Skip to Content

De iconische Furby keert terug; ken jij dit nostalgische speelgoed nog?

De iconische Furby keert terug; ken jij dit nostalgische speelgoed nog?

Het wachten is voorbij… het furb-nomenon dat de wereld overnam, is teruggekeerd. Vandaag heeft Hasbro, Inc. aangekondigd dat het volgende tijdperk van het schattige, coole en rare Furby interactieve speelgoed binnenkort in de schappen zal liggen.

Een nieuwe generatie kinderen kan hun eigen nieuwsgierige wezentje en geestverwant ontdekken, dat de rol van hun nieuwe BFF op zich zal nemen. Furby is verkrijgbaar in twee nieuwe kleuren, Purple en Coral en zal vanaf 15 juli verkrijgbaar zijn bij alle grote retailers.

25 jaar Furby

“Na de waanzinnige lancering in 1998 heeft Furby de wereld stormenderhand veroverd en heeft het elke hoek van de culturele tijdsgeest beïnvloed, van muziek tot televisie en film,” zei Kristin MacKay, vp & algemeen directeur, Hasbro fashion & preschool.

“Voor het 25-jarig jubileum van het merk wilden we dezelfde opwinding aanwakkeren voor deze nieuwe generatie door Furby’s kracht van nostalgie te benutten en tegelijkertijd Generatie Alfa alles te bieden waar ze naar hunkeren.”

De nieuwe generatie

De iconische Furby keert terug; ken jij dit nostalgische speelgoed nog? - Mamaliefde.nl

Furby zal een ongelooflijk interactieve ervaring te bieden met 5 spraakgestuurde programma’s en meer dan 600 reacties om te ontdekken. Het speelgoedvriendje bevat lichtjes, geluiden en 10 unieke liedjes. Het stelt kinderen in staat om met hun vriendje in een geheime taal te praten, dansen, relaxen, en nog veel meer.

Vertel Furby wat je wilt doen met 5 commando’s – “Dans feest”, “Copy Cat”, “Tell My Fortune”, “Let’s Chill ” of ” Lightshow”. Furby past zich aan elke stemming of sfeer aan, waardoor het de ideale metgezel is.

Beste vriend voor het leven

“De afgelopen jaren hebben we veel onderzoek gedaan om te begrijpen wat kinderen zouden willen zien in een nieuwe Furby,” zei Kristin MacKay. “Door dit onderzoek vertelden kinderen ons dat het belangrijk was voor Furby om hun ultieme beste vriend te zijn – een harige metgezel om alle dingen te doen die een BFF zou doen, zoals dansen op muziek, geluk delen, mediteren, elkaar nadoen met gekke stemmen, en zelfs een lichtshow opvoeren, en dat is precies wat we hebben gemaakt.”

Furby reageert op knuffels, aaien, kietelen van de buik en schudden. Kinderen kunnen voor Furby zorgen door ze te voeden met de zogenaamde Pizza Charm, hun iconische vacht te kammen of stylen en ze aan te kleden met de meegeleverde clip-on kralen en modeaccessoires. Naarmate kinderen meer tijd met Furby doorbrengen, kunnen ze steeds leukere dingen ontdekken.

De iconische Furby keert terug; ken jij dit nostalgische speelgoed nog?

Een cultuuricoon

Eind jaren 90, werd de Furby meteen een van de grootste en meest iconische lanceringen in de speelgoedwereld, waarvan meer dan 40 miljoen exemplaren wereldwijd werden verkocht in de eerste drie jaar. Als je geen Furby had hoorde je er niet bij…

Furby had realistische oorbewegingen, iconische expressieve ogen en zelfs zijn eigen taal genaamd Furbish. Het was meer dan alleen speelgoed; het was een persoonlijkheid die je moest laten geloven dat hij leefde.

Furby werd al snel een verzamelobject waarvan de prijzen bij veilingen hoger waren dan in de winkels, en het werd zelfs verbannen uit de Nationale Veiligheidsdienst (NSA) gebouwen in Maryland. Furby was cool, schattig en lieflijk raar – een combinatie die kinderen en de wereld nodig hadden.

In de loop van de jaren is Furby een uniek symbool gebleven voor fans over de hele wereld. De eerste reacties van consumenten en retailers over deze nieuwste versie van Furby zijn zeer positief en laten zien dat fans net zo enthousiast zijn als wij!

Met de terugkeer van de Furby kunnen kinderen opnieuw genieten van de magie en vriendschap die dit iconische speelgoed biedt. De nieuwe generatie Furby’s biedt meer interactieve functies dan ooit tevoren. Dus maak je klaar om te dansen, te lachen en onvergetelijke avonturen te beleven met je nieuwe BFF Furby!

Linda van Aken