgebreide review van Elsa vind je bij Meisje-Eigenwijsje.

Disney Princess Fashion Poppen

Disney Princesspoppen; Belle & het Beest & Rapunzel review - Mamaliefde

Of je dochter nu fan is van Merida of Vaiana, van Anna of Sneeuwwitje, van Ariël tot Elena van Avalor. Alle prinsessen hebben een eigen miniversie. De poppen zijn tot in detail nagemaakt om het sprookje tot leven te brengen en natuurlijk heel fashionable gekleed in een glimmende jurk. De poppen kunnen niet zelfstandig staan maar zijn zeer geschikt om de favoriete sprookjes van je dochter na te spelen.

Linda van Aken